reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

:-D Chyba musi jej się tam bardzo podobać;-):tak:

No podoba się jej strasznie :tak: W sobotę też chciała iść do żłobka. A jutro mogłaby siedzieć w domu, bo ja mam urlop (idę na badania z psem), ale ona chce iść do żłobka. Dziś wieczorem przed spaniem się zamyśliła, więc ją zapytałam:
- O czym myślisz?
A Oli na to:
- O żłobku. Jutro znów się spotkamy!
:eek: Normalnie będę chyba zazdrosna o ten żłobek ;-)
I pomyśleć, że jeszcze niedawno tak płakała przy porannym rozstawaniu.

reklama
Super Kasiad,że Oli tak sie podoba.
normalnie zazdroszczę i sama juz myslę o przedszkolu dla Kuby:happy2:

Oli dziś do żłobka leciała po 2 tygodniowej przerwie jak na skrzydłach. Nawet poranne wstawanie nie było takie ciężkie jak zwykle. Cieszę się, że tak się młodej podoba i tak chętnie chodzi. W dodatku panie mówią, że jest bardzo grzeczna w żłobku, to dobrze, bo w domu różnie bywa, ale już wolę, żeby w obcych miejscach była grzeczna, a domu broiła (ja podobno robiłam akurat zupełnie odwrotnie :zawstydzona/y::sorry2:)
Do sierpnia mam zapewnione miejsce, ale od września kicha :-( Właśnie się dziś dowiedziałam, że nie dostałyśmy się do tego przedszkola, co chciałam :-( To przedszkole niepubliczne, ale najbliżej mojej pracy i miałam wielką nadzieję, że się uda. Niestety :-(
Teraz czekają mnie pewnie zapisy przez Internet - bo w ten sposób właśnie przebiega rekrutacja do przedszkoli państwowych, wybiera się trzy, podaje wg priorytetu i system przydziela do jakiegoś (lub do żadnego!)
Jest jedno przedszkole na drodze między moją pracą a domem, ale czy się do niego dostaniemy :confused::cool: Szkoda by było gdzieś daleko wozić Oliwkę, jeśli mam do pracy 15 minut drogi na piechotę, a tak będę musiała ją gdzieś wozić, a potem wracać spowrotem na Bartodzieje (moje osiedle).

Kasiad trzymam kciuki,żeby Wam sie udało.A tam gdzie Oliwka teraz chodzi nie ma starszej grupy?
My od września do przedszkola,w marcu zapisy.:tak:

Kasiad trzymam kciuki,żeby Wam sie udało.A tam gdzie Oliwka teraz chodzi nie ma starszej grupy?
My od września do przedszkola,w marcu zapisy.:tak:
Oliwka chodzi do żłobka i nie ma tam starszej grupy, bo ona jest w najstarszej.
I tak do żłobka będzie chodzić do 3,5 roku, to długo.
Dzięki za kciuki.

Kasia a moze spróbuj juz teraz pochodzic po przedszkolach i popytac o wolne miejsca? Ja tak zrobiłam w grudniu i znalazłam miejsce w poblizu domu. Zrezygnowałam ze złobka i od wczoraj Marta jest juz pełnoprawnym przedszkolakiem. Dzieki temu ominie nas marcowa rekrutacja;-)

Kasiad wczesnie u was ta rekrutacja:confused:, u nas szał zacznie sie w marcu:dry: dobrze, że nasze przedszkole sucholeskie nie nalezy do rejestru poznańskiego, bo przynajmije moge do dwoch złozyc przedszkoli obok siebie - jednego w Suchym Lesie i przez neta do Poznania. Mam nadzieje, ze jednak do tego u nas sie dostanie, bo przynajmniej bliziutko:tak: licze, że skoro nasze dzieciaki z poczatku roku są, to im łatwiej bedzie sie dostać, bo oni to juz ponad 3,5 roku beda mieli we wrzesniu:tak: no ale zobaczymy

Madzix super sie wam udało:tak::-) ale i tak papiery składac musisz tylko wiadomo, ze jak kontynuacja to zawsze przyjmuja:tak:

reklama
Kasia, Rosmerta trzymam kciuki za przedszkole:tak: Oby się udało:tak:

Madzix - fajnie, że zwolniło się miejsce:-) Z kontynuacją nie będzie problemu:tak:

Do góry