• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

to mleko 2 to chyba po 6 miesiącu, a nie od 6

to tak mniej wiecej jak myslalam, ze do pol roku 1, a potem 2

no i wg tego schematu moja gadzinka za tydzien powinien zacząc mięcho wcinac, ale moze jeszcze troszke z tym poczekam, ach sama nie wiem

reklama
A my nadal tylko na piersi. Zastanawiam się kiedy wprowadzić ten gluten, wiem że w 5 lub 6 miesiącu... Chyba jeszcze troszkę poczekam. A wiecie co mi ostatnio lekarz powiedział?? Ale to nie był mój pediatra, że gluten mogę podać w formie biszkopcika:szok: chyba troszkę przegięcie i w dodatku dziecku, które nie zna niczego poza piersią?? No ja zamierzam podać w formie kaszki, na pewno nie biszkoptów:rofl2:

a ja ostatnio zastanawialam sie zeby malemu na deserek zrobic kisiel, oczywiscie nie taki z torebki :-), tylko do soku, albo kompotu moze dodac troszke zmiksowanych owockow i zagęscic to maczką ziemniaczaną, tj skrobia tylko, a w ziemniaku to jadl i nic mu po tym by nie bylo, co wy o tym myslicie??

ionka a w czym ten gluten podalas i w jakiej ilosci, ja mojemu tez juz podaje jedna miarke od mleka kaszki pszennej owocowej z hippa, zmienia mi smak mleka i nie musze juz malemu soku dolewac, mysle ze w tej miarce to dawka powinna byc nawet mniejsza niz zalecana na wprowadzanie, ale mysle ze za jakies 2 tygodnie zwieksze mu do 2 miarek

dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??

dałam jabłko z kasza manną ze słoiczka bodajże Gerbera. ale młodą wysypało na buzi. tzn ma kilka pryszczy. no i nie wiem od czego, może byc od glutenu?????????? bo inne rzeczy jadła i nie było reakcji.

mleko następne po 6tym miesiącu.
dlatego ja kupuje kaszki bezmleczne i mogę dodać do nich co mi sie podoba ;)

A my nadal tylko na piersi. Zastanawiam się kiedy wprowadzić ten gluten, wiem że w 5 lub 6 miesiącu... Chyba jeszcze troszkę poczekam. A wiecie co mi ostatnio lekarz powiedział?? Ale to nie był mój pediatra, że gluten mogę podać w formie biszkopcika:szok: chyba troszkę przegięcie i w dodatku dziecku, które nie zna niczego poza piersią?? No ja zamierzam podać w formie kaszki, na pewno nie biszkoptów:rofl2:

pewnie chodziło mu o to, żeby rozpuścic biszkopcik w mleku :) albo jakąś jego część ;)

a ja ostatnio zastanawialam sie zeby malemu na deserek zrobic kisiel, oczywiscie nie taki z torebki :-), tylko do soku, albo kompotu moze dodac troszke zmiksowanych owockow i zagęscic to maczką ziemniaczaną, tj skrobia tylko, a w ziemniaku to jadl i nic mu po tym by nie bylo, co wy o tym myslicie??

super pomysł. prosze o dokładny przepis :) chodzi o taka zwykłą mąkę ziemniaczaną??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry