Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Paalinaa to w twoim wypadku pozostaje się tylko przełamać..zacząć próbować mówić i pójdzie jak z górki..U nas 6 lub 4 przed i pozniej 10 lub 12 poja wybrałam 4, ale jak będzie to się okaże z czasem. Idac na chorobowe, macierzyński zaczyna się na 6 tygodni przed terminem i później jest 10 tygodni po.
Alex co do języka, ja rozumiem , powiedzmy 90%, a nie powiem nic ;p Kiedyś może się przełamięod 4ech lat mieszkam z holendrami, dlatego dobrze ich rozumiem, ale jakoś nie mogę przełamać bariery i zacząć mówić. Córka z "holenderskim tatą" tylko po holendersku, ze mną tylko po polsku, a jak trzeba to się po angielsku Potwór wtrąci w naszą rozmowę
dzięki naszym rozmowom po angielsku Maja też dużo się nauczyła,ale przyjdzie czas na przełamanie się :/ a M mówi do mnie po holendersku tylko jak go denerwuję i chce mi dać do zrozumienia,że mówi serio. W pracy tez tylko angielski i polski.
Ja już w łóżku. To był ciepły,ale ciężki dzień. Jestem zmęczona i jakaś rozżalona. Sama nie wiem o co mi chodzi :/ jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem czy on ze mną wytrzyma![]()
I mnie by się taka lektura przydała do przeczytania..w zasadzie mam tylko jednego ale jakże "dzikiego" synek mój bardzo energiczny i charakterny..Wendy patrz jaka kasiazka na mnie czeka![]()
Cieszę się ze Ci się tam podobalo :-) bylam tam raz i zle to wspominam, ale każdy ma inne doświadczenia. Ciocia mojego męża jest neonantologiem w Katowicach i odradzila mi ten szpital wiec polegam na jej opinii ;-) a skąd Ty jesteś ze w m-cach bylas?:>Pumelova powiem.Ci ze mialam tam cc 7 lat temu i.nie bylo tak zle na porodowce .Tylko 2 sale lacznie max 12 osob na caly oddzial i opieka byla super polozne mialy czas dla kazdej ...przychodzily pomagaly karmic, z sasoadka pamietam z godzine siedizialy i jej pomagaly.Ja bylam bardzo zadowolona z opieki poloznych i pediatry a to najwazniejsze kryterium dla mnie.Teraz tam podobno generalny remont byl.
Ewcia no ja wlasnie nie pamietam kiedy sie u mnie pojawila to juz ponad 7 lat..
![]()