reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zielona kumpela ma coś nie tak z deklem szok! a co do wykształcenia też się pare razy spotkałam z tym że osoby dobrze wykształcone w życiu codziennym są bardzo nieporadne coś za coś hehe

Najradośniejszych Świąt Wielkanocnych,
najlepszych wypieków,
najkolorowszych pisanek,
najsmaczniejszych smakołyków,
najbardziej mokrego Śmigusa Dyngusa,
najmniejszej liczby obowiązków
oraz wszystkiego co naj, naj życzy Justyna i Natalka
34186_wielkanoc.png

reklama

Super oferta wogóle bułgaria jest starsznie tania . Tanie tam jest zycie żarcie , alkohol , można apartament wielki wynająć za 40 euro ( wypas 50 m2 z tarasem itp . ) czytam sporo o tym kraju bo wkońcu tam jadę teraz i jestem w szoku . dziwią mnie ludzie co zastaw się a pokaż bo byłem w egipicie a kupują wakacje w marnych hotelikach i oszczędzają potem na wszystkim . A tam mozna miec wypas za małe pieniążki i nie żałować sobie na nic .:tak: A pogoda jest rewelacyjna.

Dzis poczulam sie jak w Meksyku. Nie, nie chodzi wcale o pogode, choc ta tez meksykanska aure przypomina.

Dzwoni kolezanka, ze moze wyszlybysmy z dziecmi na spacer. Mowie OK. Ubralam Konstancje jak na taka temperature przystalo: podkolanowki i sukieneczka z krociutkim rekawkiem. Wzielam tez bluzeczke z dlugim rekawem i leginsy na wypadek gdyby zrobilo sie chlodno, oczywiscie kocyk tez byl na podoredziu :) Sama zalozylam sandaly, spodnice i top na ramiaczkach. Ide. PAtrze, a tam kolezanka: jeansy, sweter i wiatrowka (pomyslalam, ze moze przeziebila sie), patrze do wozka a tam berbec ubrany w welniana czape, chustka na szyjce, gruba kurtka, sztruksowe ogrodniczki, rajtuzki typowo zimowe, skarpety i buciki, no i jeszcze bodziak z dlugim rekawem... Kolezanka doszla do wniosku, ze moze rzeczywiscie spoconemu dziecku ciut za cieplo i zdjela po namowie kurtke i skarpety. Dziecko nie jest noworodkiem. Jest o 2 tygodnie starsze od Kostuli. Jest za to bardzo male, czemu nie ma sie co dziwic, skoro matka karmi je sloiczkami po 5 miesiacu (bo mala nie ma zabkow i moglaby nie poradzic sobie z gryzieniem, jasne ). No i zdaniem matki to wystarczajaca ilosc i kalorycznosc. Dziecko nie je kaszek, tylko pije mleko - a ja, wredna baba, odmawiam mojemu mleka, a przeciez to malenstwo na mleku powinno jechac... Dziewczynka jest o ponad glowe nizsza od Konstancji, bagatela 15cm, i wazy 9kg przy urodzeniowej wadze 4,1kg... Hmm

Niedaleko szukać moja sąsiadka na przeciwko idę wczoraj ( SZymek bluza cieniutka którą potem mu zdjęłam ) Ola też cieniutka bluza pod spodem body żadnych kocy itp. idz sąsiad ze spaceru z dzieciakami starszak rajstopy pod spodniami , młodszy dres grubu pod nim napakowane , na to koc i śpiwór od wózka polarowy:szok: dziś też dzieć był w śpiworze:szok::szok: nie mogłam się powstrzymać od komentarza:-D:-D

Wiesz, to jest smutne... ale to, co ludzie deklarują w większości nijak ma się do rzeczywistości. Mój mąż np. w ankiecie wpisał, że nie jest katolikiem, mimo że ma sakramenty, ale nie wierzy, nie praktykuje więc po co naginać?

A probowałaś metody porównań, trzylatki czasem dają się na to zapać- palcem wytykaj takie jednostki co to chodzą w bejsbolówkach i może Szymek załapie- one na lato naprawde są świetne :-)

W klapkach jeszcze nie wyskoczyłam, bo jak dygałam do roboty, to było chłodno (brrr), ale w krótkim rękawie owszem.

No to bez kija nie podchodzimy :-p

Niezły Meksyk! Ale ja takie widzę codziennie... aż żal... a najbardziej mnie irytuje, jak matka rozkutłana idzie, a dziecko w kilku warstwach odzienia! Kuba i Bartek latają w krótkim, noszę ze sobą bluzy, a koca nie wzięłam do wózka od kiedy temp. jest powyżej 3 stopni (załatwiam wszystko ubraniem i tyle).

U nas to też był strzał w 10, nocki co prawda zaczął przesypiać, jak pożegnał smoka :-D ale w dzień był rozpiździel, a jak śpi raz, to jest super organizacja, o 12:00 na chatę, a niedługo i tak będzie za gorąco na spacery w południe :-D wstaje o 14:00 i bez problemu dociąga do 19:30. Za kilka dni Mati tez się pewnie zupełnie przestawi i nie będzie marudkał wieczorem.

Się obrobiłam :tak: jeszcze ciasto na mazura zaraz machnę, ale to już pikuś. Mąż z robotą ma tyły, bo mu się fryzjera z Kubą zachciało, wrócili piękni, ale ma przez to opóźnienie :-D:-D:-D

Ano smutne :no: Taka pokazówka od święta.
Ja jestem jak Twój mąż . Dzieciaki ochrzczone do komunii pójdą , ale już dalej zrobią co będą chciały:tak:
Próbowałam dzieciaki na placyku mają i mówię że tez taką fajną czapkę będzie nosił ale nie:no: Szymek indywidualista . tak samo dzieciaki chodzą w sandałach a on w crocsach , ale tych mu kazdy zazdrości bo są w carsy:-D:-D

Super oferta wogóle bułgaria jest starsznie tania . Tanie tam jest zycie żarcie , alkohol , można apartament wielki wynająć za 40 euro ( wypas 50 m2 z tarasem itp . ) czytam sporo o tym kraju bo wkońcu tam jadę teraz i jestem w szoku . dziwią mnie ludzie co zastaw się a pokaż bo byłem w egipicie a kupują wakacje w marnych hotelikach i oszczędzają potem na wszystkim . A tam mozna miec wypas za małe pieniążki i nie żałować sobie na nic .:tak: A pogoda jest rewelacyjna.

Niedaleko szukać moja sąsiadka na przeciwko idę wczoraj ( SZymek bluza cieniutka którą potem mu zdjęłam ) Ola też cieniutka bluza pod spodem body żadnych kocy itp. idz sąsiad ze spaceru z dzieciakami starszak rajstopy pod spodniami , młodszy dres grubu pod nim napakowane , na to koc i śpiwór od wózka polarowy:szok: dziś też dzieć był w śpiworze:szok::szok: nie mogłam się powstrzymać od komentarza:-D:-D

Ano smutne :no: Taka pokazówka od święta.
Ja jestem jak Twój mąż . Dzieciaki ochrzczone do komunii pójdą , ale już dalej zrobią co będą chciały:tak:
Próbowałam dzieciaki na placyku mają i mówię że tez taką fajną czapkę będzie nosił ale nie:no: Szymek indywidualista . tak samo dzieciaki chodzą w sandałach a on w crocsach , ale tych mu kazdy zazdrości bo są w carsy:-D:-D

To może czapkę z daszkiem tak pod crocsy... z jakimś motywem ;-) jakiś sposób na niego jest, tylko czemu nikt nie dodał do dzieci instrukcji obsługi :-D Fajne czapki, koszulki itd. widziałam ostatnio w C&A, cenowo też do przyjęcia. Może coś mu się spodoba? U nas zadziałała metoda na mootocyklistę, bo Kuba marzy o motorze i skoro motocykliści mają kaski, to on w ramach rekompensaty nosi bejsbolówkę... do dziś nie wiem, jak udało mi się jemu wmówić, że to jedno i to samo.

A Bułgaria jest świetna, moi starzy jeżdżą namiętnie i pasjami, zawsze mają wypas i wracają super wypoczęci. Polecam.

Wszystkim Wam i Waszym rodzinom, życzymy
Wesołych Świąt, rodzinnej niepowtarzalnej atmosfery,
wesołych jajek i lanego Dyngusa!

Aniez z rodzinnką :-)

34060_759418_25696393.jpg

No ja w przerwie pieczenia sernika i przygotowania schabowych do Was zaglądam... nawet nie dam rady nadrobić, co mi pewnie odpuścicie;-) jutro nie dam rady, bo chłop w domu i jeszcze trochę do zrobienia, więc dzisiaj chciałabym Wam złożyć życzenia:

Kochane baby,
z okazji świąt Wielkanocnych dużo radości, której moc przesłoni troski codzienności.
Miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa :)

wielkanoc17.jpg

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim w imieniu Mai za piękne życzenia i za pamięć :)

Ja padam na cyce, mam nadzieję,że jutro uda mi się troszkę nadrobić, choć pewnie niewiele bo goście się będą zjeżdżać.
W niedzielę robimy imprezę urodzinową więc pracy mam przed sobą sporo,ale damy radę. Dziś porozwieszaliśmy baloniki i inne ozdoby i Maja chodziła i tylko co chwilkę z ogromnym uśmiechem na twarzy paluszkami pokazywała i piszczała z zachwytu. Ja dziś równo o 10:25 jak moją pszczółkę spać niosłam na drzemkę wzięłam ją, przytuliłam i się rozbeczałam ze wzruszenia. Rok temu była taką drobinką... jak ten czas szybko leci...

No nic zmykam bo oczy mi się same zamykają.

Kochane życzę Wam wszystkim radosnych świąt Wielkiej Nocy, cieszcie się sobą, odpocznijcie, jedzcie,ale tak aby mieć siłę jeszcze na spacerek wyjść ;) Pogoda jest cudna i niech się nam nie popsuje!

Spokojnej nocy!

reklama
Święta, święty czas już tuż
wcinaj jajka ale już.
Kiedy zając Cię zaś wzruszy,
daj mu marchew, podrap uszy.
A gdy jajko będzie puste,
daj mu kopa wprost w kapustę.
Niech nie myśli, że jest cwany,
za to Ty miej rok udany.

Wszystkim kwietniówkom i ich rodzinkom wszystkiego najlepszego

Nowe wątki