• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Ja z M.postanowiłam tak w związku z tym, że mleka Gerber mamy zapas bo kupiliśmy karton u M. w hurtowni i to poprostu będziemy dawać na zmianę to i Bebiko. Wydaje mi się że wycofaliby je już jak by szkodziło. a Franko wdał się pewnie w tatę i nie będzie gruby nigdy.

reklama
Wiecie co moje dziecko kocha wręcz serki i jogurty - zjada na raz dwa i to w tempie błyskawicy. Sądzę, że gdybym dała mu trzeci to też by zjadł. Zauważyłam jednak, że od kiedy tak je zajada to częściej ulewa - co okazuję się może być przyczyną zakwaszaczy obecnych w tych smakołykach, więc postanowiłam dawać mu je co drugi dzień. Ponoć mogą też powodować zgagę...eh...muszę mu teraz wymyślić coś innego mlecznego na te "bezserkowe dni"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja mam pytanie o kaszki. Co dajecie dzieciakom oprocz kaszek ryzowych?? Ja jeszcze tylko platki owsiane blyskawiczne, owsianke i manne. Mysle, zeby urozmaicic jadlospis ale nie wiem czym:)

myszowata, ja daje naprzemiennie mm, jogurt, budyń, albo kanapkę z serkiem topionym :-)
ostatnio hitem jest kanapka z dżemem ;-) no ale to nie mleczne.
jak podrośnie można dać kakao, też mleczne.

nesiaa, pisałam już, ale będę się powtarzać ;-) my ryżowych czy kukurydzianych kaszek wcale nie jemy. Ol dostaje orkiszową i jaglaną, czasem mannę, czasem kuskus.
zastanawiam się nad gryczana na obiad...

nesia ja może nie o kaszce ale o czym co urozmaici diete i jest na mleku :-)
Wczoraj pierwszy raz dałam małemu buduń śmietankowy na krowim mleku 2%. W jakimś programie słyszałam, że krowie można stopniowio wprowadzać po pierwszym półroczu życia malucha. Zajadał się, aż mu się uszy trzęsły :-D Narazie niepokojących objawów brak więc pewnie będziemy powtarzać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry