reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak spia wasze maluchy?

reklama
kal jak to robisz?! :szok: zdradź technikę ;)

p.s. zdążyłam napisać o ząbkach i sprawdzam dziś po kąpieli a wyszły dwie górne 4! :szok: wszystko jasne...

Dziewczyny ile Wasze szkraby śpią w dzień? ile mają drzemek i jak są długie?

po prostu leżę na lewym boku, jak karmię lewą to trochę się podpieram łokciem a jak karmie prawa piersią to leżę trochę na brzuchu. Mam za sobą rok praktyki:tak::tak::tak:

a co do pytania - to Łukasz śpi w dzień jeden raz od 1 do 3 godzin w zależności od humoru. Dziś spał tylko godzinę:szok::szok::szok: i strasznie marudny był:szok::szok::szok::szok:

No dziewczyny mi sie udalo nie karmic Kayi w nocy (wcale) juz od 8 miesiaca, mimo ze ciagle na cycu jest (udalo mi sie ja uniezaleznic od siebie:)) Bo mi sie wydaje, ze Wasze dzidziolki "wykorzystuja" Was troche jako smoczki (albo moze smoczyce:-) ) Ale bron Boze niczego nie kwestionuje ani nie "potepiam" uwazam ze najwazniejsze jesli i dzieciom i mamom taki uklad pasuje to w porzadku, chociaz pewnie nie jest wygodnie (mowa i o spaniu z dzieckiem i o kilkakrotnym nocnym "cycowaniu" :tak: Podziwiam Was dziewczyny ze dajecie rade, bo ja z czysto egoistycznego powodu wyeksmitowalam mala do jej lozeczka, bo jednak wole spac z mezem:zawstydzona/y:

A w ciagu dnia, to Kaya jeszcze rano spi po sniadanku jakies 2 godzinki i po obiadku ma krotka drzemke(z pol godzinki nie liczac czasu zasypiania oczywiscie:)), ale zdarza sie ze spi tylko raz (rano)

u nas dziś pierwsza nocka od nie pamiętnych czasów z 1 tylko przerwą na karmienie w ciągu nocy (albo raczej picie) :szok: przespałyśmy od 21 do 8:00 rano (nad ranem ok. 6 jeszcze był cyc)
także mogę powiedzieć, że się wyspałam :tak:
ech! żeby tak już zostało...

reklama
kal.aga ja długo miałam przerywane noce :-( młodą w 90% budziły "pierdziochy". ona jest z kolkowych dzieci i ma wieczne problemy z brzuszkiem :-( muszę bardzo uważać na to co jem (mleko krowie i białko ograniczam do tej pory, piję tylko kozie bo ja bez mleka ani rusz ;-)).
dzisiaj nocka równiez spokojna :szok:
ale wiesz co?
wczoraj i dzisiaj podałam jej na wieczór sab simplex i infacol (na zmianę)... może chorobcia to pomogło bo mi nie pryciała wcale i spała spokojnie? :dry:

Do góry