reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

IMIONA DLA NASZYCH DZIECI!!!

Jeżeli będzie dziewczynka to Maja lub Ida. Ale nie mogę znaleźć opisu, znaczenia Mai. Tylko tyle, że to nie jest święte imię i pochodzi od Maria czy Maryja niepamiętam. Może któraś z was ma stronkę gdzie mogłabym poczytać? Bo Idę znalazłam-mało piszą, nietypowe imię chyba..., ale o Mai nic. :(

reklama
Izabelka strony nie mam, ale w mojej książeczce z imionami piszą tak: "imieniny 19 IV, 1 V. wersja Marii, choć wywodzi się je też od imienia nimfy, jednej z Plejad, albo italskiej bogini przyrody." Nie za dużo, ale coś. Tylko o charakterze ani slowa.

Pan doktor powiedział że będziemy mieli córeczkę i odrazu jednogłośnie powiedzieliśmy z mężem - ZUZIA.

Jeśli przewidywania lekarza się sprawdzą tak właśnie będzie miała na imię nasza córeczka. Druga Zuzia dołącza więc do grona styczniowych maluszków. :D

Pozdrowienia od malego Antosia! To imie planowalam juz od 10 lat, choc jeszcze nie wiedzialam czy bede miala dzieci ;) To po dziadziusiu, ktorego nie znalam, bo za szybko sie uwinal na tym swiecie. Podobno przepieknie spiewal "Wojenko, wojenko" ;) i byl ulanem podczas 1 Wojny Swiatowej (ur. 1900). Maly Antoni przyjdzie na swiat 106 lat pozniej....

reklama
Oj, Antoni to takie piekne imie. Tatus mojej dzidzi ma tak na imie Anthony, w skrocie Tony, znaczy tak widnieje w jego amerykanskich papierach i ja tak sie przyzwyczailam i tak na niego mowie. Jego tureckie imie nadane przy narodzinach to Tezer ale tak mowia na niego tylko w rodzinie. Ja raz tak do niego powiedzialam i bardzo sie zdziwil :laugh: Tak sobie myslalam, ze jak mialabym synka to na drugie nazwalabym go Anthony i mialabym dwoch Tonych, juniora i seniora. No moze nastepnym razem.

Tymczasem jak bylam teraz w Turcji ustalilismy drugie imie dla naszej corci- Vanessa, po mojej najlepszej przyjaciolce z Istambulu (Kanadyjce z Montrealu). Ona wspierala mnie od poczatku ciazy i dzieki niej i ja i Tony przeszlismy pomyslnie poczatkowy szok spowodowany niespodzianka jak sprawila nam Zuza. Teraz tez oboje mozemy liczyc na jej bezinteresowna pomoc. Nigdy jej tego nie zapomne>>> Dlatego mala bedzie Suzanna Vanessa Kolodziejczyk-Tezulastiran. Takie malenstwo a takie dlugie imie...

Do góry