reklama

Kwietniówki u lekarza

Kittek, doskonale Cię rozumiem..też miałam pękniętą szczelinę (ból jak ch***a) i do tego w pakiecie hemki...ja bym Ci proponowała wizytę u proktologa...ogólny nie zawsze zna się na lekach tego typu, a i nie zbada Cię w odp. sposób...
ja brałam kupę leków na te dolegliwości, obyło się bez operacji (odpowiednie leczenie pomoże, uwierz), ale leków Ci nie będę polecać, bo nie wiem czy można je podawać w czasie karmienia (ja problemy miałam jeszcze przed ciążą)...jedynie co Ci mogę poradzić to maść Aesculan - ona jest ziołowa i na hemki, więc możesz stosować, ale nie wiem czy na szczelinę pomoże..

reklama
no to widzę że hemoroidy to choroba niemal społeczna :/ja niestety też się ich nabawiłam co niedawn odkryłam, są dni że na doopie nie mogę usiąść...a żelazo też biorę i niestety- wyjście do toalety nic przyjemnego...wcześniej brałam 6 tabletek na dobę to wogóle do wc nie chodziłam teraz zmiejszyłam sobie dawkę bo ile tak można....

Kamisia - aż 6 tabletek na dobę brałaś? Mi kazali tylko dwie, rano i wieczorem, a i tak zaparcia mam, choć od kilku dni pilnuję się z ruchem i piciem - jest duuuuużo lepiej i codziennie nawiedzam wc.

P.S. Najlepsze życzenia dla Antka z okazji pierwszego miesiąca:-)

Dziewczyny, które w ciąży męzczyły hemoroidy POMOCY !!!
Po porodzie miałam niedokrwistość poporodową. Dostałam żelazo no i się zaczęło. Mimo hektolitrów wody jakie wypijałam, zaczęły się zaparcia. Jakieś 10 dni po porodzie, uwierzcie mi przeżyłam drugi. Wyłam z bólu w toalecie. Dorobiłam się żylaków i szczeliny odbytu. Od tej pory strasznie się boję iść do toalety, bo scenariusz się powtarza. Płaczę z bólu. Żelazo porzuciłam po kilku dniach,ale nadal mimo braku zaparć ból i krwawienie są straszne. Robię nasiadówki z kory dębu i stosuję maść Proktis M. Lekarz kazał to kontynuować, przepisał jakąś diosminę w tabletkach,ale podobno tego nie powinno się brać przy karmieniu, a przecież mu mówiłam. Dziś pani w aptece oświeciła mnie,że maści i czopków na hemoroidy niby też podczas karmienia nie powinno się stosować. Na opakowaniu kory dębu też o tym wspominają.
Co ja mam zrobić, przecież jak biorę to strasznie boli,a co będzie bez tego???
Kwiatuszku ty jąkąś maść wcześniej miałaś, stosujesz ją nadal?
A co najgorsze leczenie szczeliny jest mało skuteczne i często kończy się na operacji.

Jutro chyba podjadę jeszcze raz do ogólnego i się zapytam co w końcu mam robić.

ja mialam hemoroidy w ciazy i strasznie mi dokuczaly
smarowalam mascia Avenoc i bralam takie czopki
ale nic to nie dalo jedynie ulga w pieczeniu
lekarz mowil ze to sie nie wchonie poki jest nacisk dziecka
po porodzie tak mi wywalilo tych hemoroidów ze maskara
doslownie przy podcieraniu tyłka nie mogłam wcelowac we wlasciwe miejsce bo wszedzie czulam te zylki obrzydliwe
no i bolalo
ale nie stosowalam nic bo ten avenoc jest homeopatyczny a ostatnio troche na ten temat czytalam
Homeopatia – Wikipedia, wolna encyklopedia
http://www.katolik.pl/index1.php?st=artykuly&id=721http://www.katolik.pl/index1.php?st=artykuly&id=721
i ze wzgledow ideologicznych zrezygnowalam calkowicie z korzystania z tego typu leków

na szczecie problem sam sie rozwiazal
hemoroidy sie wchlonely

teraz tez mam bolesne zaparcia mimo ze nie przyjmuje zelaza
boje sie powtorki z hemoroidow
poki co zapobiegawczo zamierzam uzywac czopka glicerynowego co drugi dzien i codziennie pic napar z rumianku

Tobie Kittek radze wizyte u proktologa to chyba najlepsze co mozesz zrobic

[

Kamisia - aż 6 tabletek na dobę brałaś? Mi kazali tylko dwie, rano i wieczorem, a i tak zaparcia mam, choć od kilku dni pilnuję się z ruchem i piciem - jest duuuuużo lepiej i codziennie nawiedzam wc.

P.S. Najlepsze życzenia dla Antka z okazji pierwszego miesiąca:-)

w imieniu Antosia dziękujemy:)
noo przepisali mi Ascofer 6 razy na dobę...teraz biorę tylko raz dziennie profilaktycznie!

Ja ascofer brałam jeszcze w ciąży, ale też 2 tabletki. Po porodzie brałam jakieś inne na literę "T" ale już dwa dni temu skończyłam, opakowanie wylądowało w koszu i nie pamiętam nazwy:/ Tanteron, tasteron.. czy coś w tym stylu to leciało;-)

reklama
ale nie stosowalam nic bo ten avenoc jest homeopatyczny a ostatnio troche na ten temat czytalam
Homeopatia – Wikipedia, wolna encyklopedia
KATOLIK.pl - Portal katolicki dla wierzących, wątpiących i poszukujących
i ze wzgledow ideologicznych zrezygnowalam calkowicie z korzystania z tego typu leków

[

nie dyskutuje tu na tematy religijne bo wiadomo to każdego indywidualna sprawa .. :tak:
ale wkurza mnie wkładanie nosa przez kościół wszędzie gdzie się da . Czepianie się do leków :no: naprawdę nie mają co ludzie robić .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry