reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

w Factory na Annopolu. ja akurat niedaleko mieszkam, więc tam często jeżdżę. poza tym jest tam outlet reserved kids i mają naprawdę sporo ubranek, w fasion house praktycznie nigdy nic nie ma, a tam można coś upolować. i jest fajny jupi park dla dzieci :) tylko że od ciebie to kawał drogi, skoro ty po tamtej stronie Warszawy mieszkasz...

Dziękuję Kochana, no mi rzeczywiście zupełnie nie po drodze, a szkoda:-( może się wybiorę jak już pogoda będzie lepsza :tak:

Dziewczyny z tym USG to się na zachodzie nie przemęczają lekarze :dry:

reklama
Czesc dziewczyny :)
Tak mi przykro, ale ostatnio w ogóle nie mam czasu czytac i pisac na forum :(
ciągle coś sie dzieje , i jestem zajęta.
mam nadzieje że wszystkie czujecie się dobrze i wszystkie ciaże rozwijają się dobrze.
Ja fizycznie czuje sie dobrze nic mnie nie boli , maluszek rusza się najwięcej wieczorami i nocami ;)

Wizyte mam 6 lutego ale nie wiem czy nie przesune jej o tydzien bo miałabym juz połówkowe ,
czytam że płacicie za usg 4d ? ja mam robione na każdej wizycie bez żadnych dodatkowych opłat także co miesiąc widze małego w 4d. Klinika ma to w standarcie.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życze zdrówka i dobrego samopoczucia ! ;)
Gratuluje ruchow maluszka :)
Ja mam pakiet medyczny i usg 3d i 4d jest ekstra platne.
A czym one sie w zasadzie roznia??

witajcie, widzę, że pojawił się temat rogala, o którym ja też ostatnio myślę Czytałam pozytywne opinie o tych:
Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | motherhood.pl
Produkty i sklep - Poofi

ale chyba zdecyduję się na tańszą

co prawda mamy osobny wątek o zakupach, ale może niektóre z Was to rozbawi - byłam przy okazji w sklepie z ciuchami, też dziecięcymi i pomyślałam, że jeden ciuszek nie zaszkodzi, pamiętałam też, że moja kuzynka narzekała, że miała za duże na początek, więc postanowiłam kupić "takie średnie". Oczywiście oceniało moje oko, bo nie znam rozmiarów noworodków i kupiłam 44...:-D Podobno mogę w to ubrać co najwyżej lalkę:-)

kupiłam 44...:-D Podobno mogę w to ubrać co najwyżej lalkę:-)
ha ha ha ha

właśnie sobie zamówiłam taką poduszkę na allegro.
gdy byłam w poprzedniej ciąży w 9 m-cu co noc żałowałam, że takiej nie mam, a w dzień zamiast zamówić to myślałam sobie, że lada moment urodzę, więc zakup się nie opłaca :-D

Undomiel no faktycznie ubranko jak dla lalki :-)

Od nas babcia już odjechała - synuś zadowolony, że oglądała jego występ :-) Ale, ale.... zaczął się skarżyć, że ucho go boli i ma 38 stopni gorączki :-( Kurcze oby to znowu zapalenie ucha nie było :-( Jutro ma bal przebierańców, ale nie wiem czy go poślę.... A tak się cieszył :-(

Kurcze, to rzeczywiście macie nieciekawie z tymi usg. :/ też bym chyba nie wytrzymała i poszła prywatnie. Tak jak pisałam wizytę miałam w pn., coś tam zerknął i chociaż serduszko usłyszałam. Niby tylko kilka sekund, ale zawsze to jakiś większy wewnętrzny spokój. Ale następna wizyta dopiero 3 marca - cała wieczność.

Ja z kolei odwiedziłam dziś swoich ludków z pracy. Pojechałam zawieźć zwolnienie. Zostałam bardzo miło przyjęta :) i nawet ciastko pyszne dostałam :D potem na szybkie zakupy i zaraz się biorę za obiad. Kupiłam pataty, jadłyście kiedyś? Dla mnie to będzie pierwszy raz :) już wyszukałam jakiś przepis (Pataty z tuńczykiem | Lazy in the Kitchen) i zaraz się biorę za pichcenie :)

Piszecie o złośliwościach i humorach ciążowych... Ja sarkazm i czepliwość mam w genach, ciąży mi do tego nie potrzeba :-p Z kolei właśnie w ciążach łagodnieję i bardziej wszystko biorę do siebie, ryczę o byle co, roztkliwiam się przy reklamach z bobasami... No cyrk na kółkach :-)

No to możemy sobie przybić piątkę :)

Witajcie, miałam okropny dzien. Duzo pracy i wcale nie zapowiada się na żadną zmianę. Moja gin już na poprzedniej wizycie uprzedziła mnie, że nie przyjmuje odmowy i wypisuje mi natychmiast zwolnienie, ale przekonałam ją, że dam radę... Może jednak lepiej by było gdybym nie była taka uparta i obowiązkowa. Zależy mi na tym, żeby pokończyć najważniejsze tematy i zostawić zespół bez zbędnych problemów, ale ciągle pojawia się coś nowego...

pola. to może najwyższy czas żeby twój pracoholizm trochę zszedł na drugi plan i warto byłoby posłuchać lekarki i iść na zwolnienie? zespół czy ty zostawisz ich teraz, czy będziesz się zarzynać do dnia porodu i tak będzie pamiętał, że ich zostawiłaś, takie życie

Pola, nigdy nie jest odpowiedni moment na zostawienie pracy. Zawsze jest co można by jeszcze zrobić, dokończyć. Teraz jest Twój czas i czas dbania o maluszka. Zostaw to w cholerę i odpocznij. :) Należy Ci się.

reklama
u mnie w mieście w pl usg 3d czy 4d kosztuje od 200zł w góre i nawet 50zł niekórzy chcą za nagranie płytki.

róznica niby polega na tym ze 4d masz obraz rzeczywisty co sie dzieje teraz to widzisz ale zeby 3d takie nie bylo to nie wiedzialam.

Do góry