reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej,
ależ męczący dzień. We Wrocławiu już ponoć pada, bo mamuśka dzwoniła, u nas parówa, że ledwo żyję.
Moje dziecko pół nocy wymiotowało:szok: Nie wiem co mu zaszkodziło. Mam nadzieję, że to nie jelitówka, dziś już wymiotów brak, za to rozwolnienie. Jak nie urok, to...
Elvie w PKO bierzecie? sprawdzaliście inne banki? ja przeszłam wszystkie i dla mnie mieli najgorszą ofertę właśnie w PKO. Ogólnie mam u nich konto 10 lat a nie mają żadnych propozycji dla stałych klientów. Poza tym strasznie zdzierają, za prowadzenie konta, przelewy internetowe, wyciąg z konta 30 zł:no: itp...
Dla porównania w Getinbanku wszystkie operacje za free. Może macie inne warunki.
Uciekam bo mnie maruda wzywa.

reklama
Zielona najwazniejsze, że coś się rusza do przodu. Miesiąc czekania, ale wierzę, że będzie warto
Elvie daj spokój z awansami. Najważniejsze, że dzieciaczkom czas poświęcasz. Na karierę masz czasu od cholery
Kittek zdróweczka dla Majuni
annaoj u mnie dziś też w kuchni góruje zupka szczawiowa z tym, że sama wczoraj narwałam liści na spacerze :-) I szparagi też znalazłam, więc nie wydając złotówki pyszny obiadek zaserwowałam

Skwar u nas nieziemski. Po 3 dniach mam sporo opaloną twarz od samych spacerków. , ktI szczerze nie zazdroszczę kobietomóre muszą ciążę przenosić latem.
Mi lekarz daje 2 tygodnie do rozwiązania, więc niecierpliwie czekam.

właśnie uświadomiłam sobie, że lato będę miała do bani. Na szczęście będą wakacje i nie będę musiała pracować. Chociaż nie wiem co bardziej męcz praca czy bieganie za małym szogunem?

gosia, nie lam sie. Na 2 ostatnie miesiace ciazy przypadal u nas najwiekszy skwar. Generalnie wieksza czesc ciazy przezylam w ekstremalnych warunkach, takze tych temperaturowych. I co? Wcale nie jest zle. Ja nawet wolalam ten gorac, bo nie musialam sie grubymi ciuchami ogacac... Byl taki jeden moment - dwa tyg. przed porodem - kiedy poczulam sie jakos gorzej, ale to dlatego, ze sie nazarlam jak swinia hahahaha.

salamandra - 2 tygodnie to tuż, tuż:-) Kciuki zaciskam!

zielona - fajnie, że małżon zacznie pracę szybciej. Oby formalności się szybko zakończyły i byście się mogli już sobą cieszyć we trójkę, bo ja Was za tą rozłąkę podziwiam.

gosia - getin jest cholernie drogi i kamisia mi go odradzała. Ja mam rachunek w PKO BP 14lat i mam tam firmowe, jakiś status VIP (o czym się dowiedziałam podczas załatwiania formalności:-D) i oferta super + ubezpieczenie. Poza tym ja tam pracowałam, więc mam rekomendację;-) Nam przygotowano jeszcze ofertę w PKO SA, Millenium i Banku Pocztowym, ale u nas jest trochę inna sytuacja, bo my oboje mamy działalność i nie mamy ślubu, co znacznie zmienia warunki. Końcówki ciąży latem - nie zazdroszczę, ale dasz radę:tak: Będziemy Cię wspierać:tak:

matko jak duszno...zaraz uświerknę... ja kocham ciepełko ale ta duchota mnie dobija...dobrze żę się wiatr zerwał to będzie lepiej... a ja nad żelazkiem dodatkowo siedze...bo od tygodnia je odkładam na wieczór i nigdy nie poprasuje bo mi się nie chce...:no:

Podjaralam sie mozliwoscia wczesniejszego wyjazdu i sprawdzilam ceny biletow. Znalazlam polaczenie z Londynu do Ottawy dla nas dwu za, uwaga, uwaga, 440 dolarow - oczywiscie bilet powrotny... Niech sie takie oferty zachowaja... ktos jakies zaklecie zna?

Gosienko, jak tam po egzaminie?

Wronka, biedne Borysiatko, mam nadzieje, ze rehabilitacja szybko mu pomoze. Buziak.
Salamandra, tylko 2 tygodnie?... Cudownie. Jak przygotowania na przyjecie Corenki? Wszystko gotowe???

O cenach w Polszy bylo. Jak dla mnie sa kosmiczne. Fakt, moze porownujac z Meksykiem- ceny w Polsce faktycznie lightowe, ale jak na prawdziwe funkcjonowanie przecietnego Kowalskiego- drozyzna jak cholera.
Ja ceny czesto przeliczam jak MariD, 1 : 1 w stosunku do funta, choc generalnie zarobkow tutaj nie mam tak wysokich jak 1 : 1 w PL.
Tak czy inaczej uwazam, ze tutaj wszystko jest tansze , nawet nie raz przeliczajac x 5 wartosci funta.
Na przyklad pierwszy samochod jaki kupilismy, kosztowal nas tu wtedy 1000 f, a w PL ten sam rocznik samochodu 17000 !!! Nawet mnozac x5 wychodzilo znacznie mniej. Ze juz nie wspomne o tym aucie, ktorym teraz jezdzimy. Kupilismy go za 16 tys funtow, a ten sam samochod w Polsce kosztowal od 104 tysiecy!!! Przeciez to jakis obled!
Jesli chodzi o ceny za 'rozrywke;, to np wstep do Safari Parku (zoo z biegajacymi miedzy samochodami zwierzetami) kosztuje 15 f. Przy 24 zl Wrocklawskiego zoo to niby malo, choc ja uwazam, ze jak na warunki tutaj te 15 f to duzo- biore pod uwage fakt, ze w Pl za 24 zl niewiele zakupow w sklepie moglabym zrobic, a tutaj np kupie 3 kilogramy piersi z kurasa, i jeszcze na 2 piwa dla meza mi zostanie :-D albo 2 opakowania Jumbo Pack pampersow....
Tak wiec moim zdaniem polskie ceny to jest jakis koszmar.

U nas upal, wreszcie!!!!!!! Jak milo mi sie wstawalo rano gdy na niebie ani chmurki :-D:-D:-D

Chata odgruzowana, Alicja z tatusiem na dworze, więc chwila dla mnie.
Mała usnęła wczoraj po 23. I wstała o 9. Oczywiście dzisiaj również mówiła tylko o zwierzątkach.
Opolskie ZOO prześliczne, mnóstwo sadzawek wodnych, wodospadów, uchatki mają lepsze warunki niż te na Helu. Trafiliśmy akurat na karmienie uchatek. I najważniejsze, wiele zwierząt nie siedzi za kratkami!!! Jest specjalna wyspa dla Lemurów, więc byliśmy metr od nich. A przede wszystkim jest mało ludzi! Jak ktoś będzie miał w planach odwiedzić ZOO, a będzie przejeżdżał niedaleko nas, to zapraszam do siebie.
Wstęp tani, wypożyczenie drewnianego wózka 6zł na cały dzień. Więc jeszcze w te wakacje na pewno wybierzemy się jeszcze raz.
Wronka nie strasz mnie, moja to ma dopiero wystający brzuszek, nawet nie wiedziałam, że to ma jakiś wpływ. Ile tych ćwiczeń przewiduje rehabilitantka? Dobrze, że do 1.06 już niedaleko, też będę wiedziała co z Ali nóżkami.
Kittek zdrówka dla Majki
Mamusia TekstyNatalki niesamowite. Spisuj wszystko, będzie niezła pamiątka. Moja siostra miała taki zeszycik z powiedzonkami, więc po latach czytając to ma aż się łzy w oczach.
Elvie bo nie ma jak u mamy, tam jest najlepiej, nie ma się co dziwić, skoro przez 9 miesięcy było mu tak dobrze, to teraz tylko na mamusi raczki by chciał. A jak Lenka reaguje na braciszka? Zazdrosna jeszcze?
Zielona 440$ to prawie jak za darmo. & zaciśnięte za podobną ofertę

Dziewczyny trzymajcie &&&. Jeszcze nie dostałam @. Spóźnia mi się już ze 2 dni. Oznak pojawiających się żadnych. Czekam do piątku i robię test.
W sobotę P. ma urodziny, więc jeśli będę to będzie podobna sytuacja jak z Alicją. Zrobiłam test w moje urodziny i okazało się, że jestem w ciąży. Może tym razem będzie podobnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry