reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kosmi - tak trzymaj - oby ci sie udalo jak najdluzej karmic mala piersia :)
dori - mozesz niezly interes ubic na tym mleku :)

reklama
Ja tez mialam az za duzo mleka i zastanawialam sie nad jego zamrazaniem, ale zanim podjelam ta decyzje, mleko sie skonczylo :( Tak jak jeszcze 2 dni temu odciagalam ok. 110, tak od wczoraj ledwo mam 40 :(
Pije Hipka i karmi, ale jakos efektow nie widac...
Nie chce ja dokarmiac sztucznym mlekiem, ale chyba nie bede miala wyjscia :(

Dori - robiłaś już użytek z mrożonego mleka? Chodzi mi o to jak je później rozmrozić, chyba trzeba wstawić do lodówki i samo się rozmrozi?

Iza, dokładnie tak jak napisałaś. Raz jednak jak pojechałam do szkoły jedna butelka nie starczyła i mama musiała szybko rozmrażać drugą i postawiła w kuchni. Małej nic nie było.

czarownica - zadajesz za trudne pytania :)
a tak napowaznie to unikaj na poczatek smazonego i rzeczy ciezko strawnych oraz wzdymajacych - ja nie jem ciagle tez swiezych warzyw (a brakuje mi pomidorka, ogorka i najbardziej rzodkiewki ) a z owocow jem jablka i raz banana; przwde mowiac co jesc to sprawa indywidualna - ja chyba musze przystopowac z nabialem (a jadlam duuzo) bo mala dostala wysypki a pediatra nie potrafila powiedziec czy to hormonalne czy od mojego jedzenia :(

Dori-to daj mi troszke tego mleczka,chetnie przyjme hihihi.propo Karmi to pije od 2 dni i narazie nie ma zadnych efektow,po odciaganiu tez nie za bardzo,caly czas odciagam po 40-50 ml,malej nie przystawiam wcale.jeszcze dzis przyjedzie pani bo chce zobaczyc jak mala chwyta piers to sie jej spytam czy mam juz mala przystawiac troszke czy jeszcze czekac kilka dni az mleczka odciaganego bedzie wiecej.chcialabym przystawiac bo juz teraz mala nie chce ssac piersi i ucieka od niej,ale moze jak bedzie spokojniejsza to bedzie inny efekt?zobaczymy.
jesli chodzi o jedzonko,to ja przedwczoraj zjadlam 2 plasterki pomidora,a smazone rzeczy jem od poczatku,juz w szpitalu jadlam domowy obiadek (smazone dewolaje) i bylo ok.

ja strasznie boje sie kolek
i bardzo sie oszczedzam ale z kolei chce by to mlenio bylo najlepsze dla dzidzi i staram sie jeszzce rozmaite rzeczy a czy np jogurty moge?
herbete mietowa albo koperkowa??

Marta, będę trzymać kciuki żeby Wam się udało.

reklama
czarownica jak się boisz to stopniowo wprowadzaj do swojej diety nowe rzeczy, jak coś zacznie się dziać to będziesz znać przyczyne...
ja jem prawie tak samo jak w trakcie ciąży, nie jem tylko pomarańczy bo się nie powinno i nabiału jem mniej bo chyba troche mi się przejadł, poza tym w domu jest więcej gotowanych obiadków...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry