• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

No to pochwale sie, a ostrzegam;-)uwielbiam sie chwalic moim Bobkiem.Moj Babelek pierwszego zeba "dostal" w wieku 5,5 miesaca, 2 tygodnie pozniej "urosl" mu kolejny i zastopowalo go zebowo.Za to w wieku niecalych 6 miesecy zaczal pelzac, w wieku 6,5 miesecy raczkowac, jak mial 7 miesecy to stanal:-)"Gada" jak najety "tata, dada, baba, ej ty", ale nic co z grupsza przypomona "mama" nie powie:-( i jeszcze wiele roznych dzwiekow wydaje.Super juz wcina stale jedzonko, ale cycus przebija wszystko.Raczkuje jak rakieta, oczy mam dookola glowy.Staje przy wszystkim czym sie da i trzyma sie mebli jedna lapka i juz przy mebelkach chodzi:-)
Slicznie sie sam bawi ale jak mame widzi, mala przylepka jest, uwielbia byc tulony i calowany ale wlasne zdanie ma i potrafi je okazac krzykiem wielkim:-)Kupilam chuste i jak sprzatam a maly mrudzi to sprzata ze mna, w kuchni siedzi ze mna jak gotuje, lubi sie bawic na macie i juz zrywa grzechotki z niej, strasznie ruchliwy jest i zmiana pieluchy to zadanie dla supermamy:-)szczegolnie jak kupe zrobi i raczkuje brudny po calym mieszkaniu:-)No a ja supermama chyba nie jestem i biegam za nim i poce sie i nie lubie mu zmieniac pieluch, a bedzie jeszcze gorzej;-)i to przez dlugi czas jeszcze hi hi.
Nie znosi swojego lozeczka, i nawt w dzien nie chce w nim ostatnio przebywac.Oj rozpisalam sie a musze uciekac bo moj 8 mieseczniak zaraz cos narozrabia:-)

Albumy - Onet.pl Foto
Albumy - Onet.pl Foto

reklama
No i proszę - nadszedł ten dzień, że weszłam na wątek i przeczytałam o chodzeniu malucha :szok:.Bodzinka, niezły zdolniacha z Twojego Bąbla.

Oliwka dzisiaj zaczęła sobie pod noskiem mówić "ba ba".
Nauczyła się też ostatnio robić papa, ale w dość specyficzny sposób - dłoń ma skierowaną w swoją stronę, do twarzy i tylko paluszki zagina i prostuje.Śmiesznie to wygląda :-D
Aha! I ostatnio klęka :-p.Pobożne mam dziecko nie ma co ;-).

No fakt pobozne:)Moj babelek na razie przy mebelkach drepta ale jego babcia pierwsze kroki stawiala w wieku 8,5 miesaca.Rodzinna legenda, wiec kto wie?

tak, czytanie i pisanie....jest gdzies na forum temat o nauce czytania malutkich dzieci (od 0 do 5 lat), więc może czas najwyższy zagłębić się w ten temat??

Chociaż mój facet na pierwszym miejscu stawia na naukę angielskiego :-D.Są kursy dla kilkumiesięcznych bobasków :-D:-D????

bodzinka- ojej gratuluje osiagniez maluch mojama prawie 8 miesiecy i narazie przewraca sie z brzuszka na plecki i s pleckow na brzuszek:-)i siedzi jak ja trzymam:-), ale u nas tez byly male klopociki od poczatku:-)

w kazdym razie gratulujemy osiagniec dla wszystkic maluszkow
u nas juz dawno jest "ma ma"z czego sie ciesze

No widzisz Anii jaka zdolna jest Lilcia:-) przynajmniej komunikuje się z Tobą:tak:Paula to nie chce robić papa ani kosi kosi,nie chce tańczyć ani skakać na dupce:eek: dobrze że sie przynajmniej uśmiecha.

Gratulacje dla Karolka zdolny chłopczyk:-) teraz jak Paula stoi to zrobi parę kroczków w bok ale to chyba nie swiadomie jak jej się nogi zaplączą:-D

U nas tylko "tata i tata":eek: i nie mówi ta ta tylko całe tata heh mam nadzieje że zrozumiałyście;-)no i wyrzucanie wszystkiego co uwidzi,wyjmowanie z toreb i o dziwo nie wkładanie rzeczy do bużki tylko obracanie je w rączkach.

reklama
Gratuluję wszystkom zdolniaczkom.

Kaira u nas też ani papa, ani kosi kosi.

Maja nie ma co popędzać, to nie wyścigi. Masz rację ,że cieszysz się z "mama" Najważniejsze, że maleństwo zdrowe. Reszta przyjdzie w swoim czasie. U nas Kuba mówił ale zpomniało mu się :eek:

Inna uśmiałam się z tego pobożnego dziecka.

Bodzinka przystopuj tego swojego malca, bo Ci zaraz z domu odleci i tyle go będziesz miała :-)

Aniii Kubek tez tanczy, a najwiekszy hit to " Krakowiaczek jeden" wtedy jest szalenstwo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry