reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

no to zmiana frontu ..kryzys nastąpił:baffled::-(
od momentu otworzenia oczu tylko ciągle " ja nie chce iść do przedszkola " potem przez łzy i histeria ...tupanie i szarpanie ...ubrałam ,wsadziłam do samochodu..w przedszkola cały czas płacz...weszła do sali.(i poszłam)..od momentu jak zniknełam z oczu CISZA nie płakała.

Ostatnia edycja:
reklama
ja pozostanę w ciszy - same wiecie.

Oj kochana,ja rozumiem,że teraz ci trudno.
dasz rade.
Pamiętam batalie o odstawienie od cycka,tez myslałysmy ,ze nie damy radę,a poszło jakos.to nowy etap naszych bąbli,damy rade.
mi chyba było troszke łatwiej,bo jak mały znikał w przedszkolu,to miałam drugiego smyka,by sie nim zajac i tyle nie myslałam.

Agusia oj co to za kryzys dopadł naszą odwazna sarcię.Ale co sie dziwic,czasem i dorosły,by zaszył sie w domu,bo ma gorszy dzien.Pewnie to jednodniowy incydent.

Ostatnia edycja:
Kubula poszedł do przedszkola,nawet z zadowolona mina,bez łez,marudzenia.Juppiii...
Powodzenia dziewczeta.Jak tam reszta przedszkolaków?

Moja od rana płakała ,ze nie chce do przedszkola....potem przekupiliśmy(ja z kondziem) "mikołaj patrzy które dzieci plączą ....a co chcesz dostać od mikołaja pod choinkę?";-);-):cool2:(u kondzia zawsze działało:rofl2:;-) ...od mikołaja potem do zająca i tak cały rok leciał:-):cool2::rofl2:)

ps dziś zapłaciłam za przedszkole 427 złotych ...za tańca 3 dyszki zapłacę

Ostatnia edycja:
My dzisiaj bez problemów:tak: Dzisiaj rano Victor wstając z łóżka mówi:
Mamo ja dzisiaj idę do przedszkola, bo będę się uczył, bo chce być pilotem i chce latać do babci Grażynki... z mamą, z tatą, z Olim.
I na koniec dodaje jak zawsze:
Będę się starał nie płakać, wiesz? Bo jestem duży chłopak!

Jestem z niego mega dumna i cieszę się, że z dnia na dzień jest coraz lepiej:tak: I zaczął zauważać, że jak tata ma wolne od pracy, to on też;-) A jak tata idzie do pracy, to i on do przedszkola:tak:

u nas dzis rewelacyjnie:-) (w porównaniu z dniem wczorajszym i poprzednimi...) dziś bez płaczu, krzyku i kopania, bez awantury, kilka razy wspomniał, że nie chce iśc do przedszkola ale juz chyba sie godzi z tym faktem pomału:sorry:ubrał się bez problemu, wysiadł z samochodu i grzecznie poszedł z tata do sali:tak::happy:

wczoraj za to mnie przeczołgał całkowicie, bo awantura od samego obudzneia, na siłę sciągałam z łózka ubierałam, myłam, zjadł kilka łyzeczek owsianki tylko i ubiaranie do wyjścia znowu masakra:baffled: a dziś miła niespodzianka:tak::-) czuję, ze juz coraz lepiej będzie tylko:tak:

reklama
Rosmerta cieszę się, że i u Was nastąpił zwrot i Hubcio zaczyna akceptować bycie przedszkolakiem:tak: Teraz będzie już tylko lepiej:-)

Agusiu a dlaczego Sarcia tak reaguje teraz? Przecież ona pozytywnie nastawiona była od samego początku... nie spodobało jej się coś/zraziło ją coś w przedszkolu czy ma przejściowy kryzys tylko? Oby wszystko wróciło do normy, jak na początku:tak:

Karolino szkoda, że Milenka znowu chora:-( Dużo zdrówka dla niej, oby jak najszybciej mogła cieszyć się przedszkolem:tak::tak:
Ach te wstrętne choróbska:sorry: Oby dzieciaki jak najmniej im ulegały:tak:

Do góry