reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Czesc dziewczynki mam cos fajnego do przeczytania dla was..:tak:CHCĘ ZEBYSCIE TEZ MIAŁY OKAZJĘ...

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".

reklama
Witajcie dziewczyny serdecznie!
Miło mi dołączyc do Waszego grona. Mam termin na 20 kwietnia i fajnie że dzięki BB można oczekiwac na termin gromadnie:blink:. W kupie podobno raźniej i problemami mozna sie powymieniać....
pozdrowienia ze śnieżnego 3-miasta :sorry2:

Witam wszystkich serdecznie, u mnie zima siedze w domku i rozmyslam dziewczynki moje kochane sa w szkole wiec glipawka troche udeza, bo sie naczytalam idiotka o przyziernosci karku, ale z tym koniec. Kto jest z Bialegostoku niech sie odezwie mam zamiar rodzic w tej klinice na Parkowej? Jak ktos ma ochote niech da znac. Przesylam tysiace buziakow. :-)

Dzień dobry.
Widzę, że do kwietniówek dołączają się kolejne mamusie rasia i akniom witajcie na pokładzie.
Tyle nas tu przybywa, a gdzie się podziewają potem?? Che??

Lady, ty ino uważaj, czy ty czasem nie za dużo pracujesz??:confused::confused:
według kalkulatora od Silki wychodzi mi, że wcale tak dużo nie przybieram na wadze.
Ostatnio moja waga jakoś się uspokoiła.

A co do zatwardzenie, to ja tak jak Ada mam, to samo z jelitami i też co dziennie rano piję wodę przygotowaną, a jak mnie bardziej zdusi, to zjadam coś ze śliwkami, np. chleb, albo zwykłe suszone, polecam też deserek dla dzieci z suszonych śliwek.
Z aktivią radzę uważać, lepszy zwykły jogurt.

Teraz zmykam. Ubierać się bo na 14do lekarza. Przesuniętą mam wizytę (miałam być w piątek) ale nie najlepiej się czuję, a do tego wyniki wczorajszego badania krwi zostały już przesłane do ginka i ponoć nie są najlepsze.
Trochę się boję. Na dodatek idę sama bo Wojtek dupek jeden dał się wysłać znowu w delegację.
Nie dość, że źle się czuję, to jego nie będzie do piątku:-(

Hello :-)

rasia witaj !!!
ka32sia ryczałam jak bóbr przy Twoim poście. Piękny :tak:

madziujko oszczędzaj się Kochana i daj znać jak po wizycie u ginka :tak:
Dziękuję za rady z zaparciami... Na razie próbuję wodę przegotowaną, mam nadzieję, że pomoże :tak:

Lady uważaj na siebie i nie przepracowuj się... Pamiętaj, że maluszek jest teraz najważniejszy :tak:

U mnie ok ;-) Leżę sobie jeszcze, ale zaraz pod prysznic, troszkę posprzątam i zrobię obiadek :-) Dzidziuś wczoraj aktywny był bardzo i Piotrek pierwszy raz poczuł ruch w moim brzuszku :-D Strasznie był zdziwiony, bo dotychczas nic nie czuł i sugerował, że pewnie ściemniam, że czuję Maluszka !! Niedowiarek !!

Uciekam pod prysznic :-)

Witam Mamusie :-)

trochę mnie nie było - ale na gorąco załatwiamy sprawę nowego mieszkanka, w sobotę byliśmy oglądać budynek , termin odbioru na styczeń 2008 więc widziałam na razie tylko plan, ale podoba nam się zarówno całe osiedle jak i mieszkanie. Teraz nerwowo sprawdzamy naszą zdolność kredytową mamy zarezerwowane mieszkanie do soboty, trzymajcie kciuki żeby się udało ;-)

jak tam samopoczucie :-) za mną chodzi deser lodowy z truskawkami - śni mi się po nocach jak wcinam taki wielki puchar polany sosem truskawkowym :-pmniam mniam.

Masiek będzie dobrze musi być ;-)

Madziujka jak boli brzuszek nie przechodzi po leżeniu to weź no spe, ja na wzdęcia czasami piję rumianek (kiedyś brałam espumissan ale nie wiem czy w ciąży można) ale uwaga działa wiatropędnie ;-)

Rasia witaj :-)

Silka mój mąż też nie może się doczekać kopniaczków - wczoraj wydawało mu się że poczuł, problem w tym że jak przykłada rękę do brzucha dzidziuś automatycznie się uspokaja i nie daje żadnych oznak :-(

reklama
Hello :-)

rasia witaj !!!
ka32sia ryczałam jak bóbr przy Twoim poście. Piękny :tak:

madziujko oszczędzaj się Kochana i daj znać jak po wizycie u ginka :tak:
Dziękuję za rady z zaparciami... Na razie próbuję wodę przegotowaną, mam nadzieję, że pomoże :tak:

Lady uważaj na siebie i nie przepracowuj się... Pamiętaj, że maluszek jest teraz najważniejszy :tak:

U mnie ok ;-) Leżę sobie jeszcze, ale zaraz pod prysznic, troszkę posprzątam i zrobię obiadek :-) Dzidziuś wczoraj aktywny był bardzo i Piotrek pierwszy raz poczuł ruch w moim brzuszku :-D Strasznie był zdziwiony, bo dotychczas nic nie czuł i sugerował, że pewnie ściemniam, że czuję Maluszka !! Niedowiarek !!

Uciekam pod prysznic :-)
Silka tak czulam ze Ty bedziesz beczec .. :-D mi tez sie lezka w oku zakrecila... ale jakie miny mialy moje dziewczyny jak im to przeczytalam:szok::-D

Do góry