• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Tunia, niezła stawka! A na czym ta praca polega?

Macie ogłoszenia do pracy w księgarni? Fajnie. Ja zawsze chciałam pracować w bibliotece :) W ogóle doszłam ostatnio do wniosku, że korekty to nie jest to, co chcę robić do końca życia. Muszę wyjść z domu, do ludzi. Na razie namiastkę tego dadzą mi studia doktoranckie. A potem zobaczymy.
Mam plan rodzić co 2 lata, więc w najbliższym czasie na etat nie mam szans. Temat powróci pewnie za 4 albo 6 lat - w zależności od tego, czy poprzestaniemy na trójce czy czwórce.

Pucuś śpi, więc lecę skręcać regał. Kleję się do wszystkiego z gorąca. Nie znoszę takiej pogody.

Ciekawa jestem, czy Pucek się dziś obudzi w nocy, bo dziś chyba stwierdził, że jak nie dostaje już mleka w dzień, to on olewa taki system i w nocy też się w związku z tym nie będzie budził ;) Więc karmiłam go rano, godzinę przed kaszką, bo chcę jeszcze utrzymać laktację tydzień czy dwa.

Aha - pytanie: czy jak przestanę karmić w nocy, to mi mleko samo z siebie zaniknie? Czy coś muszę z tym robić?

Ewa ja cycuniowałam w nocy a w dzień to tylko tak do przytulenia a tak to mm,jak zaprzestawałam już cyculowania to ściągałam mleczko tak żeby piersi nie były nabrzmiałe tylko trochę mięciutkie i po tygodniu całkiem zniknęło i flaczki zostały :///

Ewa u mnie mleko przepadało z dnia na dzień tzn jeden dzień Wikunia zjadła o wiele mniej niż zawsze i tak po trochu zmniejszając swoją stawkę, mleko zanikło w takim stopniu że nie nabrzmiewają mi piersi ale ściągnąć jeszcze parę ml dało by się, więc jak coś to po prostu ściągniesz do ulżenia ale w sumie nie powinny już nabierać do takiego stopnia
z tymi ubrankami to sama się zastanawiam czy Franuś jeszcze w niektóre wejdzie... tyle ci zwlekałam, że aż wstyd, no ale może posłużą przy drugiej dzidzi
Tunia - księgarnia gdyby nie to że trzeba pilnowac kasy to dla mnie praca wymarzona, ja niestety z kasa jestem na bakier, tak jak Ewa bardziej bym się odnalazła w bibliotece, ale durna byłam studia skończyłam nie te, zresztą w bibliotekach rzadko potrzebują pracowników...

Ja musiałam odstawić małego drastycznie z dnia na dzień i odciągałam wtedy tyle żeby piersi zrobiły się miękkie i robiłam to dopiero wtedy kiedy były mocno pełne. Po tygodniu nie musiałam już nic z tym robić ale mleko było jeszcze około dwóch miesięcy(po naciśnięciu sutka).

Tunia znajdziesz coś lepszego :)
A może w tej firmie rodzinnej będzie całkiem całkiem i tam zostaniesz.

Ja przed porodem też mówiłam, że pójdę do pracy... a teraz pomagam mężowi gdzie się tylko da. I dobrze mi z tym.
Sąsiedzi się na mnie głupio patrzą. Chodzę z małym po dworze. Jedną ręka pcham wózek, a drugą trzymam telefon i nawijam a to po niemiecku, a to po angielsku... :)
A na marginesie to sprzedałam w tym miesiącu dwa razy więcej niż sobie założyłam :D - ot tak się musiałam pochwalic :D

reklama
Mamy go!:-) kupiliśmy tego X-landera XA (smile - w Astrze), jest super a budka powala na kolana, w końcu nie trzeba parasolki której nie nawidziłam uzywać:-D wiele więcej zalet ma XA niż XQ bo w uzytkowaniu lżejszy, lepiej sie prowadzi, wygodniejszy la dziecka, koła wszystkie pompowane i amortyzowane i wizualnie ładniejszy:tak: kolor mamy ten WÓZEK X-LANDER XA+OSŁONKA+GONDOLA+FOLIA (1783442454) - Aukcje internetowe Allegro na żywo ciut inny ale najładnieszy bo z nastawiałam się na taki fiolet Wózek XA 2011R Amethyst Spacerówka (1787085223) - Aukcje internetowe Allegro ale był za fioletowy i wyglądał tandetnie:dry: a ten co wybraliśmy to taki bardzo neutralny:tak: takze smile - polecam! :tak:
No to tyle o wózkach ...
Miluśka chyba na dobre rozłozona bo na wieczór miała 37.8 dałam jej czopek przeciwbólowo Nurofen, do tego ten katar, wyglada jak siedem nieszczęść, oczy czerwone, woda z nosa, kichanie co 5 moinut, no biedna starsznie:-(:-( jutro mamy lekarza całe szczeście...

Tunia u nas przed zabkami tez było bezobjawowo, dopiero jak jej wyszły to takie cyrki się dzieją, chyba że ida jej nastepne a ja tego nie wiem:confused: Ciesz sie że Zuzia nie cierpi bo naprawde żal patrzeć:no:

krolcia kurka nie wiem czy mozna twarz - ja posmarowałam, smierdzi to jak spirytus, to na jakiś natur. składnikach jest, nie powinno być szkodliwe skoro od 1. mies zycia można stosować...

Ja mleko w piersiach jeszcze mam - to dopiero bomba:-/

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry