• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Na razie 4 (olkale, jesica, ty i ja) .. kilka dziewczyn może będzie, no i czekamy chyba na kolejne :)

Jak chcesz to zapraszam do listy, która jest na naszym głównym wątku Grudzień 2010.

No już zmykam :)

reklama
Witajcie:-) Jej to już grudzień a dopiero jak patrzyłam na forum był lipiec 2009:-D
Zazdroszczę Wam strasznie że jesteście na początku tej wspaniałej drogi i życzę Wam samych cudownych chwil:tak:Oj jak bym chciała raz jeszcze:-D Pozdrawiam ciepło / Stycznióweczka:-)

mamolka ja umówiłam się już do moje ginekologa bo muszę się go zapytać o koty. U mnie w pracy po sąsiedzku pełno ich jest, a w bramie czasami tak śmierdzi kocimi siuśkami, że masakra!!! I boję się żeby nie zarazić się toksoplazmozą:-(
Widzę, że to Twoja druga ciąża, to fajnie będzie się podpytać o parę spraw doświadczoną koleżankę:-)

A ja za chwilkę spadam do domciu :-)

Kakunga wierz mi, że prędzej złapiesz toxo dłubiąc w ogródku, jedząc nie umyte warzywa i owoce niż od kota. Mówiąc kota mam na myśli - takiego domowego- niewychodzącego. W pierwszej ciąży sama uległam nagonce i dałam kotkę na wieś do babci- bo kot był wychodzący ( a ja miałam w pamięci tragedię mojej cioci która przez toxo straciła synka).
Teraz mam typowego kanapowca- syberyjczyka. Będziemy go kastrować to i może przy okazji przebadamy. I za żadne skarby nie mam zamiaru go oddawać- to jest najlepszy kumpel mojego syna :)
Nie głaskaj obcych kotów. Myj owoce i warzywa, po dłubaniu w ogródku czy ziemi ( np przy sadzeniu kwiatów) myj dokładnie ręce, nie jedz surowego mięsa. I tyle. Jak masz kota to przekaż czyszczenie kuwety męzowi/partnerowi :) wsio :) Poproś o skierowanie na toxo. I sprawdź czy może już miałaś toxo- wtedy jesteś bezpieczna.

Powiem ci tylko tyle, że miałam w życiu 4 dachowce ( wzięte z ulicy) i nie przechodziłam toxo:-)

A wracając do mojej betki: Poczęcie było 19.03- ciążą ma 12 dni (1.5)
HCG-ilościowo 47.4 mIU/ml
Kobiety - mIU/ml 0 2.7
Ciąża 1.3-2 tydzień - mIU/ml 16- 156
Ciąża 2-3 tydzień - mIU/ml 101 -4870
Ciąża 3-4 tydzień - mIU/ml 1110- 31500
Ciąża 4-5 tydzień - mIU/ml 2560 -82300

To chyba w tej ciąży jestem? Ja w to wierzę i na okres nie czekam :no:

Witam serdecznie, ja również często podczytuję forum. Chciałabym dołączyć do grona mam grudniowych. Stosowałam testy owulacyjne, no ale jakoś mam wrażenie że się nie udało. No zobaczymy. W niedziele ma przyjsć @-oby NIEEEEEE. Pozdrawiam serdecznie
trzymam kciuki, zeby było Nas więcej i więcej i więcej :)

Moniek83 trzymam kciuki by @ nie przyszła!

Ja dziś już pobrałam krew i o 18 mam wyniki:shocked2: Czekam z niecierpliwością.

Nooo dziewczyny odzywajcie się! Bo mi tak głupio samej do siebie pisać.. hehe. No musi być jeszcze jakaś grudniówka!
ja już po wynikach, teraz czekam na wizyte u mojej gin, w przyszłym tyg to bedzie 6 tydz. moze serduszko usłyszymy :) uciekam też na L4 bo pracę mam stresujacą, duzo autem jezdze więc bede sobie już od przszłego tyg wypoczywać :)

Hej dziewczyny :-)
Ja tu nowa jestem całkowicie i zielona jak trawa na wiosnę he he... Ale chyba dołączę do grudniówek 2010;-)
W tamtym tygodniu robiłam sobie aż 5 testów bo nie mogłam uwierzyć (każdy innej firmy) i wszystkie wyszły pozytywnie ale póki lekarz nie potwierdzi to chyba będę żyła nadal w strachu, że testy się pomyliły he he... Zwłaszcza, że pierwszy test zrobiłam 4 dni przed spodziewaną @, a ostatni w dzień spodziewanej @ (26.03.2010). Do tej pory @ nie mam więc wszystko chyba potwierdza, że to ciąża :-)
Więc termin jakoś chyba powinnam mieć na początek grudnia:-)
no ten czas niepewnosci...bete mogłas zrobic to byłabys pewna, ja w 30 dc byłam u gina, nie było nic widac w 34 dc był pecherzyk :)

Olkale ile dni od domniemanego poczęcia robiłaś betę i jaki miałaś wynik?

No i na tym skończyło się moje spokojne podejście do drugiej ciąży...:confused: Już się stresuję czy mój wynik bety nie jest za mały.

Witajcie Grudnióweczki
niedługo może zagoszczę u Was na stałe na :tak: na razie u mnie jest 4 tydzień i 5dzień ciąży:tak: termin wypada na 4 grudnia a 12 kwietnia wybieram się do gina zobaczyć moją kruszynkę mam nadzieję że już 6 tygodniu usłyszę jej serduszko:-):-)

Olkale ile dni od domniemanego poczęcia robiłaś betę i jaki miałaś wynik?

No i na tym skończyło się moje spokojne podejście do drugiej ciąży...:confused: Już się stresuję czy mój wynik bety nie jest za mały.
słonko nie stresuj sie, każda kobieta ma inaczej...grunt, zeby w normie się mieściło :D jak robiłam w 28 dc i miałam ok 68 jednostek...nastepny zrobiłam w 34 dc i buył prawie 2000 jednostek...zrób za parę dni po zobacz jak rosnie...
tylko bez nerwów, bo to dla fasolinki nie za dobrze...powtarzaj sobie,ze wszystko bedzie dobrze

Aluśka Po pierwsze gratuluję, a po drugie widzę, że jesteś lublinianka. Ja również, tyle że wyemigrowałam za mężem poza Lublin. Odzywaj się jak najczęściej.
aa i do kogo chodzisz do lekarza? Ja w pierwszej ciąży chodziłam do Chołubka ( bardzo fajny facet, tylko prywatnie wizyta kosztuje 100zł, ale przyjmuje też w przychodni w szpitalu na Kraśnickich- tam też rodziłam). Może kogoś polecasz? Albo jakiś szpital?

Olkale
ja przecież to wiem, ale kurcze to jest silniejsze ode mnie. Ja robiłam w 27 dc- więc nie jest źle ;-)Powtórzę w sobotę, albo poczekam do wtorku- ach te święta wrrr

Zauważyłam, że mam straszne humory :( krzyczę i szybko tracę cierpliwość :( Mój synek najbardziej to odczuwa i jest mi z tym bardzo źle. Boję się by nie poczuł się odrzucony z czasem jak brzuch zacznie rosnąć, a potem gdy dziecko się urodzi.:baffled:
Zaczyna mi się bardzo nieprzyjemnie odbijać- wstęp do mdłości....bleeee znowu mdłości i wymioty mnie czekają. Ostatnio były od 6-7 do 14-15tyg. bleeee

Ostatnia edycja:
reklama
ojej aluska czesc kobito :-D
mam nadzieje ze bedziemy znowu "razem" rodzic hehehehe
no ja narazie... to staramy sie... staramy.
wczoraj goraczke mialam wiec nie bylo przytulanek, ale dzis to zgwace mojego w koncu dzis wypada owulka ;p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry