reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Hehe, to u nas dokładnie tak samo. Maks jak tylko poczuje moje palce w łapkach od razu kuli się do siadania :-).

reklama
Ja troszkę zmienię temat. Czy wiecie coś na temat robienia kupki po antybiotyku albo po ampulkach Lakcid? Kurcze od 2 tgodni niunia ma całkiem inne kupki bardziej wodniste i rzadkie i więcej niż zwykle (na początku były do 3 na dzień a teraz znowu 1). Pytałam pediatre czy to po antybiotyku powiedziała że może być, ale już drugi tydzień go nie bierze (teraz podaję jej Lakcid) i jest tak samo. Dziś w sumie ostatnią ampułke jej podałam (było ich 10) więc do końca tygodnia poobseruje jak konsystencja sie nie zmieni to trzeba będzie coś z tym zrobic. Moze coś wiecie to będe spokojniejsza.

Kotek nic się nie martw, to lakcid ma wpływ na kupę. Maksio go dostał jak miał brzydką kupę i po nim się zmieniła :tak:

Efilo,
Doszło do tego, że czekam aż kiedyś zastanę ją siedzącą w łóżeczku - bo juz przyłapuję ją na tym, że usilnie próbuje :tak::-D

No aż mi się przykro zrobiło. Zosia nie ma takiej możliwości śpiąc na brzuszku. Nawet o tym nie pomyślałam że mogłaby próbować gdyby spała na pleckach :dull: I co teraz? :-(

Esia - mnie też lekarka kazała Zosie nosić w pionie. Myślę więc że nie jest to tak niebezpiecznie jak Ci sie wydaje. Zosia wędruje tyłem do mnie - wtedy ma najlepszy widok - uwielbia to :-D

Dzagud - no dokładnie to samo. Zosia jak leży na taty klacie (tyłem, a tata siedzi na kanapie) to się cały czas odrywa i nie chce się położyć tylko głowa w pionie i usiłuje usiasc. Mówisz taśma klejąca? Musze to przemyśleć :-D:laugh2::-D

O kupie nic nie wiem. :-p Zosia nie brała Lakcidu.

Dzieki Jolka. A powiedz jeszcze czy były po tym w kupce takie jakby ciemniejsze grube ale krótkie jak to określić sznureczki albo niteczki? Nie zawsze ale parę razy widziałam.

Kotek mój pediatra oglądał kupkę Wiktorka i mówił że przy karmieniu piersią moga występować takie malutkie jak nitki pasma śluzu, i kupka moze przypominać roztarte żółtko

U nas z siadaniem tak samo jak u was i jak maluch jest w lezaczku to tez pcha sie do przodu ale jak lezy na brzuszku to zadko podnosi glowke mam wrazenie ze to z lenistwa, ale troche sie tym martwie:-(

reklama
Do góry