reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Moja Jula tez dzisiaj prawie nie spi. Miala jedna 2-godzinna drzemke a poza tym prawie nie spi. Teraz wykapana je kolacje i moze pojdzie spac. Ciekawe ile pospi.

elifit zdrówka dla synka, a Zuzia super przybiera.

My jutro sie wazymy i w ogole badamy:) takze prosze o kciuki :)

reklama
Limonka, co tu dużo mówić ..Nasze dzieciaczki rosną i będą coraz mniej spać. Może nie od razu 2 h , ale okresy czuwania coraz dłuzsze.
Mój ma 3 tyg a juz teraz ze 2 razy po 2-3 h nie śpi, jak się znudzi w łóżeczku domaga się zmiany otoczenia. Wtedy leży na kanapie i obserwuje,choc pewnie niewiele widzi.:tak:

Zapomniałam się pochwalić, dwójka wykapana i uśpiona. Jednak mamuska sama też daje radę, małe na cycu, dużemu czytałam książkę i wszyscy szczęśliwi.
Męża nie ma wiec i komputer wolny. Czego chcieć więcej?

Ostatnia edycja:
Komentarze typu "a może zjadłaś coś nie takiego" są dobijające. Najlepiej by było gdybyśmy nic nie jadły, bo przecież nie wiadomo co możemy. Ja mam gdzieś te teksty i jem właściwie wszystko już. Nie próbowałam właściwie jeszcze tylko smażonego mięsa, ale jakoś nie mam na to ochoty.

Mój Nikoś też ma potówki na buźce. W okolicach ust i na policzku. Myślę, że to w wyniku karmienia, bo ma z tej strony gdzie styka się z moją piersią,

Darunia na bank od cycania bo przecież gorąco dziecku jak tak ssie.

Kopacz wklej w sygnature.

Mika nie nagłe. Aru od małego ma problemy z zaparciami. Czyli nawykowe przewlekłe. Zalegają masy kałowe w jelitach i rozszerzają mu je. Stosowaliśmy diety laktulozy debridaty i nic nie pomogło. Od czasu nocnikowania jest gorzej.

Dziewczyny czy któraś miała skurcze takie że jakby się wam chciało kupkę ale to nie to i ból w dole podbrzusza do tego ucisk na pachwinę...zbiera mi się też na wymioty..byłam pod ciepłym prysznicem i nic.

Elifit, duzo zdrowka dla Aru i szybkiego powrotu do domu.

Ja rozumiem, ze tskie ponad miesieczne dzieci maja coraz dluzszy czas czuwania, ale moj noworodek tez dzis zaszalal z podziwianiem swiata. Nie spal od 19 do 23, ciagle tylko ma cycku wisial. A ivtak standard ostatnixh dni. O 20, po kapieli 60 ml z butelki, w miedzyczasi cycek i na zwienczenie dnia o 22.45 kolejna butelka z 60ml mleka. W koncu padl. Moze w nocy dluzej pospi i da mi odpoczac.

Olus ma juz 2 tygodnie, a pepek ciagle niezagojony - slimaczy sie i co jakis czas jest troche krwi (kikut juz odpadl). Ile to jeszcze moze potrwac zanim sie zagoi na dobre?

Mamuska,ja tak mialam w dniu kiedy urodzilam po kroplowcw. I skurcze w pachwinach - wtedy robilo mi sie rozwarcie. Mysle, ze to kwestia kilku godzin u iebie i w koncu urodzisz :) oby tak bylo, trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
reklama
Co do pampersów firmy pampers to ja jestem zawiedziona. tez uzywamy tych z paskiem i wystarczy ze maly raz siku zrobi i juz pasek niebieski i cala pielucha do wymiary. innym razem kupilam pampersy z aldi-ego (pewnie w uk sa te sklepy, moze w pl rowniez nie wiem) i sa duzo lepsze dla mnie. Porownalam oba i jakosciowo te z sieciowki sa dla mnie lepsze. Maly nie ma odparzen, nic zdrowa pupka. Mysle ze warto wyprobowac rozne i wybrac te co pasuja najbardziej. U mnie cena papmersow w promocji (a promocja goni kolejna) jest taka sama jak pampy z sieciowek.

Do podmywania uzywamy wody i wacikow. Nawet w nocy, ale ostatnio zeby bylo szybciej przerzucilismy sie na chusteczki na noc tylko, zeby malego zbyt nie wybudzac a on nie znosi zmiany pieluszki.

My mamy szczepienie przeciw gruzlicy za soba, bylo w szpitalu w drugiej dobie. Pozniej mamy kolejne. Zastanawiam sie nad wykupieniem na pneumokoki. Moze byl juz ten temat kiedy rozmawialysmy o szczepieniach, ale moze warto ponowic kiedy stoimy juz faktycznie przed wyborem, tak czy nie?

Kopacz wiele z nas jest zielonych. Ja np. nie wiedzialam zeby oczyszczac nosek codziennie. Sadzilam ze frida to w razie w gdyby byl katarek. Tymczasem M zaciaga co dzien i glutki sa. A pomyslec co gdyby tego nie robil to by mu gdzies tam siedzialo.
Dzis obcielam pazurki i powiem ze tak sie balam a to proste :))

Mały juz dwa razy nie plakal przy kapieli. Chyba polubil albo sekretem jest ciut cieplejsza woda niz termometr pokazuje.

Wczoraj maly przewrocil sie dwa razy z brzuszka na plecki. Dumna mama :)

Lece na watek gratulacyjny.

Do góry