reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
maga_86 pisze:
ja wiem,że dokarmianie maluszka to już kwestia ostateczna...ale może wartoby było? dzieciaczkom trudno zasnąć,albo uspokoić się jeśli mają pusty brzuszek...ja niestety też muszę dawać jaguni ok 40-70 mililitrów sztucznego mleka dziennie..herbatka nie działa na nią zapychająco...niestety :(

Już mam kupione awaryjnie. Jeśli sytuacja się będzie powtarzać - to chyba je ruszę.
A jeśli używacie to jakiej mieszanki?

iwosz pisze:
Azik - czasem można tylko BYĆ....
ściskam z całego serducha....
No właśnie...
I pamiętaj, że czas pozwala złagodzić ból...

Wow - to i tak ma duży gest (nfz) ;D ;D ;D

Czyli nie muszę mieć na to recepty? A Ty masz od pediatry? I ile kosztuje z receptą?

Caterinka pediatra mi przepisuje. cena - zależna od apteki 12,50 (Kraków, gdzie robię całe zaopatrzenie) do 15,70 u mnie na wsi.

a moje dzidzio nie toleruje bebiko...

jak w piątek pojechałam do tesciowej pomóc Igorowi - to mały zarzygał cały dom - jeszcze raz by to zrobił i bym pojechała z nim do szpitala...

musze poszukać bezpiecznej mieszanki bo mam jeszcze cztery zjazdy od piątku do niedzieli i nie mam co odciągać.

azik czasami po prostu nie można pomóc...bezradność jest niestety najgorsza :(

ja w kryzyskowych chwilach podaję nan1 albo humanę....oba mleka mała toleruje dobrze...

oj troche mnie tu nie było ....

azik - współczuję i życzę dużo sił

co do jedzenia - ja eksperymentowałam już z łososiem i kurczakiem z grila i z zupą szparagową - było ok :)

a marudzenie - to faktycznie zbyt wiele wrażeń temu sprzyja - u nas tez po wizytach u znajomych i grilach mały musiał sobie pomarudzić i gorzej spał

jeszcze nigdy nie podałam małemu niczego innego niż cyc ;) - troche się obawiam -choc kupiłam herbatke na trawienie i uspokajająca, ale jakoś tak zawsze jak moja cierpliwość sie już kończy i zaczynam rozważać podanie herbatki - to maly sie uspokaja :laugh:

u mnie samopoczucie po wczorajszym dniu super - byliśmy na rolkach a wieczorem wyskoczyliśmy do znajomych a do małego przyszła moja mama - nawet go nie zobaczyła bo spał od 9 do 1:30 jak zabity :laugh:

reklama
a my wczoraj zatrudniliśmy mojego brata do opieki nad małym a sami wskoczyliśmy na rowerki - fajnie było...
i doszłam do wniosku, że trzeba Krzymkowi zapewnić rodzeństwo aby miał kto z jego dziećmi wychodzić na spacer ;D ;D ;D

Do góry