reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

Miaa6 przykro mi, ale naprawde zgłoś się do lekarza by sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

Witam nowe mamusie i zapraszam na wątek z listą i proszę o podanie terminu porodu:-)

zielono_mi a Ty prosze mi się oszczędzać;-)

u mnie wszystko w porządku.Co jakiś czas aktualizuje sobie liste i walcze z mdłościami i wymiotami:-(

reklama
Ja bron Boze nie narzekam, ale mnie wcale nie mecza zadne mdlosci ani wymioty:-)
Wiem, ze nie kazdego dopadaja te dolegliwosci, ale tak jakby czegos mi brakowalo:-) Lepiej nie wywoluje wilka z lasu....

Ja bron Boze nie narzekam, ale mnie wcale nie mecza zadne mdlosci ani wymioty:-)
Wiem, ze nie kazdego dopadaja te dolegliwosci, ale tak jakby czegos mi brakowalo:-) Lepiej nie wywoluje wilka z lasu....

Ja też nie mam tego typu objawów:tak: casami mam tylko zgagę i pobolewa mnie żołądek:-( i szczególnie nie tęsknię za typowo ciążowymi objawami:-p

czesc dziewczny

ja dzisiaj bylam u lekarza. Zrobliono mi krew i mocz. Okazalo sie ze mam infekcje drog moczowych:baffled: az sie zdziwilam,, bo zazwyczaj cos czulam a tym razem nic:szok: no coz, dostalam cos do lykania i w czwartek mam znowu sie pokazac na mocz. Jak mi nie przejdzie, to antybiotyk. Powiedzialam lekarzowi o moich watpliwosciach z terminem i narazie jeszcze nie ustalalismy terminu. Zrobiono mi BETE na miejscu, zeby od razu zobaczyc czy produkuje wystarczajaca liczbe hormonow (podobno przy pozamacicznej jest ich duzu mniej) i zostalam skierowana na usg. Najpozniej dostane w przyszlym tygodniu.

Dla niewtajemniczonych jeszcze, to tutaj w Norwegii na wizyte idzie sie najpierw do lekarza pierwszego kontaktu stad nie dostalam usg na miejscu. Ciesze sie z tego mojego lekarza, bo zazwyczaj to trudno tutaj sie doprosic o cos takiego, tylko mowia ze okaze sie w polowie ciazy na usg:baffled:

Az jestem ciekawa, co usg wykarze, bo mdlosci mi dawno przeszly i wogole czuje sie ze jestem wiecej niz tylko w 8 tygodniu ciazy:sorry2:

AGATHE - niefajnie ze jakas infekcja sie przyplątała :-( Miejmy nadzieje ze antybiotykow nie trzeba bedzie....
A ja usg tez nie mam robionego od razu u ginekolog do ktorej chodze. Lecze sie w prywatnej klinice - LuxMed - tam usg wykonuje inny lekarz, ktory zajmuje sie tylko tym..........dostaje skierowanie i umawiam sie na usg :tak:
SASATKA - nie ma czego zalowac jesli tak dobrze sie czujesz - ja poprzednio rzygalam kilka razy dziennie przez 4 miesiace - nic milego.......no ale przynajmniej bylam spokojna ze z malym ok skoro takie objawy byly :laugh2:

Witajcie Kobietki.
Ja dopiero mam początek a już mnie dopadają uroki ciąży i tak już zostanie do końca. Jak nie mdłości to zgaga i do tego ta bezsenność, a potem cały dzień chodzę do tyłu.
Zazdroszczę tym którym nic nie dolega.

Powiedzcie mi Dziewczyny w którym tygodniu poszłyście lub idziecie do gina. Bo ja dopiero wczoraj teścik robiłam i tak sobie myślę że nie co wcześniej iść jak za 2 tygodnie. A jak to u Was jest?
Pozdrawiam:-)

najlepiej zadzwon do swojego gina, powiedz kiedy mialas miec miesiaczke i zapytaj kiedy powinnas przyjsc na kontrole. Ja przynajmniej tak robie.:-)

Powodzonka i gratulacje

reklama
Ja juz po 2 dniach od zrobienia testu (jakies 2 tyg temu) poszłam do gina, pobrał mi wydzieline do cytologii, dał skierowanie na badania krwi, moczu itd, i od razu umowil na pierwsze USG na za 2 tygodnie, czyli na jutro (w koncu):-D
Oprocz tego dał jakies poradniki, zapisał witaminki i troszku opowiedział co jesc, czego unikac itd.

Do góry