reklama

Kwietniówki 2010!!!

W niedziele odbeda sie wybory prezydenckie w Meksyku. Z tej oto okazji trwa polityczna nagonka. Nie interesowalam sie nigdy programem poszczegolnych partii, ani samymi kandydatami. Bo i po co, skoro jeden z kandydatow podejrzany byl, a przez niektorych nadal jest, o morderstwo wlasnej zony? Inny z kolei ma za soba doprowadzenie do ruiny finansowej jednego ze stanow - byl jego prezydentem - a w tym samym czasie w sposob magiczny stan jego prywatnego konta wzrosl wielokrotnie...Zorientowalam sie tylko, ze z historycznego punktu widzenia, partia demokratyczna tworzy najwieksze prawdopodobienstwo poprawy sytuacji Meksyku. Na jej czele stoi ow podejrzany o morderstwo Peña Nieto... Jest jeden kandydat na prezydenta, ktory w innych niz meksykanskie realia, mialby wiele do powiedzenia i zaproponowania. Jest to jednak przedstawiciel PAN-u, partii, ktora systematycznie doprowadza Meksyk do ruiny od kilku lat i, co najgorsze to KOBIETA (apage satana!!!)... Na profilach moich znajomych pojawiaja sie co rusz "uswiadamiajace" wklejki. Dwie z nich wzburzyly mna. Jedna przedstawia chlopke, ktora uzywajac slownictwa specyficznego dla mas bez zadnego wyksztalcenia, mowi iz bedzie glosowac na kandydata X, bo przystojny jest jak amant z telenoweli. Pojawia sie na to odpowiedz w postacie wklejki z polnagimi miesniakami prezacymi swoje "boskie" ciala, a pod zdjeciem napis: kobiety, swiat pelen jest przystojnych mezczyzn, ktorzy nie oszukuja. zycie to nie telenowela. Wdalam sie nawet w dyskusje z kolezanka, zwracajac uwage, ze to mocno seksistowskie i sugeruje, ze Meksykanki sa glupie jak but. Uslyszalam, ze tak jest. Zamilklam. Dzis poruszyla mnie inna wkleja. Mowi ona, ze na wszelki wypadek nalezy zabrac wlasny dlugopis z czarnym wkladem na te wybory... Pytam zatem o co chodzi? Okazalo sie, ze Meksykanie podczas wyborow maja do uzytku OLOWEK...
Tak sie robi polityke w Meksyku... Nie zeby gdziekolwiek indziej bylo znaczaco lepiej, ale jakos tak dotyka mnie sytuacja Meksyku. To piekny kraj rzadzony przez drani, ktorym zalezy na hodowli polmozgow, bo glupcami latwiej manipulowac... Zatoka meksykanska obfituje w ogromne zloza ropy... Skad Meksykanie biora paliwo? Jakies 10% wydobywaja, a reszte importuja z USA... Narcotraffic kwitnie, korupcja rowniez...

reklama
Witam, wybrałam się z trójką na mszę kończącą rok szkolny, później do szkoły i jestem wypompowana. A teraz zaczynam robotę:baffled:
Wczoraj Marysia cały dzień pięknie siku robiła na nocnik i nawet grubsza robota była, z nocy pampek suchy także powolutku do przodu:tak:
Muszę się pochwalić, bo duma mnie rozpiera:-) mój syn jest najlepszy w klasie i umieszczono jego zdjęcie w lokalnej gazecie, także jak wyruszę na zakupy musze ją upolować.
Elvie dobrze że Lenka już lepiej się czuje
Kamisia dziś w kościele widziałm chłopca taki podobny do Antosia, dosłownie jak dwie krople wody, tylko trosze starszy
Ella trzymam kciuki za betę&&&
Aniez oby piatki jak najszybciej wyszły i przestały męczyć Bartusia, u nas spokój jeszcze nic się nie dzieje w ich miejscu
Wiecej nie pamiętam, ach ta skleroza.....
Uciekam do roboty:baffled:

hejka

Dzisiaj u nas taki sam dzień świra jak u Soni :tak: Jak z domu wybyłam o 7:30 tak przed chwilą wróciłam.
Oj napłakałam się dzisiaj bo żegnaliśmy panią Emila, wspaniała nauczycielka , taka druga mama dla dzieciaczków:tak:Ona sama też była wzruszona bo dzieci przygotowały wierszyki i dostała śliczną biżuterię robioną przez naszą Judytkę i karteczkę to było dzieło naszej Akaaty ( cudo dziewczyny :tak:) Śmiałam się z Helenki bo usiadła na miejscu Emila i taka dumna była jak odbierała jego świadectwo:-)
Teraz jestem w domu i coś Hela niewyraźna , Mateusz ją chyba zaraził bo bida gorączkę ma i gileposampas i luźna kupa :no: oj fajnie nam się wakacje zaczynają.

Sonia gratulacje dla Kuby:tak:

Zielona przyjeżdzaj do mnie robotę ci znajdę to o jedzeniu zapomnisz i kilogramy pójdą w dół:-ptylko tak sobie myślę że winko to też kaloryczne jest;-)

Aniez biedny Bartolini z tymi zębolami :no: niech mu się szybko przebiją .Oczywiście zaproszenie na barszcz przyjmuję;-)

Maonka mój synuś załapał bakcyla z rybami i jak wróca z Mazur to coś czuję że bedzie mi dziurę w brzuchu wiercił i szukał jakiegoś stawu z rybami;-) Mam nadzieję że jakiś basen znajdziecie byle pogoda była:tak:

Elvie super że Lenka czuje się już lepiej i apetyt ma :tak:

kamisia malowanie kończę jutro i tylko tapety na niedzielę zostają:tak: Chłopaki wracają w niedzielę rano.W sprawie pieluchomajtek nie pomogę my nie używałyśmy, zapas majtek miałam dla dzieciaków i tyle;-)

Katik moim dzieciakom ciągle się przestawia jak nie jednemu to drugiemu i trzeciej też a małż to wogóle poprzestawiany;-):-D

Ella to czekam na wynik bety &&&&&&&&

Kittek bukiet śliczny, kocham tulipany:tak:mam nadzieję że tablety dojdą .

Aniam zdrówka dla Szymka

Nata super to leż do góry brzuchem i nic nie rób:tak:

Martuś
przytulam i mam nadzieję że super spedzicie czas z B i Olką:tak:

mamoPaulinki zdrówka dla Paulinki.

Agnieszka dobrze że to nie ospa, jak tam bąble dzisiaj? U nas spłukiwanie to też to co tygryski lubią najbardziej;-)

Mamusia prosze mi szybko dawać buziaka na zgodę ( oczywiście buziak dla K :tak:) Super sposób z tą kolorową kostką:-)

basia i jak kurtka się znalazła?

Pozostałe kobietki pozdrawiam.
Zmykam na wieś malowanie dokończyć i gadziny nakarmić ;-)
Papatki

Zielona przyjeżdzaj do mnie robotę ci znajdę to o jedzeniu zapomnisz i kilogramy pójdą w dół
p.gif
tylko tak sobie myślę że winko to też kaloryczne jest
wink2.gif
Gosienko, to trzeba sprawdzic co jest mniej kaloryczne: wino czy whisky ;-)

Mloda dostala od jakiejs tam ciotki odkurzacz do zabawy... No bo wiadomo: dziewczynka MUSI kochac ksiezniczki, jednorozce, syrenki i inne tego typu postaci, MUSI nosic sie na rozowo i MUSI bawic sie w dom, znaczy gotowac, sprzatac, prasowac... No i przede wszystkim MUSI to lubic. No i mloda dostala odkurzacz w ramach przystosowania do zycia w spoleczenstwie. Oczywiscie natychmiast cos tam w nim popsula, kulki steropianowe (te do odkurzania) w czesci zjadla, a z reszta zrobila cos innego, niezgodnego z zamiarem tworcy zabawki. Na odkurzaczu chciala najpierw jezdzic, ale ze to taka mala *******ka, wiec sie nie dalo. Ostatecznie wymyslila, ze bedzie ciagnac za rure, piszczec i biegac po calym domu ;-):tak: Tyle z wdrazaniem mlodej w role prawdziwej kobiety ;-)

Ja na chwilkę bo czas goni.
Młoda ciut lepiej ale wieczorem znów był paw (kaszka i leki) a rano 2 kupy luźne a 3 już lepsza. Tyle, że zielone jak trawka. Nic to w poniedziałek na pobranie krwi i może mocz uda mi się złapać.
Zmykam bo jutro goście a ja w lesie. Zaraz za sernik się wezmę i mycie okna w kuchni... Dlaczego ono ciągle jest brudne???

Zdrówka dla dzieciaczków. Mamuśki pozdrawiam.
Jak J wybędzie na niedzielę na ryby to sobie tutaj dłużej posiedze ;-)

Aniez dzięki wielkie, chłopak się ucieszy.
Kupiłam w końcu bób, nie było tylko czerwonej cebulki, więc wzięłam białą. Już nie mogę się doczekać, aby skosztować.
Chodzi też za mną kapusta kiszona z grochem, mam takie różne smaki w tej ciąży, czego nie miałam w pierwszej. Kapustę już gotuję, groch moczy się.
Basen czynny od 1.07. czyli od niedzieli, wstęp wolny na otwarcie, jakieś atrakcje dla dzieci, można wygrać karnet na cały sezon. I właśnie przed chwilą się wkurzyłam, bo myślałam, że fajnie spędzimy niedzielę, rodzinnie z mężem i co idzie do pracy na 14. Wraca jutro, też ma na 14. Więc Gosienka zastanów się z tymi rybami, bo samego go nie puścisz, a jak mąż też załapie, to będą często robić męskie wypady.
Zielona a to się rozgrywało na oczach cioci, czy już nie miała przyjemności obejrzeć jak Kostka rozprawia się z odkurzaczem?

Dziewczynki jestem w końcu. Neta od rana nie miałam i teraz mam taaakie zaległości w pracy że szok :no:

Marek krostki ma dalej, czasami nowa się pojawi, temperatury dalej niet, swędzenia też nie...nie wiem co to jest... co ma być to będzie

spadam
do po weekendzie :-) udanego weekendu wam życze

Wróciłam od gina, mamy zielone światło. Spirali mi moja ginka z racji sprzętu nie założy, ale szczegółowo opowiedziała co i jak i kazała się wybrać do drugiej ginki - tej, która przy porodzie Maćka była. Póki co mam tabletki, 6 opakowań od razu:-D

Maciek przez upał marudny, Lenka z Ogrodzie Botanicznym z babcią. Gorączki nie ma to jej w domu trzymać nie będę. Spadam przemeblowanie robić z M., zajrzę do Was wieczorkiem.

reklama
Cześć Mamuśki

Ja chciałąm Wam tylko miłego wieczoru pozyczyć i do małżona uciekam bo cały tydzień zpracowany był to czas spędzić wieczór razem;-)

p.s. Dzieki za kciuki- bete zrobię w pon.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry