reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkaasia - ambitnie, super! Ale.. Nie dziwię się - wodniki takie są [emoji6]

Tęczowa - Tobie to chyba z pół dnia przy tych pierogach zeszło [emoji44]? Podziwiam.
Co teraz będziesz wekowac lub mrozic?
Jakaś fasolka po bretonsku, bigos?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey! Jakoś nie za dużo piszę, bo dół zimowy mnie dopada i baaaaardzo potrzebuję wiosny na prawdę.
Synuś spał u siebie kolejną całą noc, a jest to wyczyn, przed lipcem musi nauczyć się spać u siebie, nie ma zmiłuj:happy:
Jestem w trakcie załatwiania przerwania wychowawczego i ostatnio miliony telefonów wykonuję aby wszystkiego się dowiedzieć, ale na reszcie wiem, że muszę wniosek o przerwanie napisać 3 tyg przed planowanym terminem i będę się musiała jakoś w lutym do firmy wybrać aby podpisać kilka rzeczy, obgadać wniosek i odebrać pity.
Poza tym też staramy się umówić syna do poradni alergologicznej, wszędzie albo nie odb albo nie robią badań takim małym dzieciom albo jakieś inne durnoty. W pon chyba osobiście się przejdę przed ginką.
Któraś z Was pisała o strachu przed pierwszym porodem i dzieckiem. Szczerze powiem, że ja kompletnie siebie nie widziałam w tej roli, nie ma się co czarować, jest to ogromna zmiana , dla mnie to był po prostu szok, kończy się wolność, poród nie jest niczym cudownym , a nie daj boże jeszcze mieć doczynienia z depresją poporodową. Trzeba to po prostu przetrwać i być silnym . Ja się cieszę, że podjęliśmy decyzję o drugim bąku i kończymy produkcję, bez odstępstw ;-) ;)
No nic. Dobrze, że chociaż słońce jest, byle do weekendu :tak: Miłego!

Aga tak dobre kilka godzin mi zeszło ;) . Teraz to mam zlecenie na pulpety i kotlety mielone,a fasolce myślałam, bo D. baaardzo lubi . Bigos na szczęście jest zamrożony ze świąt więc jedno do przodu :)
Chybra też już marzę o wiośnie, choć ja nie mam co narzekać bo w Irlandii jak wiadomo zimy nie ma :D ale słońca ogółem mało. Ja się ratuję witaminą d3 i jest nieźle.

Aga- spoznione wszystkiego najlepszego :)

Lilith- ja ogolnie jestem zmarzlakiem, ale ostatnio to juz jest jakies apogeum. Spie pod dwiema koldrami, w dzien tez wiecznie pod kocem/koldra. Nie wyjde na dwor bez dwoch par skarpet (w tym jedne koniecznie grube-zimowe). Najgorzej ze stopami, marzna straszliwie. Musze lekarza o to zapytac przy kolejnej wizycie.

Hej dziewczyny
Aga spoznione wszystkie najlepszego!!!
Bulkaasia dla cory tez najlepszego, duza panna juz i fajnie, ze ma jakies konkretne plany na przyszłosc :)
Jestem za wątkiem o przepisach, tez czesto nie mam pomysłow na obiad, wiec chetnie sie zainspiruje :)
Lilith ogolnie u nas maz tylko chodzi i skreca kaloryfery, a ja chodze i odkrecam, bo mnie jest ciagle zimno, ale zawsze tak mialam, wiec to chyba nie od ciazy ;)
Dziewczyny dzis mam wizyte, strasznie sie denerwuje, prosze o pozywytne mysli w moim kierunku;)

Truskawka - będzie dobrze [emoji5], kciuki zacisniete [emoji110]

Chybra - koniecznie musisz wybyc z domu, i naładować akumulatorki. Może jakieś babskie spotkanie? Zima jeszcze trochę potrwa, a mile towarzystwo to najlepszy lek na smety [emoji6][emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka powodzenia!

Ahhh te ruchy cudowne, ale jak ich nie ma to stres. A juz najgorzej jak nawet słodycze nie podziałają

Jubilatom radosne 100 laaaat!!! Aga, córce Bulkaasia

Tez czekam wiosny, sama aura mi nie przeszkadza ale to ubieranie :/

Mama Muminka pierwsze dziecko to wyzwanie to prawda, ale natura robi swoje i jest cieżko i cudownie

reklama
Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia odnośnie moich obaw. Dzisiaj już się tak tym nie martwię i mam nadzieję, że z tym nastawieniem dotrwam do końca :)

Bulkasia - wszystkiego co najlepsze dla Twojej córki, a co do siary to w ciążach bliźniaczych siara może pojawiać się wcześniej niż w pojedynczej.

Aga Tobie co prawda spóźnione, ale szczere życzenia z okazji urodzin : zdrówka, uśmiechu, zero trosk i żadnych niedogodności w trakcie trwania ciąży (no może prócz przyjemnych kopnięć :p)

Lilith - całe życie zmarźlakiem byłam i w ciąży również jestem także nie czuj się osamotniona w tej sprawie :)

Truskawka - czekamy na zdanie relacji z wizyty

Kasiulkaa - Ja też chcę już wiosnę bo ta zima taka szara i smutna i ciągle te pluchy na zmianę z lodem na chodnikach :(

Do góry