Już trochę ochłonęłam po tej wizycie, poprostu trafiłam na beznadziejną położną, poprzednio było całkiem spoko mogłam spokojnie nakarmić przed i po szczepionce.
A my używamy kremu Mustela Cold Cream. U nas się sprawdził, jest na prawdę ok, ale jego wadą jest cena ponad 30 zł za 40 ml.
A my używamy kremu Mustela Cold Cream. U nas się sprawdził, jest na prawdę ok, ale jego wadą jest cena ponad 30 zł za 40 ml.
Madzi lepiej. Mam wrażenie, że jednak ten nawilżacz sporo jej pomaga. Wprawdzie w pokoju jest chłodniej, bo ta para co się wytwarza jest dość zimna, ale Magda od wczoraj (a nawilżacz chodzi prawie non stop - prócz nocy) kaszle dużo mniej i z kaszlu suchego przeszła na taki "odrywający". Nie ma już takiego typowego ataku na "drapanie w gardle" jak człowiek kaszle i kaszle i ciągle coś mu siedzi. Więc poprawa chyba jest. W czwartek przejdziemy się na kontrol i zobaczymy co powie Pani Doktor.

Próbkę musi zawieźć Małż z drodze do pracy - najdalej o 7.30, więc muszę ją łapać niedługo przed jego wyjściem, bo w lodówce (zwłaszcza na posiew) nie powinna leżeć. No a Synek jakoś niespecjalnie współpracuje - trzy razy przesuwaliśmy dzień zawiezienia próbki, bo był łaskaw nie siusiać przez całą noc
Moczył pieluszkę dopiero przynajmniej pół h po wyjściu Małża 
Weroniki uszy dalej beznadziejne i musimy iść do laryngologa. Wprawdzie nie bolą, i pani doktor powiedziała że może iść do przedszkola (antybiotyk już nie może być dłużej brany, bo brała już 10 dni), ale coś jest nie halo, że tyle to trwa i ciągle młoda ma tą wydzielinę w uszach. Co do Madzi, to z nią już wszystko ok, kaszel jest wynikiem wydalania zalegającej flegmy, a kupka efektem brania antybiotyku. Dostała jeszcze lek który ma jej pomóc pozbyć się tej flegmy i mam ją oklepywać. Niestety, jeśli kaszel nie minie, to z basenu dalej nici, no chyba że lek pomoże i do niedzieli przejdzie. Ja to się mam z tymi babami.
W styczniu to mieliśmy taką akcję, że w piątek po południu miał lekki kaszel, a w nocy zaczął się dusić i rano lekarz nawet nie mógł go zbadać, musiał dostać najpierw zastrzyk