reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Jeszcze na chwilkę wpadłam do was i zmykam spać.

Abiga kciuki za Ciebie i maluszka.

Wronka plastry na bank pomogą, wzmocnią efekty ćwiczenia. Ja na rehabilitację z P już od sierpnia nie chodzę ( w sensie na salę bo ona sama z "ciotkami" idzie na górę) ale nie raz ją słyszę z drugiego piętra... w tym wieku dzieciaki już chcą rządzić, robić coś po swojemu a tu każą inaczej. U nas odwrotnie ja twardsza niż J więc wszystko na moich barkach...

Gosia zdrówka dla Matiego.

Zmykam, bo młoda mnie wykończyła i jeszcze sama ją musiałam kąpać a to przy jej ruchliwości i braku równowagi w wannie kończy się guzami na głowie... ale wsadziłam pchłę do miski i jakoś dałam radę.
Pozdrawiam wszystkie kwietniówki :-) Dobrej nocy

Witam
pol dnia mnie nie było a tu się tyyyle porobilo.

Abiga za szybki i łatwy poród. Mm nadzieje ze tłuszcz Malenstwo już do siebie.

ja tez jak przeczytałam o 2 kreskach dla Wronki to najpierw zbaranialam a potem ryknelam śmiechem bo się zorientowałem o co biega... Tez myślałam o minie Wronki :-D

Gosiu nie trzeba mi jej kupować jak co to śmigne do księgarni :tak: najpierw jeszcze na necie poszukam

Zostalam bez laptopa bo maz mi zabrał do Legnicy i zle mi się z palmtopa czyta i pisze więc spadam

Milego dnia

Dzieńdoberek

Szanowna mamuśka straciła głos :no: oczywiście radość rodzinki wielka bo tak jak stwierdził Emilo " Mamusiu teraz musisz oszczędzać głos i nie możesz się denerwować " ;-)

Ciekawe jak tam Abiga ? Pewnie mały ktoś jest już na świecie :-)

Agnieszka ok ale jak by co to pisz:tak:

MamoPaulinki Helenka też ostatnio tak szaleje w wannie że :szok: ostatnio postanowiła sama z niej wyjść w ostatniej chwili ją złapałam bo na bank by spadła :no:

Zielona ty to sobie zawsze wymyślisz coś ciekawego na wieczór ;-)

gosia zdrówka dla Matiego i dla małża, oby ciebie ominęło.

Maonka czekamy na wieści:-)

Elvie no wiadomo że przed babcią trzeba pokazać co się potrafi ;-)Mam nadzieję że mama trochę cię odciąży.

Wronka i co teścik robiłaś :-p:-p:-D:-D Wam takie śliczne dzieciaczki wychodzą że... coś czuję że za chwilę coś poleci w moim kierunku :blink:

Marta oby kasa się znalazła bo stres nie jest ci teraz potrzebny:no:

Kittek kochana kombinuj kombinuj i przyjeżdżajcie :tak:Majka z Helenką mogą sobie ręce podać bo u nas gileposampas cały cza :tak:

Muszę chatę dzisiaj ogarnąć bo jutro najazd gości mam i może w końcu uda mi się w góry wyjechać chociaż zapowiadają ochłodzenie, zobaczymy.
Miłego dnia:-)

Tez czekam na wiesci od Abigi i maonki...

Agnieszka, sciagnelam wczoraj te ksiazke, ale jest kiepskiej jakosci. Ktos zwyczajnie zeskanowal. Jesli chcesz, daj maila i Ci ja podesle.

gosia a do kiedy masz umowę? Nie możesz poprosić dyrekcji żeby przedłużyła ci umowę do dnia porodu? to by o wiele poprawiło twoją sytuację a po porodzie zasiłek wypłacał by Ci ZUS. I to nie prawda że przy umowie na zastępstwo ci nie przysługuje macierzyński przysługuje jak psu buda!

Abiga &&&& oby maluszek był zdrowiutki i różowiutki a Ciebie za mocno nie wymęczyli

Maonka nie dręcz nas dłużej:-) jak mi nie minie entuzjazm to może dołączę do was w sierpniu ;-)

Filonka może odwiedzicie nas we wtorek? Jest organizowany festyn z okazji dnia dziecka na naszym osiedlu dzieciaki by się wyszalały a my wypiłybyśmy kawkę :tak:

Wronka jednak dzieci czują naszą słabość i to wykorzystują , Natalka na większość szczepień wchodziła z tatusiem i płacz był o niebo mniejszy

Urlop jest mi chyba niezbedny... o 7:20 rano obudzil mnie Bartulek radosnym okrzykiem "Mama spi??? Bace (Bartek) tez spi, TU!" I zaladowal mi sie do wyrka, z ktorego ja powinnam byla wyskoczyc, jak z procy, ale wcale mi sie nie chcialo :surprised: Za nim wskoczyl rownie uradowany Kubus, ktory myslal, ze weekend mamy :eek:

W efekcie, ubralam sie, umylam grzecznie zabki, wypacykowalam sie tylko troche, coby ludzi nie straszyc, dzieci zostawilam mezowi i sru do pracy... kawa w robicie... BEZCENNA BYLA :-D

Gosia- Faktycznie moze powalcz o zasilek maciezynski. Zaleznie od tego, kiedy konczy Ci sie umowa moze mozesz:
a. poprosic o jej przedluzenie, bo wiem od kumpeli, ze dyrektor moze (nie musi) to zrobic- zaleznie oczywiscie, kiedy wraca zastepowana osoba, bo jesli wraca z dniem konca Twojej obecnej umowy, to zima :(
b. Na pewno mozesz wypisac urlop macierzynski przed porodem, pytanie czy cos to da (tzn. jak sie daty ceduja):
Moja kumpela (z podobnym problemem onegdaj, tez nauczyciel) pisze, ze: dwa tygodnie przed porodem można iśc na urlop macierzyński, jeżeli sie należy, trzeba by zatrudnienie na umowę przez pół roku min., ale każdy przypadek trzeba sprawdzac indywidualnie, zwolnienie płaci pracodawca do 31 lub 33 dnia, a później zus

Chyba ide po kolejna kawe... eh...

reklama
aniez urlop macierzyński od razu wypłaca ZUS tylko zwolnienia lekarskie po 33 dniach przechodzi na ZUS, a z tym że 2 tyg przed planowanym porodem można zacząć urlop macierzyński to prawda

wczorajszy tekst Natalki podczas wchodzenia po schodach na klatce schodowej:
Ja: ruchy ruchy Natalko
N: (ze złością) nie r.u.c.h.a.m !!!
:-D:-D:-D:-D

a to z Kamilem rozmowa
K: córeczko zrób kupkę na nocnik
N:(po chwili zastanowienia) mało mas pjoblemów?!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry