reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak długo się staramy?

babs1975 - moja szwagierka miała wywoływane poronienie ze względu na to, że jej fasolce w pierwszych tyg. też przestało bić serduszko. Na dodatek do tej pory jest osobą, która nie miesiączkuje regularnie (tzn. brak @ nawet do 3-4 miesięcy). Po roku od poronienia zaszła w ciąże i teraz jest mamą ślicznej 2 letniej dziewczynki. Czasami tak jest, że ciąża się po prostu (jak to lekarzę mówią) nie zawiąże co nie znaczy, że nie można zajść w ciąże kolejny raz. Głowa do góry!!!
Jeśli zaś chodzi o sam zabieg to niestety nie mam o nim zielonego pojęcia.

reklama
A w drugim artykule napisane jest, ze taki test robi sie od 9-24 h po wpsółżyciu (???) z kanału szyjki macicy pobiera się sluz i sprawdza czy są żywe plemniki. Jeśli sie nie ruszają może to świadczyć właśnie o wrogości śluzu. Na to mogą pomóc leki odczulajace.

Szukając informacji na ten temat przeczytałam, że regularne starania się o dziecko oznaczają współżycie średnio 3 razy w tygodniu.Nie częściej, bo wtedy obniża się jakość nasienia.. Ale i nie rzadziej, bo może się okazać, że się nie trafi w dni płodne Hymmm ....może się to przyda parom starającym

babs1975 wszystko bedzie dobrze , ja rowniez mialam wywolywane poronienie , pol roku temu ... w 11 tyg. plod obumarl :( ... bardzo to przezylam , teraz staramy sie na nowo ... a jak bedzie czas pokaze , ale napewno sie nie poddam :)

Pozdrawiam

LILITH ja bede testowac za jakies 10 dni :) ... nie trzymaj kciukow bo podobno sa zdradliwe ;) ... przeslij nam ponownie fluidki :-*

Moniqa oki!!!!sle caluski:)

Przesylam cala mase fluidkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od mojej coreczki mase kopniaczkow!!!!!:):):):)

A reszta kiedy testuje? piszcie dziewczyny!!

reklama
A ja testuję w piątek (robię betaHCG bo "siusianym" nie ufam!)... chyba że dzisiejsze krwawienie, które notabene na chwile obecną ustało ::) nie rozkręci się w @...

Do góry