• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Bodzia przesyłka doszła
23_30_126.gif

reklama
Nie mam już siły. Maruda znowu strzelił focha przy obiedzie. A tak lubił kiedyś szpinak... Zjadł kilka łyżek, a do tego dwa pierożki leniwe z naszego wczorajszego obiadu :/ W "Pierwszy rok..." piszą, że dziecko może i przez miesiąc i dłużej żyć na samych kaszkach, a potem mu się samo odblokuje. Więc czekam na to odblokowanie ;)
A w międzyczasie spróbuję w jakiś inny sposób robić obiady. Może właśnie z przepisów z tej książki. I zobaczymy...

Skończyłam porcję korekty na dziś :) Nieźle się dziś uwinęłam :) Wywieszam ostatnie pranie i biorę się za obiad. A potem na pole, bo słonko wyszło.

Hej dziewczątka!
U nas z jedzeniem też problem, nie tylko mleko, ale i kaszka jest be. Zostały więc obiadki i zmiksowane owoce:/ No i w związku z powyższym zastanawiam się nad jogurtem :dry: chociaż do roku miałam się wstrzymac z nabiałem. Ale on nie je mlecznych posiłków, tak nie może byc. Zresztą, nie wiem czy jogurt będzie chciał jesc....ehhh

Asjaa - ciepło myślę już teraz :-D

Cwietka - i jak testowanie pieluch? Nic się nie chwalisz;-) Ja już prawie skompletowałam zestaw, jeszcze tylko parę super-chłonnych wkładów na noc muszę dokupic. Na razie mam w sumie 16 kieszonek/otulaczy, 24 wkłady mikrofibra/bambus i 10 tetrowych:-)

Aj, chciałam jeszcze się przypomniec w kwestii głosowania na mojego szkraba;-) Link w mojej sygnaturce;-)

Acha, zapomniałam jeszcze napisac o czyms :-) Bodzia przypomniałaś mi swoim zdjęciem w kurtce - fajnej zresztą, ja bardzo lubię takie;-) No i sama posiadam taką ulubioną, długo odkładałam kasę na nią, bo droga była no i co? Teraz robi się coraz większa:-( Tak samo jak kilka innych rzeczy. W piątek miałam przesłuchanie w sądzie (pierwsze od ponad 1,5 roku) i zamierzałam założyc moją tradycyjną "sądową" marynarkę....niestety wyglądałam, jakbym pożyczyła ją od męża:baffled:
Cieszę się że chudnę, ale z drugiej strony szkoda mi paru ubrań. Chociaż z trzeciej strony - będzie okazja do zakupów :-) Ale z czwartej - pójdzie mnóstwo kasy:szok:
Wieczne dylematy;-) No i jak tu dogodzić kobiecie? :-D
Jeszcze mi dzisiaj w pracy powiedzili, że niedługo mi będzie widac talerze :-D
....zazdrośnicy:-D

Ostatnia edycja:
Wrublik - czekoladę :szok: Kurcze, ja to jestem jednak tchórz z tymi nowościami :-) Nawet z twarożkiem i jogurtem postanowiłam czekać, a tu już dzieciaczki czekoladę zajadają ;-)
tia też się bałam ale to teściowa zaczęła - dała czekoladę z kinder niespodzianki, no i teraz Wiktoria potrafi z rąk wyrwać jak tylko zobaczy czekoladę :P ale dla niej to każda caloria się liczy, bo jest ogromnym niejadkiem ostatnio też mamy etap że tylko kasze i mleko by jadła i wodę piła, soki też jeszcze na szczęście lubi

aha u nas szybko zawita ząbek!!! już biała kreska na dziąsełku no i ścieranie dziąseł wszystkim co się napatoczy...

cristal zazdroszczą bo mają czego :P, no i za Cyprianka głosujemy

Ewa - może n prawdę odblokuje się mu ta ochota na obiadki z powrotem - ja na to też po cichu liczę

asjaa, trzymam kciuki i ciepłe myślenie włączone

krolcia - ja sama byłam ta pożyczająca, ale wiedziałam że nie popamiętam co od kogo podostawałam , no i poznaczyłąm każde ubranie niteczkami, może powiedz że rozumiesz że mogło jej się zapomnieć, ale że teraz to ty potrzebujesz rajstop, i że może odpłaci się usługą za usługę - czyt. jak nie ma twoich rajstop to niech po rodzinie popyta kto jeszcze ma w tym rozmiarze...

A my zjedliśmy obiad i wyszliśmy a tu deszcz,a mieliśmy odprowadzić moja mamę i niestety ale odprowadziliśmy ja tylko na przystanek wrrr

reklama
Rany, Wrublik... Strasznie bym się wściekła, jakby mi Teściowa taką akcję z czekoladą zrobiła... No ale - tak jak piszesz - u Was inne priorytety.

Frulo łaskawie zjadł trochę ryżu z jabłkami ;) A kaszkę na kolację pewnie zje tak, że będą mu się uszy trzęsły... Jak jutro nie będzie chciał mojego obiadu, to spróbuję mu słoiczek dać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry