reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Halo, halo Kwietnióweczki !!

A Wy gdzie się podziewacie ?? Czyżbym to ja dzisiaj za wcześnie wstała ;-) Ja już po śniadanku, zaraz biorę się za sprzątanie i muszę znowu jechać do szpitala po wypis... Dzisiaj już koniecznie muszę go odebrać, bo będzie mi potrzebny na dzisiejszą wizytę :-D Już doczekać się nie mogę, żeby choć serduszka posłuchać :tak:

Lady, co tam u Ciebie ?? Jak po wczorajszej wizycie ??

Izek jak samopoczucie dzisiaj ??

:-)

reklama
Dzień dobry.
Wstałam, byłam już na spacerze i po chlebek. Kupiłam pyszny cynamonowo-rodzynkowy. I wcinam z masełkiem:-p

Pan Leon coraz częściej baraszkuje, normalnie zaczynam czuć go też w dzień.
Wczoraj odezwał się jak poszłyśmy po zakupach z siostrą na ciacho, chyba słodkie mu się spodobało, bo zaczął się wiercić tak, że czułam go wyraźnie.
Czasem to takie lekkie obijanie, a wczoraj pan Leon się rozszalał na całego, aż przespał całą noc i dopiero rano się delikatnie poruszył. Ech nie myślałam, że to będzie takie ekscytujące :happy2:
Co do zakupów, wiem już na pewno, jakie łóżeczko teraz w necie poszukamy jak najtaniej.
Przewijak dostanę od siostry, wczoraj jak oglądałam je w sklepie, to ten półko-przewijak, taki mały.
Oglądałam też wanienki, chcę w miarę najprostszą bez podpórek itp.jedyny bajer jaki by się przydał, to z otworem by można było łatwo wylać wodę. Ale to nie konieczne.

Izek nie chcę cię straszyć ale moim zdaniem powinnaś iść do swojego lekarza prowadzącego:tak:. Trochę za wcześnie na puchnięcie, do tego piszesz o ciśnieniu i drętwieniu rąk.

Witam Mamusie,

Ja dziś obudziłam się w zdecydowanie lepszym nastroju :-) i formie. Może wczoraj miałam gorszy dzień.
Ciśnienie to ja zawsze miałam niskie 100/60, a w ciąży podobno jeszcze spada ;-)
Obrzęki i problemy z gromadzeniem wody w organizmie mam odkąd pamiętam, najgorzej w lecie jak są upały, teraz ciasno mi w butach więc pomyślałam że mi nogi puchną, ale wczoraj jak stanęłam na wadze i zobaczyłam że mam 60 kg (przed ciążą 53) to może mi po prostu stopy utyły :oo2: sama nie wiem, obrączkę mogę jeszcze nosić ;-)

Ja ruchy maluszka najczęściej czuję jak siedzę za długo przed komputerem - pewnie mu za ciasno się robi, ale nie mogę się doczekać takich prawdziwych kopniaczków, żeby mąż mógł wreszcie poczuć.

Witajcie Mamuśki:-)

Co tam dzisiaj porabiacie??
ja właśnie wybierałam sie a spacer, a tu prosze zaczęło padać i znowu sie nie dotlenie:-(Ach ta pogoda....

Silka dzięki za odpowiedź. po rozmowie z Mezem też zadecydowaliśmy że jednak idziemy na 3D lub nawet 4D:-)Moze akurat uda nam sie podpatrzyc czy to synuś czy córcia:-).
powodzenia dzisiaj na wizycie i 19 na usg. Daj znać jak było:tak:!!!

Izek dobrze ze już lepiej sie czujesz, ale powiedz to swojemu lekarzowi przy wizycie,bo wiesz z nami teraz nie ma zartów to przecież chodzi o nasze Dzieciaczki:tak:

Pozdrawiam ciepło wszystkie Kwietnióweczki:-):-):-)

Witam wszystkie gorąco!!!!

Jeju byłam an forum u Was dwa dni chyba temu i zdążyłam naskrobać coś na forum nasze brzuski potwem mówie poczytam zaleglosci jakie sobie u was narobiłam i odpisze...czytając czasem robie takie małe ściagi co która jaki temat poruszyłóa by Was nie pomylic i nie wyjść na dudka :p a tu nagle kolezanka wparowała...zajeła mi ze dwie godzinki potem jak już chcialam na kompa przysiąśc to mąż wywalil mi moja ściage.....i jednoczesnie z kompa bo musiał wejsc szybko niby na niego.... no mówię Wam a wczoraj nie było jak....w każdym bądz razie juz nadrabiam...a więc tak... już od kilku dni pomagam męzowi w pracy... nic cięzkiego ale sie troche namarzłam.... wczoraj byłam na badaniach dzieciaczek juz taki duży jeju...zdrowy....poruszał sie..wierzbił nóżkami....wszystko jest ok dzieki Bogu... jeju ajki ten widok jest wzruszajacy.... spedziałm w gabinecie chyba z 40 minut...co najgorsze..aż wstyd mi się przyznać lekarka mi powiedziała że nabawiłam sie grzybicy matko Boska puierwszy raz w życiu dostałąm jakiejś grzybicy az sie zlekłam normalnie spanikowałam...ja tak dbam o siebie a tu grzybica.. nie no szok... mężowi wykupiłam juz masci które mi przepisa... i piowiedziałam ze ma wyrobic cała bo o sexie moze sobie pomazyc ...ja rowniez mam globulki....nie no jednym słowem szok totalny...a tak poza tym jest ok.czuje sie swietnie poza tym ze jestem blada i musze tapete na siebie ładowac bo na samoopalacz sie jeszcze nie odwazylam.....zaraz mnie ochrzanicie...ale odrzuciałam soki bo juz mi niedobrze po nich a od 2 dnio mam straszne zapotrzebowanie na cofeine jednym słowem coca -cole....

Sila a jak Twoje badania? wizyta? Ty chyba miałas dzien miec przede mna?
Masiek Daj swojej mamie czas....widocznie go potrzebuje na przyswojejnie się z myślą,że lada miesiąc zostanie Babcią.....
Kachurek Gratuluje Synka :)
Ada Ja też im zazdrosze tych ruchów.....więc witaj w clubie :)
Shirein Dawno Cię już nie było ..... :)
Izek Witaj! głowa do góry to przejdzie!warto to przejśc by przywitać na wiosen nasze maleństwa trzymaj się...bedzie lepiej...już tuż tuż....

Co się dzieje z Madziujką wiecie może? czemu się znalazła w szpitalu???

ok lece buzka :)

Lady ale ty masz zakręcony świat z tego co mówisz ale przynajmniej się nie nudzisz:-).Bardzo się cieszę ze z dzidzią wszystko ok a grzybica to nietakie straszne jak szybko sie rozpozna i wyleczy więc niech meżulek się smaruje żeby powtórki nie było:no:
Silka to po powrocie zdaj relację co słycha cu waszego maleństwa
A widzę ze nam się wszystkim powoli wizyty zbiegają ja jutro idę a dzisaij odebrałam wyniki badń i troszkę mi hemoglobinka spada ale jeszcze chyba mieści się w normi 11,7g/Dl, siuśki bardzo dobrze wyszły i na całe szczęście przeciwciała przeciw krwinkom czerwonym też nie wykryto z czego najbardziej się ciesze :-) bo ja ztych (-) grup krwi:-(.
I jutro jadę na weekend do rodziców zajrzeć coby mnie nie zapomnieli bo za kilka miesięcy mnie nie poznają :-D.

Hej !!
Ja za 15 minutek wychodzę do lekarza i tak jeszcze na chwilkę wpadłam, bo boję się strasznie... Ja siuśki mam bardzo złe :-( mam duuuuuuuuuużo za dużo leukocytów w moczu, białko też mam i bakterie bardzo liczne :zawstydzona/y::-( i bardzo się boję, że coś jest nie tak :-(

Anrus... Hemoglobinkę masz w normie :tak: Wczoraj poczytałam na ten temat i do 10 g/dl jest norma, także się nic nie przejmuj !!

Ok... Dam znać jak wrócimy. Trzymajcie kciuki :tak:

reklama
Silka, mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku... Ja też miałam podwyższone leukocyty i we krwi i w moczu, ale zrobiłam jeszcze CRP i wyszło dobrze, to znaczy, ze nie ma żadnej infekcji... A dziś powtórzyłam badania i już leukocyty w normie, więc one po prostu tak sobie skaczą... :-) Podobno podwyższone leukocyty to norma w ciąży, mogą też świadczyć np. o jakimś przeziębieniu... nie martw się, na pewno lekarz zleci Ci CRP i przekonasz sie, że wszystko jest w porządku i to nie jest żadna poważna infekcja. Choć niepokojące są te bakterie... ale na pewno będziesz musiała powtórzyć badania i zobaczysz, będzie dobrze. Trzymam kciuki :-) Daj znać, jak wrócisz od lekarza. Powodzenia

Do góry