reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

Anemonne taki luksus to dopiero po porodzie (i to mie od razu bo jednak krocze troche boli) ;-)

Ja Was podczytalam ale zaczął sie temat seksu i musiałam isc poswintuszyc :-D

Dzis od rana kursik, ledwo wysiedziałam te 4h...pozniej zakupy, obiad, spacer (prawie zemdlałam bo musiałam wytaszczyc wozek i młoda sama...) drzemka po noszeniubcurzarow, jeszcze zaprosiłam tesciowa (która mi pozmywala, kochana kobieta!) dziewczynki pohasaly. Ogólnie super dzien. Choc w szkole mnie cos złapało i sie poryczalam, chyba hormony!

reklama
Anemonne szok, nie słyszałam o tym! A nie zwiększa to ryzyka przedwczesnego porodu? Kiedy to sie ćwiczy?

No wlasnie ja to dzisiaj w gazecie u ginekologa w poczekalni znalazłam nie mam pojęcia co to ale opinie ma dobre:)

Lei skąd Ty masz tyle siły?

Pat myślisz że to może być niebezpieczne? Mnie troche zainteresowało i te kobiety na filmiku tak ładnie mówią :)

Hej, u mnie też ok, nic nie zwiastuje porodu, a mała rośnie oczywiście jak na drożdżach, już ma 2550 :szok: fikała jak szalona na tym usg, najpierw była głową w dół, ale daleko od kanału rodnego, a potem fiknęła i odwróciła się głową w górę i to plecami do nas... Wód nadal dużo, wizyta następna za 2 tygodnie, a jutro dostanę od niej namiary na jakąś położną i mam robić co tydzień ktg.
Pat, dobrze, że jest ok :-) to wytrzymaj jeszcze grzecznie ten tydzień :-)

Milia to ladnie Mala fika. Szok!! Ale dobrze ze wszystko ok :)

Lei ja tez dzis zaliczylam wielkie O hehehehe. Normalnie nie moge w tej ciazy :p

Pat tydzien szybciutko zleci :) fajnie ze pozytywnie!!

Ja jutro do pracy,pozniej jade do szkoly rodzenia (nie wiem czy mi sie przyda...) a pozniej znowu do pracy :/

Doliores jak tam zycie??

Anemonne nie mialam pojecia ze cos takiego istnieje :D pewnie bym sie bala skorzystac :))

Mlody moj spi a ja do ksiazek...
5 lat temu o tej porze byl moim ostatnim wieczorem w dwupaku :) z m sie dzis zastanawialismy kiedy to zlecialo...

Cos na poprawe humoru :D

Załączniki

• 1425932015031.jpg
    1425932015031.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 46
Witam się wieczorową porą!

3 dni mnie nie było i mimo, że to był weekend to ledwo Was doczytałam!

Gratuluję wszystkim wizytującym udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków!

Cześć Joanna! Podwójny szacun! Pierwszy za związek na taką odległość, drugi jeszcze większy za wspólne mieszkanie z mamą i teściową:szok:

Renatka, dziękuję za opinię na temat szpitala. Ciekawe czego dowiesz się nowego ;o)

Venussa, no myślałam, że może spotkamy się na rozwiązaniu, ale ja mam termin dopiero na 30. IV. Liczę na cc, więc może uda się wcześniej, ale na pewno ja do domu porodów się nie kwalifikuję!

Doli, widzę, że humor nie opuszcza - tak trzymać!
Co do "2" to może włącz TV przed wejściem?

Anulka, jak ja bym chciała być już na takiej końcówce co Ty... Jak sobie pomyślę, że jeszcze ok 6 tygodni i to tych najgorszych.... Wszystkie się tu rozpakują, a ja jeszcze będę się męczyć... EEchhh....

Co do torby to ja już wszystko mam, ale nie wyprasowane, nie spakowane...
Jeśli chodzi o listę tego co trzeba zabrać to może macie taką na stronie szpitala, w którym chcecie rodzić? Każdy szpital wymaga czegoś swojego, czasem dają coś od siebie i wtedy torby tak wypchanej nie trzeba zabierać.
Tu na przykład jest lista wymaganych badań i dokumentów, rzeczy dla mamy, dla maleństwa i dla tatusia ;o) Może którejś się przyda?

Przyjęcie do porodu - Szpital Specjalistyczny św. Zofii

W szkole rodzenia dodatkowo położne dodały od siebie sztućce i kubek (jak już wspomniała Marela) + dla rodzących sn pomadkę, relaksującą muzykę do porodu, butelkę wody niegazowanej z ustnikiem oraz gumowe dziecięce koło ratunkowe, które ponoć ułatwia siadanie po sn...

Balonik do rozwierania szyjki jest inny i jest zakladany przez gina podczas badania - nie da sie go samamu zalozyc raczej :)
mialam taki zakladany przy pierwszym porodzie a ten to jest co innego moze i pomaga ale za to cena powala :/

super ze wszystkie wizyty sa udane :) no i wszystkie dzieciaczki ok 2.5 kilo tylko jedne z 37tc a inne 34 tc :)

A ja padam. Przyjechały ciuszki od tesciowki ;) poukadalam,piękne swierzutkie wypracowane ciuszki,zrobilam kolacje,pomylam podłogi i padlam,serio... Teraz leże po kąpieli z pucharkiem budyniu waniliowego z sokiem malinowym ;)

Nawet ne wiecie jak mnie zzera ciekawość ile wazy moja muszka. Normalnie dziś byłam na moment w pracy i fakturzystka stwierdziła ze mam Malý brzuch i chyba SCHUDLAM od ostatniego razu co mnie widziała

reklama
Myla a kiedy ty masz usg ? ja mam jutro i juz nie moge sie doczekac :) taka jestem ciekawa co mi jutro powie na temat szyjki i wagi malej no i swojej wagi tez bo czuje ze przez ostatnie 3 tyg przywalilam z waga na maksa :( okazji do dobrego zjedzenia niestety nie brakowalo :( :( :(
a tesciowej zazdroszcze ze tak sie z ciuszkami postarala :) moja ma wylane :) ale coreczce na bank bedzie pomagala bo przeciez ona taka biedna zle sie czuje w ciazy nie moze sie przemeczac :D

ja torbe mam spakowana prawie - dzisiaj dopakowalam jeszcze kilka rzeczy jeszcze sztuccce musze wrzucic i poukladac ubrania dla malej i siebie na czas wyjscia zeby malzon sie nie pomylil :)

Ostatnia edycja:
Do góry