Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pera sama te cuda zrobilas? Śliczne..Ja w lidlu też nie poszalałam z ubrankami dla dziecka, bo jeszcze nie znam płci, ale za to dzisiaj już dość wyraźnie poczułam ruchyYupi!
Polecam też ubranka w Pepco, są naprawdę fajnej jakości za niską cenę. Tylko niestety mają chyba kiepskich projektantów ubranek dla dziewczynek - cekiny i tona różu, ale dla chłopców naprawdę ładne ubranka można dostać.
Megan22 – o kurczę, jak mi zupka chińska chodzi po głowie już od początku ciążytaka tajska mmmm (ale trzymam się twardo
) Zdrówka dla Ciebie!
Popo – Ja rodziłam moją dwójkę właśnie w Wejherowie i nastawiam się, że trzecie też tam. Byłam bardzo zadowolona, a do tego mają pokoje pojedyncze, które można wykupić i tak w obu przypadkach mój mąż był ze mną w szpitalu przez cały pobyt i to on pierwszy zmieniał pieluchy. Mam nadzieję, że teraz też się uda. Fakt, teraz będę miała trochę dalej, ale będziemy musieli dzieci podrzucić do babci, a to akurat po drodze, bo w Rumi
. O Gdyni też słyszałam dużo negatywnych opinii, do tego jak byłam na IP jakieś 3 tygodnie temu, to też jakoś nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Tyle, że remontują oddział teraz, więc na lipiec pewnie będzie tam chociaż ładnie
. W przypadku, jakby poród zaczął się mocno przed terminem, to chyba pojechałabym na Zaspę, bo tam mają super opiekę dla wcześniaków.
A na kiedy masz termin?
Katanka- wrzucam, mam nadzieję, że się załączy zdjęcie, dorzuciłam też zdjęcie jednego z moich pierwszych uszytków
Misia12 - są fajne szkolenia z szycia na maszynach, może gdzieś niedaleko Ciebie jakieś by się znalazły, do tego jest internet, różne blogi szyciowe. Ja pierwszą pościel zrobiłam na guziki, bo zamka nie umiałam wszyć
Abed – wynik tylko trochę ponad noręe, ale w tej sytuacji najprawdopodobniej dostaniesz Eutyrox (albo letrox, chyba tak się nazywa) i na pewno ładnie spadnie. Ja na początku ciąży miałam TSH 2,41 i mój endo powiedział, ze jeszcze się mieszczę w normach, ale lepiej obniżyć, później po 50 na przemian z 75 eutyroxu spadło mi do 1,03 i Endo był bardzo zadowolony z wyniku. Na pewno trzeba dążyć do obniżenia tego TSH i po lekach na pewno spadnie. I też nie stresuj się, lekarz mi tłumaczył, że to bardziej dla nas jest problem, niż dla dziecka, bo dziecko „wysśie” z nas to, czego mu potrzeba. Ważne tylko, żeby tego nie zaniedbać.
Wendy, Maziajka – Ha, mi też skojarzyło się od razu z rodzinka.pl
Alex_87 – ja też rodziłam w jedynce z własną łazienką![]()
![]()
Miłego wieczoru Dziewczyny!
Hej
Z tego co czytałam ostatnio na necie juz przy każdym Lidlu ma być parking platny, bez sensu...
Miłego dnia !![]()
My właśnie zapisalismy się do szkoły rodzenia... Ciekawa jestem jak to wpłynie na mojego J... Przy pierwszym porodzie nie mógł być bo panowała ptasia grypa czy coś takiego i oddziały były zamknięte...I znowu padlam ok. 21:00.
A przed 3:00 obudziłam się i zasnąć nie mogę. Nadrobilam Was i za godzinę idę się kąpać (jeszcze liczę na godzinę snu).
Mamusiu Muminka - mam nadzieję, że to wszystko fałszywy alarm.. I, że nospa uspokoi wszelkie bóle.
Ja swój poród SN dobrze wspominam. Przed 22:00 podano mi oxy, a młoda urodziła się o 00:30 (i to ponoć moja wina, że tyle trwało, bo.. Przy oxy często chodziłam do łazienki na spacerki, i musiały mnie wypinac- tak mnie skwitowala jedna z położnych). Mąż był przy mnie cały czas - zafascynowany całym przebiegiem (choć przyznam, że miałam inne wyobrażenia co do jego obecności przy porodzie.. W sensie tych masaży, podania wody, głaskania. On oczywiście chciał mi zagwarantować cały full pakiet, ale jak przyszło do mega skurczy, tj.akcja nabrała tempa, zabroniłam mu nawet oddychać w moim kierunku, a o dotyku nie było mowy.. Wszystko mnie denerwowalo
).![]()
Dodam, że dużo wcześniej jak rozmawialiśmy o porodzie, to M się zarzekal, że on to woli na korytarzu poczekać. Szkoła Rodzenia totalnie zmieniła jego nastawienie - także polecam.
ŻonaGraja - współczuję tego nieustającego bólu głowy. Próbowałas może solpedeine - 1 tabletkę? Mi ostatnio pomogła.. Pomimo, że kiedyś zawsze brałam podwójne dawki. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę![]()
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom