reklama

Kwietniówki 2010!!!

maonka- wierze.
a wlasnie tak z innej beczki ostatnio zainteresowal mnie temat /nocnik/ ,czytalam ze niektore mamy sadzaja juz tzn zaczynaja przyzwyczajac do niego od tak poprostu siadania juz wtedy kiedy dziecko zacznie siedziec, inne ze dopiero jak dziecko cos kojarzy ok 15mies zycia. i tu pytanie jaki wasze zdanie na ten temat. i tu moze pomoga mamy z dosw co juz maja dziecui
H udalo sie nauczyc dopiero jak skonczyla 2 lata i 3 miechy ale za to szybko i bezbolesnie
w ciagu tygodnia zalapala o co kaman i moglismy juz wychodzic na dwór bez
po dwóch tygodniach nocki bez pampka
sikala mi po panelach poerwsze 3 dni a potem juz luz
teraz musze ja nauczyc by nie wolala siku na dworzu tylko robila w domu przed wyjsciem tzn robi w domu przed wyjsciem ale potem i tak na dworxu a na mrozach jej nie bede tylka pod krzaczkiem wysadzac

reklama
poza tym ja juz po pierwszych podyplomowych zajeciach
bylo calkiem fajnie
chlop dal rade
poszedl z dziecmi na spacer
potem zapodal mlodemu chrupki kukurdziane
jablko z marchewka i herbatke
jak wrocilam to mlody wykapany wcinal kaszke ale jak zobaczyl mnie czyli cyca to no way butelka poszla weg a mlody zawiesil sie na mnie :)
poza tym córka mnie zaskoczyla bo caly czas mi mowila ze za mna tesknila i ze jej bylo smutno ze poszlam i chciala zebym opowiedziala jej bajke na dobranoc
nieprawdopodobne
zawsze to tatus jest ten do sciskania, bajek i tesknienia
wlasnie sobie uswiadomilam ze od 3 lat bylam uwieziona w obowiazku rodzicielskim i areszcie domowym i H po prostu nie miala kiedy za mna tesknic...
jutro ide na 9 na uczelnie do 14
dowiedzialam sie kilku ciekawych rzeczy dotyczacych dzieci w wieku przedszkolnym ale to Wam napisze jak wyszperam z notatek jakos w niedziele albo w pon

witam panie:-)

dziś tylko na chwileczkę, bo jakoś strasznie zabiegana jestem... na szczescie duzo nie naprodukowałyście:-)

Bartusiu Natalko 100 lat!

Aniez gratuluję ząbasa i mam nadzieje ze szybko Wam plamki pozłazą i wróci piękna niemowlęca skórka!

Filonka ja próbowałam Jerza sadzać na nocnik pare razy, ale bez skutku, dopiero jak miał 2 lata i mc to załapał co i jak ( nie bez znaczenia jest to ze chodził już mc do przedszkola i widział jak inne dzieci siusiają), tak jak Hania 3 dni sikał gdzie popadnie a ja go ciagle zanosiłam na nocnik i chwaliłam jak się udało, mniej więcej po 3 tygodniach nauczyliśmy się korzystać z nakładki na kibelek, na noc jeszcze ma pieluchę bo mi szkoda materaca, ale prawie zawsze wstaje z suchą i woła że chce...

zaliczyłam dziś przeprawę w dziekanacie, tata ze Staśkiem wypili 3 herbatki w 3 róznych knajpach i na obiadku byli, ja sobie postałam jak za starych dobrych czasów 3,5 godziny w kolejce, ale załatwiłam co miałam załatwić, na szczęście na przyszły rok zmieni mi sie pani na pana, i to takiego który wszystko sprawnie załatwia:-)

miłego wieczora!

Witam sie i ja.
u nas marudzenia ciąg dalszy... ehhh na szczęście już grzecznie śpi więc mogę trochę odpocząć.

Kwiatek fajnie że studia się podobaja i jeszcze fajniej ze H tesknila
aniaz zdrowia dla synka i wszytskiego dobreo z okazji pol roczku! :)
Natalko Tobie tez duzo zdrowka z okazji pol roczku !
maonka zazdroszcze ja tez tak chce:D

Natalka, Bartuś rośnijcie zdrowo!
A u nas dziś dobry dzień. Dzieci ładnie się razem bawiły, młodsza ucinała sobie co jakiś czas drzemkę - ma dwie dłuższe i jedną krótką w ciągu dnia, niestety starsza coraz częściej drzemkę odpuszcza. Teraz obie ładnie poszły spać, razem w pokoju i zobaczymy ile razy dziś będę wstawać
Aniez, mój bratanek miał dokładnie tak jak Kuba - przestraszył się i na jakiś czas w ogóle musieli odpuścić odpieluchowanie, a młody tylko sedes uznawał - nocniki wszystkie już były złe. Jego młodszy brat za to robił wszystko, żeby nocnik zaczął grać, oprócz tego, co na nocniku robić się powinno.
Filonka, ja postawiłam Mani nocnik w pokoju jako "mebel" jak miała chyba 1,3. Żeby się z nim oswajała. Sadzać zaczęłam jak miała 1,5 roku i po tygodniu pielucha była tylko na noc i na spacer. I tak to trwało jeszcze parę miesięcy, bo to jesień była, więc nie chciałam dziecka z mokrymi portkami po dworze ganiać, dlatego dopiero na wiosnę odpieluchowaliśmy do końca (na 2 lata).
Mamusia to co miesiąc rób imprezę i dziadków zapraszaj ;-)
13 zdrówka dla Ali
Maonka, ja ostatnio słodycze ciągle wpitalam i właśnie schudłam 2 kg, czyli też ten 1 kg, który mi po Mani został
Filonka to masz takiego prywatnego big brothera teraz ;-)
Kfiatuszku owocnej nauki i żeby mąż się dobrze sprawił
Agnieszka świetnie, że Jankowi się tak spodobało
Katik to odsypiaj teraz i niech się już Poluni nie zmieni

Witam dziewczyny!!
Po dłuższej nieobecności znowu do Was zaglądam, ja tak mam że nie potrafię czegoś robić systematycznie tylko jak mi się przypomni:-)
Wię na dzień dobry, a raczej dobry wieczór pozdrawiam Was wszystkie i wasze maluszki oczywiście też!
Od 2tyg jestem już pod GPS-em, tzn mężatka:-P
Po weselu nasza malutka dostała zapalenia ucha i dostawała antybiotyki, wesele było u moich teściów ponad 300km od domku, więc ja z Zosią zostałam żeby ją wyleczyć juz tam do końca a mąż musiał wracać do pracy i tak zaraz po ślubie mieliśmy tydzień separacji, zostałam u nowej teściowej na szkoleniu:-) ale przeżyłam, hehe

Dziś na e-maila dostałam wiadomość o nowym konkursie maybelline więc stwierdziłam co mi tam, spróbuję... a nóż coś wygram, więc jak macie ochotę to kliknijcie, nie trzeba się logować itp, wystarczy zagłosować... Invitation MAYBELLINE

Okazało się też że moja malutka ma dużo zamało wit D3, tylko 8/30 i bierze kropelki, a badanie z krwi na tą wit to aż 100zł!!! Robiłam już raz, w pn kolejny... ech

Bartuś sto lat!!!!

dziękujemy za życzenia :tak::tak::tak:

dzisiaj mieliśmy małą imprezkę z okazji pół roczku Natalki przyszli dziadkowie i pradziadkowie na herbatkę i pyszną zebrę.
O ja Cie, ale mi zrobilas ochote na zebre! Jutro pieke hehe
Natalka dostała pampersy i siateczkę na owocki tą z canpolu o której wspominałyście :-)
u nas ta siatka sie nie sprawdzila...
Polka wszystkie zabawki wklada do buzki, wiec myslalam ze bedzie cool. Zaladowalam banana do srodka, i dostala w lapke. A ona co? Zaczela walic jak szalona zabawka w bujak, az banan na miazge zalatwila, ale skubana do buzi nie wziela. No no i teraz zamiast do ssania - traktuje to jako zabawke

tak świętować to my możemy co miesiąc ;-)

13 zdrówka dla Alicji

filonka zielona mnie tato nauczył sikać na nocnik jak skończyłam 10 m-cy chciałabym żeby Natalka najpóźniej do 1,5 roku chodziła bez pieluchy a jak będzie to się okaże

kici współczuje całych dni w pracy:-( to po ile godzin ty harujesz kochana?

poza tym ja juz po pierwszych podyplomowych zajeciach
bylo calkiem fajnie
chlop dal rade
poszedl z dziecmi na spacer
potem zapodal mlodemu chrupki kukurdziane
jablko z marchewka i herbatke
jak wrocilam to mlody wykapany wcinal kaszke ale jak zobaczyl mnie czyli cyca to no way butelka poszla weg a mlody zawiesil sie na mnie :)
poza tym córka mnie zaskoczyla bo caly czas mi mowila ze za mna tesknila i ze jej bylo smutno ze poszlam i chciala zebym opowiedziala jej bajke na dobranoc
nieprawdopodobne
zawsze to tatus jest ten do sciskania, bajek i tesknienia
wlasnie sobie uswiadomilam ze od 3 lat bylam uwieziona w obowiazku rodzicielskim i areszcie domowym i H po prostu nie miala kiedy za mna tesknic...
jutro ide na 9 na uczelnie do 14
dowiedzialam sie kilku ciekawych rzeczy dotyczacych dzieci w wieku przedszkolnym ale to Wam napisze jak wyszperam z notatek jakos w niedziele albo w pon
Fantastycznie, ogromnie sie ciesze ze tak sprawnie poszlo.

Katik to odsypiaj teraz i niech się już Poluni nie zmieni
Noo, nocki sa teraz super. Na dodatek dzis popoludniu karmilam mloda w lozku na gorze i przysnelysmy obie - a popoludniowa drzemka zdarzyla mi sie kilka razy po porodzie tylko.
Nie wiem co to za spadek sil, ale spalysmy jak zabite poltorej godziny, co Polce w dzien tez sie nie zdarza.

reklama
no i dooooooooopa. Od 19.30 jak zasnęła obudziła się już 2 razy, a w naszej sypialni do północy bez pobudek było. I o co chodzi? Mania śpi i jest bezdźwięczna, a jej samej zdarzało się już tam całe noce przesypiać. Kurcze, chciałabym odzyskać sypialnię

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry