reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

aaa Oliwka , przepraszam kochana :-( może poznałam złe Justyny i dlatego mi nie pasowało ale zdanie można zawsze zmienić :-p a to Oliwia masz na 2gie czy tak po prostu wpisałaś?

reklama
hehe ależ ja się nie gniewam ;-) sama twierdzę, że mogłabym mieć inaczej na imię:-D a Oliwka dlatego, że strasznie mi się to imię podoba i jak będzie córcia to z całych sił będę przekonywać męża właśnie do tego imienia... bo on nie za bardzo, woli Klaudia:rofl2:

Mój znajomy na drugie ma Patrycjusz, zapytał ojca skąd wzięli takie imię to powiedział że jak go Pani w urzędzie zapytała to było pierwsze imię jakie mu do głowy przyszło :-D to trzeba mieć wyobraźnię ;)
Za to wujek mojego męża jak poszedł rejestrować syna i kobieta nie wyglądając znad papierów zapytała tylko: imię? no to się wujek przedstawił i w ten sposób jest Jan junior :-D a jak wrócił i się ciotka zapytała jakie imię dla dziecka podał to stwierdził że nie pytali :)

A ja nie mam pomyslu na imie
narazie spodobalo mi sie
imie Liam dla chlopaka:)i Megan dla dziewczynki
ale czy beda sie podobac nadal?? tego nie wiem:)
napewno stawiam na nietypowe imiona bo poprostu takie lubie:) i takie ma moj syn

Ja, gdybym mieszkała poza Polską, to syna nazwałabym Itan, tak bardzo mi się to imię podoba, ale to nie na nasz kraj :/

a nie mozna dac tak na imie w polsce?? przeciez Itan to takie normalne imie:) pisze sie tak jak sie czyta

Itan to sie chyba pisze Ethan, przynajmniej ja tylko o takim imieniu słyszałam. Swoją drogą szkoda, że w Polsce nie można nadawać dzieciom zagranicznych imion. Ja bym chciała synka nazwać Jacob, a dziewczynkę Emma :)

reklama
Możliwe jest nadanie zagranicznego imienia chyba tylko wtedy, gdy jedno z rodziców ma obywatelstwo innego kraju. Tak mi się wydaje. Tak czy inaczej, teraz nie nazwałabym tak dziecka, bo za bardzo by się wyróżniało to imię w szkole, a tego wolę uniknąć, nie chce, żeby dziecko było jakoś napiętnowane.

Do góry