reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

dominique nic tylko się cieszyć, ale wyobrażam sobie jak to przechodzisz...
z Alką raczej problemów nie będzie z przeniesieniem do swojego łóżka, teraz już chętnie kładzie się w naszym zamiast w łóżeczku, ale śpi dalej w swoim:tak: jeszcze mi się nie chce wyprowadzać z sypialni:-p

reklama
u nas rewolucja,
mała usneła w swoim łóżeczku i spała w nim do rana:szok: oczywiscie ja lezałam na łóżku ale fakt jest faktem, chyba sama dorasta do tego zeby spać u siebie...tylko ze teraz pojechała do dziadków i tam bedzie spac z mama wiec możliwe że po powrocie znowu małymi kroczkami bedziemy wracac do łóżeczka
a juz od dłuższego czasu przesypia cała noc

najlepsze jest jak sie przebudzi czasami i widzi zaświecone światło to wychodzi i z wielkimi pretensjami zagania mnie do łóżka:-D

A u nas zmiana

Oliwka od początku spała sama w swoim łóżeczku, od świąt śpi również w drugim pokoju ale od dwóch dni budzi mi się około 3-4 nad ranem z płaczem i muszę ja nosić, myślę że te ząbki jej dają coraz bardziej w kość i mam nadzieję że to szybko minie, fakt faktem że jak się uspokoi to już zasypia z nami.

I jak tam dziewczynki z zasypianiem i spaniem maluchow? :-)

U nas sie troche zmienilo.
Sara na spacerze rzadko juz w tej chwili spi (wczoraj musialam spacerowac przez ponad 3 godziny, z czego ze 2 szla obok wozka), zeby w koncu zasnela.
A tak to na spacerku podziwa swiat, a zasypia w domu ogladajac bajke w tv i pijac soczek albo herbatke :-):-):-)
Taka drzemka w ciagu dnia trwa jakas godzinke.

Wieczorem zasypia miedzy 21 a 22, chociaz zdarzaja sie odstepstwa od normy :-p. Spi do ok. 8-9, czasami dluzej, czasami krocej. W nocy dalej pije butle soku albo herbatki, ale najczesciej sama sobie z tym radzi, w ogole mnie nie budzac :-):-):-)
No i niestety dalej spimy razem :sorry2:

U nas Alcia zasypia około 22.00 budzi się o 7.00 - 8.00. A w południe śpi 2- 3 godz. chociaż ostatnio coraz trudniej ją uśpić:sorry2:

a u nas bez większych zmian, w ciągu dnia dłuuuga drzemka między 13 a 17, wieczorem zasypia zaraz po 21 i śpi (całą noc) do 8 - 8.30..... więc rewelacja:tak:
najlepsza jest Alka jak się śmieje w głos przez sen:-)

Pszczola nadal bez problemu zasypia i spi w swoim lozku. Ze 2 razy do tej pory moze sie obudzila kolo 5 na cyca, wiec sie kladlam z nia w jej wyrku i podawalam, ale normalnie, to dopiero rano dostaje:tak: Spi w nocy od 20-20.30 do 7.30-8, a w dzien ok. 2 godzin od 13.30-14 (miedzy zupa a drugim daniem;-))

reklama
wow dominique ciagle zapominam, ze ty jeszcze karmisz piersia , gratulacje, zdaza sie pszczole czasami cie ugryzc????

mam do ciebie pytanie odnosnie lozka, bo tez chceilismy kupic juz dorosle lozeczko ,ale zuzu strasznie sie rzuca w nocy , czy pszczola nie wypada z niego

u nas spanie ideal, cala noc od 21.00 do 7-8 rano , bez zmiany pieluch , czasami sie przebudzi jak cos sie jej przysni , trzeba wtedy przytulic i poglaskac i jest ok

Do góry