reklama

Listopad 2008

Ja też muszę załatwiać zasiłek rehabilitacyjny... Wiedziałam o tym już wcześniej, a ostatnio nawet lekarz mi o tym przypomniał...

reklama
Cześć dziewczyny! u mnie dzisiaj wietrznie i w miare ciepło. humorek dzisiaj ok . strasznie sie nudze w domu i to mnie najbardziej wkurza. Dzisiaj tak z ciekawości weszłam na gogle i poszukałam filmnków o porodzie , chociaż już rodziłam i wiem co to jest ale to było 8 lat temu i chciałam widzieć jak to jest z drugiej stony, troche mnie przerażały te filmy bo każdy był inny ale oczywiście kończył sie tym samym urodzeniem maleństwa a to było cudowne jak któraś z was chce zobaczyc je to wstawim linkhttp://www.planujemydziecko.pl/index.php/ciekawostki/filmy_z_porodu. jest tam pare filmów w różnych sytuacjach można pokazać męzom :-) oczywiście nie zmuszać. pozdawiam.

Antilko wielkie dzięki za powiedzenie mi o tym zasiłku rehabilitacyjnym :-) Na szczęście zdążę złożyć wniosek na czas, choć w ostatniej chwili. Nic kompletnie o tym nie wiedziałam, myślałam że L4 można brać do końca ciąży. I jak bym nie złożyła tych papierów o ten zasiłek to pewnie zostałabym bez kasy :szok: A na to nas teraz nie stać.
Jutro rano dzwonię do mojej księgowej z pracy.
Jeszcze raz bardzo dziękuję :-)

monik jest tak jak pisze Antilka:tak:
Ja tez bede sie starała o zasiłek rehabilitacyjny. Moja kolezanka z pracy zajmująca sie płacami/zasiłkami powiedziała mi zebym jej przypomniała temat gdy upłynie mi 120 dni na L4. Wówczas ona przygotuje komplet dokumentów dla ZUS i da mi tez cos do wypełnienia przez mojego lekarza. Ponadto do dokumetów nalezy dołaczyc kserokopie karty ciązowej. Całosc zakład pracy przedkłada w ZUS-sie. Robi sie to odpowiednio wczesniej poniewaz ZUS ma ok 2 miesiecy na wydanie decyzji (a dopóki nie ma decyzji - nie ma kasy).

helo ...
jutro do lekarza zobaczymy czy maluchy zdradzą swoja płeć...zaczne chyba przyjmować zakłady ...napewno bedzie chłopak albo dziewczyna...albo to i to....

samopoczucie dzisiaj ok...Olo dopiero usnoł na dodatek zlapało go paskudne przeziebienie , z nosa leci jak z kranu no i kaszel sie pojawił..... dzisiaj od 3 w nocy spalam z nim w łuzku bo cały czas sie rozkopywał a nogi to miał zimne jak lody....

wczoraj bylismy zobaczyc działkie która chcemy kupic...mam nadzieje ze na wiosne zaczniemy budowę...to jest takie moje marzenie miec wlasny dom....:-):-):-)

Vonko właśnie dzisiaj dzwoniłam do mojej pracy i księgowa już wypełnia dla mnie te dokumenty :-) W czwartek przed wizytą wezmę jeszcze papiery, które ma wypełnić lekarz. Wszystko będzie na czas. Ufff :-)
Żanetko trzymam kciuki żeby Twoje maleństwa zdradziły swoją płeć :-) Ja na początku wiosny kupiłam działeczkę pod domek. Jednak jak na razie to patrzymy jak nam ładnie trawa rośnie bo tyle trzeba czekać na wszystkie formalności :dry:
Izka_sz no niektóre filmiki przyprawiają o ciarki, choć tak jak piszesz zakończenie jest zawsze cudowne :-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie jeszcze jakie dokładnie trzeba mieć dokumenty dla ZUS. Jakie druki? Część już mam, ale nie wiem czy wszystkie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry