reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
u nas karmienie co 4h czyli jakies 3.5 snu. Nakarmie młodą i pod prysznic pójdę póki wszyscy śpią. Dzisiaj jedziemy do miasta. W niedzielę za oddajemy samochod do warsztatu żeby naprawili wszystko.
ps. okazalo się że oboje z mężem źle wkladalismy fotelik do auta. Normalnie debile z nas skoro tego nie umielismy porzadnie wpiac. juz umiemy. Miłego dnia :-*

Dzień dobry
Mój maly się rozregulował a tak ladnie.sypiał w.nocy:( Najgorsze, że on się od wczoraj awanturuje przy cycu cały czas, normalnie.się rzuca, odpycha i kopie i to przy tym cycku, który wolał. Przy tym drugim denerwuje się dopiero po 10 min, ale w nim jest mniej. W pn zadzwonie do laktatorki. Zmieniam pozycję, uspokajam go, mowię do niego, nic nie pomaga:(

Często odciagacie pokarm, kiedy nim dokarmiacie? Pola Ty czasem piszesz, że odciagnelas i.to sporo.

Jak długo dzieci mają ten trądzik? U nas coraz gorzej, wczoraj poszlo na czoło? Kilka krost sie wytarlo, ale zostało czerwone.

Katka my używamy smoka, wczoraj jak się rzucał przy cycu to dostał smoka i się z pół godziny na nim wyzywal ssal go jak szalony.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
U nas też nocka piękna :) zaczynam mieć nadzieję że Zuzu mi będzie przesypiac noce. Aru przez 1,5 roku dwie może przespał.

Undomiel mnie się często lewa pierś nawala i wtedy odciągam. Wczoraj Zuzia zjadła z tej piersi i nas obrzygała :p trądzik nawet 3 tyg. Możesz mąką pruszyc na to czerwone.

Smoka daje ale tata bo u mnie nie działa. Czuje cyca i nie chce silikonu.

Ostatnia edycja:
Undomiel, tak, ja czasami sciagam mleko. Nie dokarmiam nim tylko je mrożę na czarna godzine. Mam juz spore zapasy.

Elifit, pamietam ze na poczatku Zuzia sporo ulewala. Jak jest teraz? Pytam w kontekście chrzcin. Tymek niby ulewa zdecydowanie mniej ale czasem mu sie zdarzy. Poza tym miewa dolegliwosci brzuszkowo gazowe wiec nie wyobrażam sobie na razie chrzcin ze względu na płacz dziecka lub ewentualne plamy po serku.

Pola Zuzi się coś tam uleje po każdym karmieniu ale to są normalne ilości. Ale wymioty są u nas raz dziennie co dwa dni i to ewidentnie z przejedzenia.
Co do chrzcin to się nie obawiam aczkolwiek przygotowuje co najmniej dwa stroje na zmianę. Do kościoła w bieli a potem zobaczymy. Zuzia się obżera jak chce spac więc ciocie ją przejmą i na rękach uśnie.

Katka - pytaj :-D ja pytałam w czerwcu, więc Ty możesz pytać w sierpniu :-D

pieknie sie ogarniacie i organizujecie, jakies grille, wycieczki, wyjazdy... u mnie to nie przechodzi :no:

Lilla, nie trzymam się jakiegoś harmonogramu komu najpierw dać. W zasadzie to oni nie piją równocześnie, tylko w odstępach czasowych i kto się pierwszy załapie ten pije. Ostatnio Hania ma ogromny apetyt i pije częściej niż Niko.

Co do odciągania to ja odciagam tylko wieczorem i podaje w nocy jeżeli przez przypadek stwierdzą, że chcą razem pić. Nie chcę żeby w nocy płakali i budzili wszystkich dookoła. W dzień mogą sobie popłakać i poczekać na swoją kolej.

reklama
Darunia, ciągle podziwiam Twoją organizację.:tak:

Małgorzatkar, mój też już niektóre 68 nosi. Dziś kupiłam mu body na chrzest i długo się zastanawiałam ale jednak 62 wzięłam i muszę zmierzyć czy dotrwa te 2 tyg.
A przy okazji córce kapcie do przedszkola kupiłam i trafiłam na likwidację dzieciowego sklepu w Twojej okolicy .

Zmierzyłam, jak bardzo nie przyśpieszy to będzie na styk.

Ostatnia edycja:
Do góry