reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Oj dziewczyny wy macie takie mieszkania a ja sie zastanawialam jak pomieszcze sie na 71 metrach:p mamy kuchnie 20 metrów i 2 pokoje po ok 16m. Planujemy w naszej sypialni zrobicx pokoik dla dziecka i tam tez bedziemy spac. Jak dziecko podrośnie to sie przeniesiemy do drugiego pokoju a salon polączymy z kuchnia bo w sumie 20 metrow to nie malo :)

Jak ja wam zazdroszczę wizyt. Ja mam dopiero 25.02 jeszcze tyle czasu. Ale jak sie czuje ruchy maleństwa to jednak czlowiek bardziej spokojniejszy :) A mniej wiecej od ktorego tygodnia zaczynaja sie częstsze wizyty? Mi np moj lekarz mowil zebym pokazala sie za 3 tygodnie ale ja jednak pojde za 4 bo 250 zl nie chodzi piechotą a na ostatniej bylo wszystko ok. Jak by cos bylo nie tak to najwyzej przyspiesze.

Moj chłop nie chrapie ale za to lunatykuje!!!! masakra czasem co sie dzieje w nocy :p juz raz sie palilo albo trzeba bylo cos naprawic :p a tej nocy obudzil mnie pocałunkami w czolo nos i usta i ja sie pytam co on wyrabia? a on sie polozyl i ocknął i mowi ze nic i spal dalej :p takie jaja czasem sa w nocy ale boje się zeby kiedys przez sen Zosi nie wyniósł gdzies.

reklama
Kopacz przeanalizowałam kilka kosmetyków pod kątem składów i ręce mi opadły. Ja stosuję olejek ze słodkich migdałów lub zamiennie oliwkę Hipp. Co prawda trzeba zaczekać aż kosmetyk się wchłonie ale skład jest ok:)

Mój mż w nocy mówi przez sen, z reguły wydaje mu się że nadal jest w pracy i rozmawia z klientami. Czasami potrafi przez 20min, jak go budzę on nic nie pamięta. Albo strzela fochy że go z łokcia atakuję:)

dziewczyny ktora uzywala ziaja na rozstepy?dobre jest?

Ja używam. Szybko się wchłania, ma nienatarczywy zapach, pozostawia skórę nawilżoną i napiętą, łagodzi swędzenie. Nie wiem jak ze skutecznością, póki co nowych rozstępów nie mam, starych nie rozjaśnia na pewno - z resztą próbowałam wielu rzeczy i nic ich nie ruszyło - nie mam ich na brzuchu, ale po porodzie mnóstwo ich wylazło na...nogach:sorry2:

No dziś się wyspałam wreszcie! mam już swój własny ciśnieniomierz, teściom oddałam pożyczony. Dziś zawrotna wartość 90/61 :-) Zaraz zjem coś na śniadanko, bo póki co tylko prysznic wzięłam i herbatkę wypiłam i idę do lidla, bo mama chciała jakąś pościel - ma drugą zmianę i zanim wróci to już nic nie będzie, a ja mam lidla niedaleko, chwilowo nie pada, więc może nawet spacerek sobie zrobię.

Hej kobietki.
Witam sie z rana. :)
Dziś o dziwo spałam cała noc, calutką!! :D ale bez dziwnych snów sie nie obyło.. :)
U nas szaro i ponuro tez, czekam na słońce. :)
Wszystkim życzę miłego dnia kochane! :*

Przenoszę pytanie Ewy i odpowiedź Blue do wątku zakupowego - jeśli wypowiedź dot. jednego tematu to trzymajmy się wątków.

Ewa, tuniki maja to do siebie ze bywają szerokie wiec mozesz poszukać nawet takiej nieciazowej.
Ja niestety nie polecę żadnego sklepu internetowego bo staram sie nie korzystać (ostatnio kupiłam sukienkę z myślą o ciąży i niestety okazała sie na mnie za duża, a sprzedawca udaje ze go nie ma...)

Stuknęła nam dzisiaj połowa ciąży :) :) :)

Ewa, tuniki maja to do siebie ze bywają szerokie wiec mozesz poszukać nawet takiej nieciazowej.
Ja niestety nie polecę żadnego sklepu internetowego bo staram sie nie korzystać (ostatnio kupiłam sukienkę z myślą o ciąży i niestety okazała sie na mnie za duża, a sprzedawca udaje ze go nie ma...)

Stuknęła nam dzisiaj połowa ciąży :) :) :)

gratulacje :D

I ja się witam czwartkowo! Dawno mnie nie było, ale przed pójściem na L4 starałam się skupić na pracy:) Teraz już sobie odpoczywam i nie powiem badzo dobrze się z tym czuję:) Przedwczoraj byłam na wizycie, szczegóły opiszę w odpowiednim wątku- tu napiszę tylko, że najprawdopodobniej będzie córcia!!! Jestem oczywiście przeszczęśliwa, bo zawsze marzyłam o dziewczynce. Na USG połówkowe będę się dopiero zapisywać, tam mam nadzieję potwierdzą płeć. Jak to powiedział lekarz do mojego męża niezbyt zadowolonego- Siura on tutaj nie widzi:):)

Hej dziewczyny :D
ak mi te tygodnie szybko lecą już jest czwartek :) a za 2 tygodnie mam połówkowe :D U nas słoneczko wychodzi co chwilę więc nie ma tragedii.
Zazdroszczę tym dziewczynom którym przeszły już dolegliwości :) Bo ja nadal wymiotuję. Już się do tego przyzwyczaiłam :D
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i jutrzejsze :D

reklama
Do góry