reklama

Kwietniówki 2010!!!

Abiga gratulacje, szybciutko przytuliłaś synka:-)

Maonka tobie również gratuluję, ja tak miałam przy każdej ciąży a testy robiłam po tygodniu spóźnienia. Ostatni miesiąc temu był taki sam, beta potwierdziła. Spokojnej ciąży :-)

reklama
kittek, ja nadrabiam przy lampce szampana, bo nic innego w domu nie ma, a zachcialo mi sie czegos mocniejszego ;-).

Abiga, gratuluje synka i przesylam usciski!!!

Maonka, gratuluje zafasolkowania!! Teraz mysle bedziemy czesciej slyszec tu takie dobre nowiny!!!!:tak:

A my zaczynamy znowu dlugi weekend, tym razem poniedzialek mamy wolny:happy2:, szkoda tylko, ze tu w niedziele i swieta wszystkie sklepy pozamykane, bo trzeba sobie szukac innej rozrywki;-). Ale oczywiscie popieram, bo sprzedawcy tez maja rodziny i tez im sie nalezy odpoczynek.

Gosia to jak Ty masz umowe do 31 sierpnia a termin na 12 wrzesnia to teoretycznie 28 sierpnia mozesz isc na macierzynski. Ja bym probowala :) zadzqon do ZUSu i dopytaj, albo moze Mamusia Ci pomoze, bo mialabys wtedy ten zasilek macierzynski. Warto sprawdzic, a jak nie to, to moze ktos Ci cos podpowie.

Jutro dzien szalenstw, najpierw auta, potem spacery z przyjaciolmi krolika, a na koniec, jak chlopaki pojda w kime goscie sie zapowiedzieli :)))
Elvie, Gosienka co to sa pluczki????????

Kittek tez chce winko! A nie mam :( jutro nadrobie :P

Ale tu dziś newsów :)))

My dziś popołudnie u koleżanki spędziłyśmy, dzieciaki się wybawiły, Maja trochę Adasia poprzytulała, on jej trochę włosów z głowy powyrywał,ale o dziwo nie płakała. Minę miała nieciekawą jak wzięłam Adasia na ręce i chciałam abyśmy go zabrałydo domu:confused: W samochodzie jednak pytała się kiedy Adaś do nas przyjedzie.

Kurcze gile są nadal i kaszel ją męczy, a jutro chcieliśmy z nią na plażę pojechać, tylko z nią na plażę to bez chociażby moczenia nóg w lodowatym Bałtyku nawet nie ma się co wybierać więc chyba odpuścimy.

Nasza pchełka przy ostatnich upałach się budziła ok 3-4 tej i wpadała z tekstem do sypialni,że się wyspała i pytała czy rybka mini mini już też się wyspała. Na szczęście napiła się, trochę sobie coś opowiadała i zasypiała.
Ostatnio śpię rano ile tylko mogę bo pracę później zaczynam. W niedzielę mam przedostanie zajęcia ze studentami więc będę prawie na wakacjach :)))) Oj trzeba będzie to świętować :)
Jutro T będzie świętował zakończenie sezonu, ma też ostatni mecz w sezonie więc proszę o kciuki za wygraną, niech się chłopak cieszy:tak:

Abiga jaka niespodzianka! Gratulacje ogromne. Piękne imię dla synka wybraliście :) Odpoczywaj i szybko wracjacie do domku!

Maonka suuuuuper! No i jak się udało,że z Alusią na Twoje urodziny a z drugim bobo na małża się dowiedziałaś.
Teraz już wiesz,że jak będziecie trzecie planować to musicie się wpasować miesiąc przed jakimiś urodzinkami.

Mamusia Natalka jest niesamowita, oj zapisuj jej w zeszycie jej teksty to się późńiej będziecie razem śmiać do łez :)

Martuś wiesz już może co z urlopem B bo nie doczytałam ostatnio jak pytałam. 3mam kciuki abyście mogli sobie razem we trójkę gdzieś wyjechać,albo chociaż na miejscu sobie fajnie czas spędzić. Potrzebujecie tego:tak:
Zielona ja mam podobnie z moją przylepą. Nawet jak ją wiozę do babci to płacze,żebym też została z nią. Póżniej się ładnie bawi,ale rozstania są najgorsze.

Gosieńko ja walca kojarzę z zajęciami tanecznymi przed ślubem. Pamiętam tą cudną piosenkę z pierwszego tańca, gorzej jak przypomnę sobie jacy byliśmy zestresowani przed;-)

dobranoc :)))

Aniez to na co czekasz, u mnie winka dostatek byśmy razem kilka butelek przytuliły ;)

ps. Maja dziś taki wierszyk przyniosła z przedszkola, ćwiczyli go w tym tygodniu i cudnie się jej myli,ale łzy miałam jak mi go mówiła patrząc prosto w oczy.

Kochana Mamusiu, nic Ci dać nie mogę,
nic nie mam swojego, ale dam buziaka i to nie jednego.
Dam buziaków wiele i powiem na uszko, że Cię bardzo kocha
to moje serduszko

W je wykonaniu leciało mnie więcej tak:

Kochana Mamusiu, nic Ci nie mogę dać ,
nic nie mam swojego, ale dam buziaka i to dużo.
Dam buziaków dwa i powiem na uszko, że Cię bardzo kocham.

Ostatnia edycja:
Kochane Mamusie wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :-):-):-)

Dzieńdoberek
Moje bąble w tak szczególnym dniu postanowiły zrobić mi pobudkę o 6:30 nalotem z buziakami , prezentami i kawką do łóżka :-) wybaczyłam im tą wczesną porę ( wczoraj po tańcach byliśmy na pizzy i wróciliśmy do domu koło 24 i zanim z małżem zasnęliśmy to była 2 więc za dużo sobie nie pospałam ;-))

Kittek zdrówka dla Majeczki i koniecznie nagraj ten wierszyk w jej wykonaniu będziesz miała super pamiątkę:tak:

Aniez płuczki to taki skrót bo w Rio co roku odbywają się zawody w płukaniu złota podobno międzynarodowe dodatkowo są imprezy dla dzieci , koncerty dzisiaj pan Krzysztof Krawczyk a jutro chyba Golden live i mnóstwo innych rzeczy ale że ja nie lubię takich spędów i jakoś sama z trójcą nie pójdę to jedziemy na wieś ze znajomymi ognisko robić :tak:

Elvie książki przekazałam twojej siostrze a sukienki odbiorę w poniedziałek bo bus się spóźniał a ja chciałam zdążyć na tańce:tak:

Miłego dnia kobietki

Witam,
u nas dziś Maciek zrobił pobudkę o 6:30 i obudził Lenę. Wcześniej jednak spał od 21:30 do 4:20 bez pobudki:szok: więc w sumie się wyspałam, chociaż i tak się budziłam sprawdzać, czy wszystko z nim ok.
Męczy się bidulek, bo kupy zrobić nie może - masujemy mu brzuszek, podnosimy nóżki do góry i dociskamy do brzuszka, kładziemy go na brzuchu (dzisiaj prawie godzinę rano tak przespał), już mu nawet herbatki koperkowej hipp dałam, bo innych pomysłów mi brak a mały się spina i płacze:-(

Z okazji Dnia Matki wszystkiego, co najlepsze Mamuśki;-)

kittek - oj jak ja bym się winka napiła..
gosienko - wiem, wiem.. siostra do mnie dzwoniła. Za książkę dziękuję, przywiezie mi w poniedziałek, a sukienki mama do pracy zabierze:tak:

Mykam śniadanie jakieś czarować i Maćka nosić, bo znowu płacze:-(

kittek, slicznie Maja ten wierszyk powiedziala, chcialabym to widziec, zdrowka jej zycze!

gosienka, wczesna, ale mila pobudka, i tak pewnie dzieciaczki juz sie nie mogly doczekac, zeby na ciebie napasc;-)

elvie, to fajnie Macius pospal, oby tak zawsze i mam nadzieje, ze dzisiaj kupka bedzie, to zaraz mu sie humor poprawi

wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego w dniu matki!!

w niemczech dzien matki obchodzony jest w innym terminie - w druga niedziele maja, dostalam stokrotke od corci z trawnika pod domem ;-), ale tez wzruszajacy moment kiedy mi ja dawala:tak:

milego dnia:-)

gosienko - z tego co wiem to międzynarodowe płuczki jako impreza zostały przez burmistrza kilka lat temu sprzedane, teraz są tylko ogólnopolskie.

aniez - atrakcją płuczek jest korowód uczniów poprzebieranych w pradawne stroje. Korowód idzie przez miasto i kończy się nad złotoryjskim zalewem, tam zaczynają się mistrzostwa w płukaniu złota. Ja kiedyś robiłam za królową Jadwigę, wówczas płuczki były światowe i dostałam złoto w prezencie od gości z RPA:-) Na scenie prezentują się różni wykonawcy, wieczorem jest zawsze koncert jakiejś gwiazdy, a w niedzielę imprezę kończy pokaz fajerwerków i wg mnie na niego warto iść:tak:

Maciuś spokojny, ale tylko sika. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale chyba jakieś czopki się podawało na wywołanie kupsztala..?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry