reklama

Kwietniówki 2010!!!

przejrzalam ebooki i pochwalilam sie, ze mam ten poradnik, ktory gosienka polecala... Otworzylam, patrze, a tam tylko 34 strony z ponad dwustu... ech musze popatrzec na reszte poradnikow, ktore pewnie mam niekompletne... co ciekawe, kiedys tego nasciagalam i zapomnialam, ze mam ;-)

reklama
dzień dober Ale Wy tu macie produkcje- nie nadażam z czytaniem, a gdzie tu czas na odpisywanie. Tym bardziej że podczytuje Was między jednym mailem służbowym a drugim. W pracy mam dzisiaj luz- od wczoraj do 10 czerwca nie ma mojej Regionalnej, a jej przydupaska poszła dzisiaj na spotkanie więc moge bezkarnie na necie posiedzieć Przede wszystkim witam nową kwietniówkę i spokojnej końcówki ciąży życze pozostajac przy ciężarnych- salamandra- trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na Helenkę- ciekawe jak Adaś przyjmie nową lokatorkę maonka,filonka ella- trzymam kciuki za zafasolkowanie, ja się w ubiegłym miesiącu stracha najadłam i robiłam test- ale w przeciwieństwie do Was zaciskałam wszystko co się da żeby wyszedł negat i wyszedł. Uff Zielona-nie pamiętam czy Ci gratulowałam- ale jeśli nie to serdecne gratki, a jeśli już to zrobiłam to podwójnie nie zaszkodzi Wronka- mam nadzieje że Boryska nóżki szybko wrócą do formy. Ja też widze ogromny problem u Antka- on ma strasznie krzywe nóżki i stawia stópki do środka, namiętnie siada w literke W , mimo że poprawiam go bez końca- na 5 czerwca mamy wizyte u ortopedy- który podobno jest bardzo dobrym specjalistą. Wronia- powiedz mi co to za plasterki, które Borysiak będzie miał zakładane??? Gosiek-za Ami kciukasy równiez wszystkim odpieluchowanym gratuluje- my nadal stoimy w miescju- i nie ma szans żeby póki co poszło do przodu,a wrzesień tuż tuż....i mam juz stresa, bo mi go nie przyjmą do przedszkola z pielucha pogoda nam się schrzanła dzisiaj zimno ,a wczoraj wiało jak na uralu oby do weekendu- który podobno ma być i tak średniawy

Agnieszka niestety nie mam ale jeśli chcesz to u nas w księgarni jest ta książka więc mogę ci kupić

Wiem że łatwo się się mówi ale sama wielokrotnie przez takie akcje przechodziłam i jeszcze się chłopakom zdarzają ataki buntu i wtedy tylko spokój mnie ratuje.Powiem ci że J to inteligentne dziecko i dokładnie zdaje sobie sprawę że ty rano się spieszysz że wszystko w biegu więc nie ma to jak mała awanturka i pokazanie kto tu rządzi:no:
Nie warto się szarpać, ile razy u nas tak było że do przedszkola się Emil spóźnił albo w domu został bo tak się awanturował ale jak został to siedział w pokoju, żadnej telewizji, ja się z nim nie bawiłam tylko robiłam swoje tak jak by mnie nie było i co na następny dzień rano pierwszy był wyszykowany.

Dodatkowo u ciebie pewnie te dziadowskie hormony wariują i dlatego cierpliwości brak.

Wronka jeśli masz taką możliwość to lepiej niech twój małż z Boryskiem chodzi na rehabilitację, u nas też tak było na początku bo ja wysiadałam psychicznie:no: Doskonale cię rozumiem, trzymaj się i mam nadzieję że następnym razem Borysek będzie spokojniejszy.

Elvie mam nadzieję że coś wydumaliście z tym aktem urodzenia:tak:

Filonka jak ja ci zazdroszczę tego ogródka warzywnego, uwielbiam grzebać w ziemi, szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym ci pomogła.

Aniez u nas sposób na bajkę też działał:tak:

Ella &&&&&&&&

Zielona nie wiem, jaka wiedza jest Ci konkretnie potrzebna, ale banking draft to powiedzmy "czek bankierski", który jest gwarantowany przez bank (czyli odbiorca jest zabezpieczony) nie wiem czy u nas ta forma płatności jest w ogóle stosowana (może stąd niewiedza w placówkach, wejdź na stronę jakiegokolwiek banku i spróbuj wyfiltrować to w ich taryfie opłat i prowizji). W Anglii na pewno się tym posługują, może Katik pomoże.
Tu masz garstkę informacji:
http://www.bba.org.uk/customer/article/understanding-a-bank-draft
Bank Drafts - What is a Bank Draft?

Agnieszka ja stosuje kreatywne wychowywanie, czli reakcja zależnie od sytuacji, wsparta obowiązkami (karmienie psa, podlewanie kwiatków) i nagrodami (młody zakumał, że jak sie szybko zawinie to i 20 minut TV uda mu się wygospodarować. Janek kumaty jest spróbuj :-D

Aniez, ja tam wiem co to ten banking draft. Pytalam kamisi, bo moze ona wiedzialaby gdzie odeslac tych z tutejszych bankow. No i kamisia wie na pewno, czy taka forma oplaty funkcjonuje w PL. Jak tym z bankow tlumaczylam o co chodzi, to oczy ze zdziwienia tylko otwierali. Potrzebne mi to tylko po to, zeby oplacic w UK zaswiadczenie o niekaralnosci. Ale najprosciej bedzie jak Katikowej wplace kase, a ona mi to zrobi - jesli sie zgodzi ;-) Teraz to juz z ciekawosci sie o to pytam ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry