reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

dziewczyny, dziękuję Wam :)

Kasianka - u nas jak było badanie moczu po prostu bezczelnie rozebrałam Agatkę by się trochę wyziębiła i nasiusiała max do woreczka ;-) pielęgniarka w szpitalu kilka minut czekała z pojemniczkiem i NIC nie złapała

a może rozbierz Igę, połóż na czystej ceratce (takiej do przewijania) i poczekaj aż zrobi siusiu - wtedy zlejesz wszystko do pojemniczka (choć nie wiem czy to będzie sterylnie..)

reklama
Osinko, tylko że to dizekco trudno utrrzymać w miejscu. a już z woreczkiem między nogami...dzisiaj go miała godzinę, wprawdzie się nie odkleił, ale tez nie było w nim ani kropli:wściekła/y:
już od zmyslów odchodzę, tak się cieszyłam bo przez chwilę miała 36,6...ale poszło w górę. czy przy gorączce można wychodzić na zewnątrz?? bo ja chyba oszaleję. Z nadzieją szukam tej wysypki i mierzę temp jak wściekła.. chyba spanikowłam zupełnie..

Kasianko kochana trzymaj sie , nie martw sie nic jej nie bedzie, u nas tez miesiac temu byla trzydniowa temperatura i wysypki nie bylo a lekarz tutaj to zapomnij zeby sprawdzil mocz czy krew . Pierwsze co powiedzial ze to na pewno wirus jakis i ze mam podawac kropelki na temperature i czekac az spadnie:confused: :baffled: .

Dziewczynki a ja mam pytanie bo Marysie chyba gardelko boli bo mi nad ranem sie budzi i placze i pokasluje i ma chrypke, poza tym zadnych objawow tak ma od 2 dni.Zamierzam dzis zadzwonic do lekarza , ale moze Wy znacie jakies sposoby co by tu podac dla takiego maluszka na gardlo bo nie spodziewam sie od lekarza zadnych rewelacji bo oni tu wszystko lecza Tylenolem w kropelkach (to jest na goraczke):-( .
Ja jej czasami dalam mleko z miodem no ale coz mozna wiecej:-( , nie mam pojecia.

Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Iwka nie wiem czy u was jest tantum verde do psikania do gardziołka, Idze pomaga i wiele innych osób twierdzi że jest dobre w sensie że działa. pozdrowienia

Dzieki Kasianko, wiesz ja mam Tantum Verde bo sobie z Polski przywiozlam ale czy moge to dawac Marysi? Niegdy nie sprawdzalam od jakiego wieku to mozna dawac.
No i jak sie mozna bylo spodziewac lekarz powiedzial ze ma kupic.... nawilzacz powietrza :baffled: i to wszystko bo jak ona nie ma innych objawow to nic jej nie bedzie, tak tez myslalam ze sie nic ciekawego nie dowiem , a moja kumpela co ma 6-cio letnia core to mi tez powiedziala ze oni tu nic nie maja i ze mi na pewno Tylenol kaze dawac :no: , no ale ona jest ok poza tym.

iwka ja na gardło kupoowałam Patryniowi w Walgreens taki syrop jest ich kilka (rozne kolory) musisz wybrac ten na gardło i cos tam jeszcze ......TRIAMINIC o ile sie nie myle ....
jezeli niunia kaszle to mozesz jej kupic PEDIA CARE INFANT DROPS NA COUGH....taki fioletowy .......no i ja mam jeszcze jeden taki homeopatyczny syrop ale jego to chyba nie znajdziesz w Walgreens bo kupiłam go w polskiej aptece ....tj CHILDRENS COUGH SYROP firmy NATRA BIO .............a tak wogóle to jej zrób syrop z cebuli cukru i miodu ....:):)

no i kup jej VICK BABY RUB...balsam do smarowania piersi i pleckow ........ja zawsze jak tylko patrys zaczyna cos pokaszliwac ....bub go cos bierze to zawsze smaruje.....tym mozna smarowac dzieci juz chyba od 3-4 miesiaca:)......no i ten nawilzacz tez swoje robi wiec jak go masz to go włacz:):)
gdybys miała jakies pytania to mi napisz na priva to podam ci numer telefonu do mnie....mnie tez tak niektorzy lekarze odsyłali z niczym......wiec szukałam pomocy gdzie indziej:)

Teresko WOW, jestes lepsza od lekarzy , przynajmniej wiem co kupic bo powiem Ci ze jest tych specyfikow ale przeciez nie bede wszystkich czytac co mozna a co nie , wiec WIELKIE DZIEKI!!!!!:-)
Na szczescie widze ze jej sie to nie rozwija,............. mam nadzieje.
Pozdrawiam
A jakby co to na pewno sie do Ciebie zglosze.:-)

Iwka ja tantum verde dawałam Idze jak miała 7 miesięcy- pediatra przepisał. na ulotce nie pisze od jakiego wieku można podawać. u Igi działało, teraz też stosuję, bo lekarka powiedziała że gardło jest "wirusowe", zaleciła psikać 5 razy dziennie. Igę bardzo to raduje- nie wiem czemu:-)

gorączka nadal...

reklama
Osinko - wszystko się jakoś ułoży.....czasami tak jakoś się dzieje że wszystko dzieje się na raz....
Co do choroby...to straszne że coraz młodsze osoby są chore......:-( :-( przerazenie mnie ogarnia jak czytam o coraz to młodszych osobach chorych....:-(
Współczuje Ci bardzo ....tego zamieszania.....a mężusia mocno ukochaj powiedz że jesteś z nim na dobre i na złe....:tak: :tak: ale to świadczy że walczy o Was ....żeby jego mama traktowała Was z nalezytym szacunkiem...trzymaj się cieplutko ...:tak: :tak: przesyłam wirtualne buziaki i trzymam kciuki ...zobaczysz wszystko bedzie dobrze...a Ty jesteś przecież dzielna kobitka....:tak: :tak:

Do góry