reklama

Kiedy na zakupy ;)

Zobaczcie jaka boska pieluszka wielorazowa :)

P1280189.JPG

reklama
antar
Mi kolyka a raczej lozeczko mini potrzebne , bo mamy dwa pokoje a niechce Ameli odrazu do pokoju dzidziusia na noc wprowadzac, bo mysle ze to bedzie dla niej juz wstarczajaco trudny okres, a tak przynajmniej w nocy sie wyspi. W Ameli pokoju bedzie lózeczko dla braciszka (takie normalne lub turystyczne) by przyzwyczajila sie do tego ze troche sie pozmienia, ale noca przez ok. pierwsze 3 miesiace bedzie mi łatwiej malego miec u nas w pokoju, a spac w naszym lózku nie moze bo Amela tez nie mogla- maz strasznie gwaltownie czasem spi i ja non stop czuwałam zamiast spac, tylko ja do karmienia brałam.
Kolysac dziecka nie bede, Meli tez nie kolysalam nawet w wozku na spacerach i problemow z nia nie mialam. A co najwazniejsze u nas w pokoju łózeczko sie nie zmiesci wiec ten kosz na nogach jest dla mnie strzalem w 10.

Co do tego urzadzenia to ja tez nie jestem przekonana, ale mnie zaciekawiło i moze faktycznie sobie wynajme i potestuje jak na moje bole krzyza dziala ( bo mam je nie tylko w ciazy).

Nam na sr położna b. polecała to urządzenie wlasńie na bóle krzyża- ponoć rodzące które z tym rodziły były b. zadowolone. Potem można tego używać np. przy bólach menstruacyjnych jak ktoś ma mocne. Ale ogólnie mówiła, że to niekoniecznie na każdą kobietę podziała i lepiej sobie do porodu wypożyczyć. tylko nie pamiętała gdzie- trzeba poszukać.

Chyba się muszę baczniej w Ikea rozglądać. :zawstydzona/y: Wybieram się po materac do sypiani więc może wtedy.
Zebrra - pielucha wielorazowa zaje..fajna :-p A gadżety, które dobrała do niej Aestima zaje...biście drogie :szok:
Czy polecasz "Ciałko" ? Ja podostawałam tyle książek o dzieciach, że nie wiem czy zdążę je przeczytać do porodu nawet w części na najbliższy czas....:zawstydzona/y:

Ja ściągnęłam ciałko- dzięki Zebrra. Eichelberger to naprawdę niezły koleś i b. mądry facet więc myślę, że warto. A teraz czytam język niemowląt tracy hoog i też polecam:) Oprócz tego postanowiłam zadbać o rozwój emocjonalny i intelektualny Mieszka i pościągałam dzisiaj mnóstwo fajowej muzyki- klasykę (głównie mozart, bach , beethoven) dla bobasa, kołysanki prenatalne i przy okazji trochę muzyki relaksacyjnej do porodu. Bardzo spodobała mi się kolekcja płyt " dla uszka maluszka", która składa się z 3 płyt : usypianki (muzyka klasyczna wyciszająca bobaska), zabawianki (m. k pobudzająca aktywność) oraz nauczanki ( ma pobudzić rozwój intelektualny). Tak więc słuchamy sobie teraz i Małemu chyba się podoba, bo nieźle dokazuje:)

Byłam dzisiaj w IKEI, po raz kolejny polowałam na malutkie ręczniczki, które upatrzyłam sobie juz dawno, dawno temu na stronce, o takie IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Ręczniki i myjki | KRAMA | Ręcznik i za cholerę nie mogę ich znaleźć... Czy któraś z Was widziała i wie gdzie leżą? Szukałam zarówno w rzeczach dzieciowych, jak i w dziale łazienkowym w ręcznikach...

Kupiłam ręczniczki bawełniane, które są po prostu grubymi pieluszkami tetrowymi IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Ręczniki i myjki | BARNSLIG | Ręczniczek bawełniany, 3 szt.
i jeszcze pieluszki flanelowe, też w 3-paku, fajne, w rozmiarze 70x90 (więc swobodnie jako kocyk można użyć), nazywają się torva, ale nie znalazłam ich na stronce. 2szt w biedronki i jakieś listki i 1 w krateczkę. Kosztowały 19,90zł
Zebra będę jutro w obu warszawskich Ikeach i też na liście zakupów mam te ręczniczki, to jak znajdę to dam cynk gdzie leżą/wiszą :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry