reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

hey dziewczyny! Jestem u Was pierwszy raz. Mam takie pytanie bo jestem zielona na temat IN Vitro. Teraz bede miala ostatni raz IUI i jak sie nie uda to kolejne podejscie to bedzie in vitro. U mnie jest taka sytuacja, ze to chyba ja jestem niedrozna chociaz po HCG wyszlo, ze jeden mam drozny, po stymulacji produkuje pelno pecherzykow po ponad 20mm moj M ma w przerobionej armi w 1ml ponad 500mln, a w nie obrobionej ponad 100mln takze oboje jestesmy bardzo plodni, a nam nie wychodzi. (nasze proby to dwa lata)
1pytanie- na jak dlugo usypiaja do pobrania pecherzykow? i czy po przebudzeniu sie dobrze sie czujecie
2 pytanie- ile placicie bo mi moj gin powiedzial, ze okolo 11tys zl. i tylko jedno podejscie
to niesprawiedliwe w szwecji dosc, ze robia za darmo to jak babka duzo tych komorek ma to zamrazaja i jest na 3 podejscia..

reklama
palu - usypiaja mniej wiecej na 15 minut
placic mozesz od 8 tys do 12 tys w zaleznosci od kliniki i lekow.

w szwecji moze i za darmo ale taka kicha ze szok. wszystkie nordyckie kraje maja niski poziom IVF w szpitalach publicznych. no ale jest za darmo - jakies tam szanse sa

palu nie wiem na ile czasu zasypiają, ale a bardzo krótko, nie umiem powiedzieć czy to 10 czy 20 min. ale przypuszczam że nie dłużej niż 20 min.
Mi pielęgniarka powiedziała że wczasie pobierania budziłam się !! :) tak więc daja małe dawki na zaśniecie w razie czego podają w trakcie coś jak się człowiek budzi
Ja powiem, że pierwsze in vitro nas wyniosło w ok 15 tys. ale to dlatego że duzo badań trzeba było zrobić.

czesc , dziewczyny czy po gonalu mialyscie straszne migreny ? czy to normalne???? ja juz nie moge wytrzymac i nie wiem czy moge wziasc tabeltki na migrene :/ juz mam dosc 3 dzien mnie glowa napieprza :/

ja tego nie bralam i nie bede wiec Ci nie powiem bo sie nie orientuje kompletnie :) to juz z gorki jak 8 poszlo :) mi najgorzej pierwszy tydzien szedl a potem polecialo :)

Joweg

A co jeszcze bierzesz? Ja brałam gonal i strasznie bolała mnie głowa, jedyny lek przeciwbólowy, który pozwolono mi brać to był paracetamol.
Ale na pewno musisz powiedzieć lekarzowi na kolejnej wizycie. Ja jak tylko poinformowałam lekarza o bólu głowy od razu zmniejszył mi encorton oraz diphereline.

reklama
ja biore sam gonal ,mam protokol z antagonista :/ a ja kurcze 3 dzien sie juz faszeruje tabletkami na migrene , musze jutro zapytac :´) ja mam 150 dawke gonalu

Do góry