• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a my dzisiaj jedlismy zmikoswane morelki z kompotu, musialam tylko skorki z nich sciągac bo w sloiki wkladama takie polowki bez pestek, ale ze skorkami, troszke kwaskowe byly ale malemu posmakowalo :)

reklama
moja dzisiaj opyliła ziemniaka ze świeżym koperkiem.
siedziała i nagle bach łapka wylądowała w babci talerzu :-)
smakowało,że hoho.
ja tu się dwoję i troję,żeby dziecku dobrą zupkę zrobic,a ta się zadowala ziemniakiem.
grunt,że jadła aż jej się uszy telepały.
przeprosiła też swój kubek niekapek i powolutku opanowuje picie.

a tak myślę, jakby coś się miało po glutenie dziać, to konkretnie CO??? czego mogę się spodziewać??

Alergia na gluten objawia się u maluszków w sposób mniej nasilony i nieco inaczej. Uczulone dziecko może mieć kolki, wzdęcia, biegunkę, czasem dołączają się dolegliwości ze strony układu oddechowego.
Mój M jest troszkę uczulony na gluten, dlatego przy Grzesiu muszę bardziej uważać.

Alergia na gluten objawia się u maluszków w sposób mniej nasilony i nieco inaczej. Uczulone dziecko może mieć kolki, wzdęcia, biegunkę, czasem dołączają się dolegliwości ze strony układu oddechowego.
Mój M jest troszkę uczulony na gluten, dlatego przy Grzesiu muszę bardziej uważać.

na razie śpi i jest spokojna... ale te dolegliwości ze strony układu oddechowego mnie przeraziły :( juz mieliśmy kiedyś bezdechy :(

ionka a w czym ten gluten podalas i w jakiej ilosci, ja mojemu tez juz podaje jedna miarke od mleka kaszki pszennej owocowej z hippa, zmienia mi smak mleka i nie musze juz malemu soku dolewac, mysle ze w tej miarce to dawka powinna byc nawet mniejsza niz zalecana na wprowadzanie, ale mysle ze za jakies 2 tygodnie zwieksze mu do 2 miarek

dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??

reklama
i
dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??

no wlasnie tez jestem ciekawa. Podobno schemat zywienia się pod tym względem zmienił i teraz mleko początkowe od 6mies , chyba że można prędzej wprowadzając stopniowo po jednej miarce.
Ja kupiłam kaszkę bobovity i w domu dopiero doczytalam, ze na mleku następnym więc jej teraz nie podaję

http://www.nutricia.pl/images/dokum...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry