reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Ogromniaste gratulacje dla Lilci, jak juz dziecko samo siedzi to jest dużo lżej:happy2:
Z tą pralka to się uśmiałam:-D
A u mnie jest tak ze jak Krecik jest wesoły to mówi "tata" "baba" a jeśli marudzi to pięknie wymawia żałosnym głosem "mama, mama, mama". I zauważyłam ze tak mówi jak mnie widzi a jak mnie nie ma w pokoju i jest mu zle to robi "buu" z stąd jego nowa ksywka "Buczek". i zastanawiam się czy mozna to juz uznac za sensowne mówienie "mama"? czy tylko taki dzwięk mu przy płaczu najlepiej pasuje?:eek:
A jeszcze z 2 tyg. temu jak mu mówiłam powiedz Ola to krzyczał ze śmiechem "OA" a teraz juz nie chce i nie reaguje na to pytanie. Może bedzie szybciej mówił niż Olka?

reklama
Lilcia ogromne GRATULACJE dzielna dziewczynka:tak:teraz jak zmieni Ci się punky widzenia to pewnie nic nie będziesz chciała robić tylko siedzieć:tak:

A moja wariatka jak się wspina do góry to postoi chwile i się puszcza i bęc na dupke i tak w kółko:eek: nie wiem czy to już przygotowania do samodzielnego stania bez podpierania czy cooo...nie wiem:eek: no wariatka;-)

dzięki dziewczyny. to nie jest jeszcze samodzielne siedzenie, po prostu nie kiwa się już na boki...nawet wczoraj jak byłam z Pawłem na zakupach wzięliśmy ją do dużego wózka, posadziliśmy gdzie jest miejsce dla dzieci i też się nie kolebała. a wcześniej było to nie do pomyślenia...

Aniu, teraz to Ty się nie wykręcaj, że to nie samodzielne siedzenie czy coś ;-).Skoro Lilcia nie kiwa się na boki to jak dla mnie samodzielnie siedzi :tak::-).Nawet się nie obejrzysz a już będzie zasuwać po całym mieszkaniu, póniej za nią nie nadążysz ;-):-D.

Oliwka ostatnio pokochała bajki, wszystkie jakie tylko są na tym świecie.Zazwyczaj włączam jej MiniMini, bo tam są dla malutkich dzieci, ale nie pogardzi też Disney Channel. A jaki ja mam spokój jak ona te bajki ogląda, nie to dziecko, można ją nawet posadzić na krzesełku do karmienia, zapiąć pasy a ona z buzią otwartą gapi się w tv :-D.Czasem coś pogada. A w końcu głowa jej leci w dół i śpi :-D.
No i coraz częściej próbuje wstać.Póki co ma chyba pupę za ciężką, bo non stop jej opada w dół :rofl2:, no ale uparciuch z niej niesamowity więc próba za próbą.

super Inna. fajnie masz że Oliwek tak szybko leci w górę...
a Lilka coraz więcej tańczy. przed chwilą nuciłam sobie piosenkę patrze a ona się kiwa. w reklamie usłyszy muzykę i już jest tany tany...może tancereczka mi rośnie...???

gratuluje wszystkim dzieciaczkom nowych umiejetnosci:-)u nas bujanko w tyl i przod ewntualnie na boki ale zadnego kroku do przodu jak na razie jak chce sie przesunac to pelzam:tak:seba raczej bajek nie oglada ale reklamy taak jak najbardziej nieraz jak sie zagapi to az slinka mu leci:happy2:

Reklamy są the best :-D Hania jak się na nie zagapi to broń Boże nie przeszkadzać bo krzyk. To mój patent na obcinanie pazurków - tylko wtedy siedzi spokojnie :happy2:

U nas raczej nie ma oglądania TV. Ja włączam przeważnie jak mały śpi. Jedyne co uwielbia to piosenka i napisy końcowe z " Na dobre i na złe". Może być nie wiem jak zajęty, a jak usłyszy to nieruchomieje z uśmiechem na buzi i gapi się w TV.

reklama
Naszą Zuzie w takie osłupienie wprowadza Jaka to melodia, nic wtedy do niej nie dociera:-)a ostatnio jakas powtórka leciała, ludzie klaszcza a nasz Zuzek z nimi i sie cieszy sama do siebie:-)niektóre reklamy tez ale nie wszystkie

Do góry