reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

no wlasnie, finanse...
najgorsze to wlasnie zarobic chociazby na ten wynajm... :-( Pwel teraz ma 1200 na reke do tego moja renta 450. to nie wyglada tak zle. ale placimy 300 zl. kredytu za auto, do tego 150 za telefony (no z jednego mozna zrezygnowac ;-) ). a za wynajmy chca od 500-700 zl. do tego jeszcze prad, gaz,woda, ew. ogrzewanie. albo np. wymyslaja zeby za caly rok z gory placic, albo kaucje jeszcze jakas dac np. 1500 zl. skad na to uzbierac??
fajnioe bybolby mieszkac osobno, jeszcze lepiej na wlasnym ale kupionym a nie wynajmowanym, ale przynajmniej teraz to dla nas nie wykonalne :no:

reklama
Mamo Oli, Maksia i Kamilki, ściskam :tak:

Magda, uda wam się. Fakt, te kwoty nie są oszałamiające, ale ja często w życiu widzę, że jak człowiek podejmie jakąś decyzję, to bardzo dąży do realizacji swoich planów. Wierzę, że Wam się uda tak pokombinować, że będziecie na swoim!! ;-)

Magda, uda wam się. Fakt, te kwoty nie są oszałamiające, ale ja często w życiu widzę, że jak człowiek podejmie jakąś decyzję, to bardzo dąży do realizacji swoich planów. Wierzę, że Wam się uda tak pokombinować, że będziecie na swoim!! ;-)

Kinguś - poprosze o odrobinkę tej wiary i optymizmu...

dziewczyny tak czytam i widzę że też macie problemy z todzicami i myślicie o własnym lokum. Mieszkamy z moimi oby jak najkrócej (budowa zaczęta) oczywiście na kredyt(30 lat) i tez nam nie wiele zostanie tym bardziej że jeszcze jedno bobo będzie ale wychodze z założenia że musi być dobrze. I będzie. Moja dewiza życiowa to głupi ma szczęście jak na razie się sprawdza. Moi rodzice nie są nafhorsi ale różnica zdań jest i to co raz częściej. Co by gorzej nie było postanowiliśmy się wynieść.
Suszidziewczyno dużo wytrzymałości i optymizmu _ przeciesz co raz lepiej jest! P.S. Są rodzice którzy świadomie nie szczepią dzieci gdyż uwarzają żę naturalne przeciwciała samę są w stanie sie wygenerować bez pomocy szczepionek.
Magda, Kaśkagratulację z okazji rocznicy ślubu :-) Ściskam Was wszystkie bez wyjątku i śle dzidziusiom buziaczki

dziekuje za wszystkie zyczenia rocznicowe :-)

a skoro piszecie ze sie uda, to i ja zaczne w to wierzyc. tak sobie dzisiaj z m liczylam, ze jesli pojde do pracy i wynajmiemy jednak cos to po oplaceniu wszystkiego co mozliwe (przy tym oszczedzanie-zeby rachunki byly male) to zsotanie nam jakies 400-500 na przezycie na miesiac. rozowo to nie jest, ale jakis poczatek... tyle ze za 1,5 roku dojdzie czesne za przedszkole :sorry2:

magda my juz podjęliśmy decyzję...najwyżej będziemy jeść suchy chleb i popijać wodę, ważne tylko żeby jagodzie niczego niebrakowało, nasze szczęście i dobre samopoczucie psychiczne jest warte każdego poświęcenia( tak, tak piszę tak a w głębi serca trzęsę gaciami ze strachu:tak:)

suzi te wszystkie problemy wkońcu sie skończą, pomyśl sobie,że potym co przeżyliście teraz może być już tylko lepiej:tak:
mamooli ciebie to z całego serca podziwiam:tak:ja mam czasami kryzys i nie daję sobie rady z jednym aniołkiem, a co dopiero z trzema

Suszi - Piotrek w ogóle nie był szczepiony, więc tężca się boję strasznie. mam nadzieję, że będzie wszystko ok i nic Piotrek nie załapie.

a my w sobotę jedziemy do neurologa i sięobaczy ja Titkowe wodniaki i ogólnie. może odstaniemy pozwoleństwo na szczepienia?//

kaśka trzymam kciuki, aby zapaliło sie dla ciebie zielone światełko w tunelu:tak: będzie dobrze, musi być, a ty jesteś silną i wspaniałą kobietą i musisz w to wierzyć

reklama
Do góry