reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Ja dziś ogólnie mam bardzo dobry humor :-D przyszło łóżeczko, mąż skręcił - jest śliczne :rofl2:, miły chłodek na dworze, Polacy ograli Brazylię w siatkówkę 3:0, a do tego mój kolega z liceum grał dziś na perkusji z Dawidem Podsiadło na TopTrendach :-D:-D:-D

pochwal sie lozeczkiem :cool2:

DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE W STARCIACH Z TESCIAMI. Koniec narzekania. Zolucha-wstręciucha mi dzisiaj pęcherz co godzinę uciskała. Chciałabym już wiedziec czy jest przodem czy tyłem ułożona. Ostatnio (32tc) była buźką do przodu. Na Top Trendy moi koledzy grali z Sylwią Grzeszczak :D Dominik i Kuba

nie no dziewczyny starajcie sie o autografy :-D bedziecie nam sprzedawac :-p hehe. tak poza tym Lilla ladne imie Zola

Jestem u mamy, więc dziś mam wywalone na teściów :) ale po powrocie z chęcią sie przyłącze do narzekań. Mój M też ma problem z "na chwilę" albo "wrócę o tej i o tej godzinie" . Raz mu.powiedziałam, jak sie tak właśnie spóźnił mocno po raz kolejny, ze jak kiedyś mu sie coś stanie i będzie trzeba, żebym sie zamartwila, gdzie on jest, to ja się nie zainteresuje, bo jede myślała, ze znow sie zasiedzial. Lekko pomogło...

moj J takie same teksty mowil jak razem mieszkalismy, uwielbial mowic wroce "o tej godzinie..." po czym wracal 2-3h pozniej, "na chwile" tez ma to samo znacze co u was :-D ale teraz jak nie mieszkamy razem, a wie ze sie martwie to chociaz zawsze mi napisze esa z domu, ze juz wrocil, tylko ciekawe na ile w tym prawdy hahahaha :-D

ja pobudka o 6, bylam w lidlu, MASAKRA :angry: wszyscy sie na crocsy rzucili, dobrze ze chociaz moj rozmiar tata mi wygrzebal, ale w ogole jakies przebrane te rozmiary byly :no:

AAAAAAAAAAAAAA ZACZYNAM 35 TC :szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry
mnie dzis o 7 rano panowie z kosiarkami pod moim oknem obudzili. a tak mixsie spac chcialo...
w dodatku nasz malutki 11-latek wladowal sie nam w nocy do lozka, bo mial zly sen. skopal mi cale plecy...

Katka, wspolczujr zachowania Natali, na szczescie to przejsciowe. Z tego co pamortam, my odprowadzalismy dzieci do pokoju i mowilismy, ze ma przyjsc jak sie uspokoi. Wracali z wrzaskiem, wiec bez slowa z powrotem do pokoju. I do skutku. Meczace, ale dzialalo. Rozmowa dopiero potem jak sie uspokoili.

Witam, Ola dziś spała do 9 no ale nie dziwne, jak sie poszło spać koło północy....
Moja ma takie fazy buntu, po fazie trwającej jakoś koło 2-4 dni następuje wyciszenie i przeważnie coś nowego pokazuje. Po ostatniej gada jak nakrecona, nawet piosenki śpiewa... No i jak zmęczona lub glodna to też odstawia szopki zamiast zjeść i sie położyć...

Obiecalam M ze o niedzieli zapisze sie szybciej na wizytę u gina, bo bolinie brzuch codziennie wieczorem i to coraz bardziej, nospa coraz słabiej działa, do tego mdli mnie, wymiotuje, wczoraj biegunka doszła.... Próbuje normalnie funkcjonować, ale już nie mam siły czasami...

Witam, Ola dziś spała do 9 no ale nie dziwne, jak sie poszło spać koło północy....
Moja ma takie fazy buntu, po fazie trwającej jakoś koło 2-4 dni następuje wyciszenie i przeważnie coś nowego pokazuje. Po ostatniej gada jak nakrecona, nawet piosenki śpiewa... No i jak zmęczona lub glodna to też odstawia szopki zamiast zjeść i sie położyć...

Obiecalam M ze o niedzieli zapisze sie szybciej na wizytę u gina, bo bolinie brzuch codziennie wieczorem i to coraz bardziej, nospa coraz słabiej działa, do tego mdli mnie, wymiotuje, wczoraj biegunka doszła.... Próbuje normalnie funkcjonować, ale już nie mam siły czasami...

nie zaciekawie tam u ciebie :no: moze powinnam pojsc szybciej gdzies?

Lilla - jak moja tesciowa wynajdywalaby mi nowe zajecia w 8 miesiacu ciazy, tylko dlatego, ze siedze w domu to chyba krew by sie polala... Moj M powiedzial mi kiedys, ze skoro siedze w domu, to jakim cudem nie zrobilam obiadu. Przeciez to kwestia 20 min. Tego dnia bardzo zle sie czulam i tak bardzo mu wypalilam, ze juz sie nie udziela w tej kwestii... Ja nie mam wolnego, dlatego, ze nie mam pracy i nie chce mi sie szukac, tylko dlatego, ze jestem w ciazy, problemowej z reszta... Rob, tyle na ile pozwala Ci organizm. Najgorsze, ze musisz sie denerwowac... Mi lzy ciekna na sama mysl. Od wczoraj ciagle ciekna mi lzy, bo sie denerwuje porodem

Malgorzatka - ja czuje sie tak samo jak Ty. Chyba od godziny boli mnie brzuch i mnie mdli. Wieczorem mialam to samo. Nie kojarze tego z zatruciem. Bardziej ze stresem, bo za duzo mysle o porodzie. Trzeba sie oszczedzac

Anilewe - fajne takie USG tuz przed rozwiazaniem...

Kopacz - sama radzilam Tobie, abys czekala jak dziad pod lidlem az rzuca crocsy i zapomnialam, ze to od dzis... Nawet widzac date 31 maja z czyms ja kojarzylam... Moglam sobie zapisac. Teraz sie juz pewnie nie zalapie, ale nie zalezalo mi az tak bardzo jak Tobie ;)

Katka - no masz troche klopotu z ta swoja corcia :/ ciekawe kiedy jej minie... Zastanawiam sie tez, jak duzo cierpliwosci ma czlowiek do swojego dziecka :p

Dzien dobry!

Umowilam sie z kolezanka i chetnie wyszlabym na miasto, ale przysiegam, ze mam obawy... Poza tym musze dzis zmienic posciel, zrobic pranie, zmyc naczynia i ogarnac jakis obiad. Checi mam, z silami gorzej :p

Wieczorkiem M obiecal mi randke... Ciekawe jaka... Moze zabierze mnie do centrum handlowego, bo dostalismy kase od jego ciotki, aby kupic jakis prezent dla Adasia. Musze cos wybrac, bo jak sie Adas urodzi, ciotka zapyta co kupilismy i jak niczego nie bedzie to bedzie jej przykro.

Z ta randka niby zartuje, ale on tak czesto robi, tlumaczac, ze w galerii jest pizza hut, ktora uwielbiam :D

Milego dnia

Ostatnia edycja:
Katka*** moja tak od poniedziałku, potrafi się zabawić a min później ryk i zgaduj zgadula o co biega, ja siadam na podłodze i czekam aż jej przejdzie w końcu przyjdzie i się przytula do mnie, ale w ogóle nie ma w niej grama cierpliwości :( w nocy też się mi budzi raz dwa, a już tak ładnie sypiała, obstawiam albo ząbki albo to że bez pieluszek od 1,5 tygodnia, albo po prostu taki typ mi się trafił
Hubson heheh jakby tutaj w sobotę o 7 rano ktoś zaczął się kosiarką tłuc to by cały blok wyszedł wściekły

dziewczyny czy wasze dzieci mają laptopy edukacyjne? bo moja jak była u kuzynki to się niemal o to biły, a że lubi się bawić magnesami z literkami i powtarzać po mnie te literki i cyferki tak pomyślałam że może by jej się to spodobało w ramach prezentu od braciszka?

ianka, nikt nas o zdanie nie pytal. Korzystaja z okazji,ze wreszcie nie leje. Tylko wlasnie czemu tak wczesnie? :/

Moje dzieci juz duze, ale wczesniej mialy te lapki edukacyjne. Sprawdzaly sie.

Makota, ja tez sie stresuje. Ale dzis mi niedobrze, bo zjadlam rano dwa kawalki pizzy z wczoraj. Zmulila mnie strasznie, za godzine mam dentyste, chyba zwymiotuje:(
Udanej randki z mezem i pochwal sie potem, co kupiliscie Adasiowi.

Jagodka, jak tam w szpitalu?

Hubson tak próbuję robić. Nie możemy ustępować. Ciężko karać Maluszka. Szybko mi dziś padnie w dzień przez te cyrki.

Makota mnie się wydaje że każdy musi przejść przez taki etap u swojego dziecka. A co do cierpliwości to czasem mi ręce opadają, serce płacze. Bo akcji następuje faza przytulania i buzi buzi. Eh.

Ianka trzeba to przetrwać :-(

Robię tarte z truskawkami :p nie mam smietanki 30% do kremu. Czy 18% może być???? Nie chce.mi się do sklepu jechać....

.
Hubson może to mój mąż z kosiarką latał :-D :-D?

reklama
Dzień dobry,

Kopacz - dziękuje. Od kliku lat wiedziałam, że moja córcia będzie mieć tak na imię :D

Małgorzatko - mnie też brzuch wieczorem boli dzień w dzień, ale myślę, że to od roboty. Musimy się oszczędzać.

Kum - ja seriale mogę oglądać całymi dniami, ty dla dobra dziecka też dasz radę. albo filmy nowe ogladaj na kinoman.tv :)

Nie mam dziecka jeszcze, więc w strawach buntu mogę dawać rady czysto intuicyjne. Przeczekanie histerii i rozmowa na spokojnie przynoszą najlepsze efekty, chociaż podejrzewam, że czasami trudno zachować spokój przy urwisach.

Lecę na ryneczek po owoce i warzywka :)

Do góry