reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Heloł:)
u nas tez z tym odbijaniem to róznie bywa, ale przeważnie to tak jak u Carolki w dzien jak nie przysnie to odbijamy a w nocy to spimy:)
ze snem jest tak: od 20ej lub od 21ej spimy do 2,30 potem pobudka o 4,30 i potem miedzy 5 a 6, po tym karmieniu albo spimy albo juz "gadamy" a usypiamy koło 8ej lub 9ej (zalezy o której zasneliśmy na noc) Czasem synek zrobi niespodzianke i nie budzi sie o 2.30 tylko o 4ej od razu:-) Zawsze jest tak samo z usypaniem tzn kapiel karmienie i usypianie(przewaznie A usypia Maciusia - wkłada go do łózeczka bierze za rączke, mruczy (mmmmmmm) i po pewnym niedlugim czasie następuje sen) W dzien próbuje zachowywac schemat usypiania o ile nie wychodzimy na spacer (bo na spacerku na bank usypia) lub jesli nie usnie przy karmieniu. Ale tak ładnie zaczeło byc dopiero jak synek skonczył 3miesiące a do tego czasu to róznie bywało

reklama
ze spaniem w dzien u nas jest tak, ze od jakiegos czasu jak spi w domu to maks do 20 minut, a na dworzu to jak go wkladam do wozka o 11 to juz zasypia jak go ubieram i wtedy spi ponad 14:-) w domu nigdy tak dlugo juz nie spi, wiec ja sobie nie odespie z nim bo musze go pilnowac:baffled:

co do gondoli tez też ledwo ledwo Maciulek sie miesci ale mysle ze do 5-6miesiąca da rade (oby) bo szybciutko mu centymetrów przybywa.
My tez coraz czesciej butli uzywamy ale w nocy tylko piers. NA noc dostaje po kąpieli piers a potem butle(bebiko) i w dzien w razie nagłej potrzeby np przed jakims wyjsciem na miasto lub gdy musze małego zostawić z mężem. ALe mam juz wrazenie ze coraz czesciej domaga sie butelcyny:-( Mam nadzieje ze do 6miesiąca damy rade na "dwururce"

A ja już wyjęłam gondolę. Piotrusiowi dużo wygodniej teraz. I tak leży na płasko, a żeby Mu nie było zimno, to podkładam jeszcze kocyk pod śpiwór. No i ma więcej miejsca.

Hanus - moj tez juz sie gniecie, bo jak zaloze kobminezon (i to na styk) i do tego polarowy spiworek to wlasnie juz na wcisk:baffled: zasypia mi wieczorem o 20 a corka czesto troche pozniej i zeby mi do niego nie chodzila do kolyski to zasypia w wozku w gondoli to bez spiworu i kombinezonu to sie miesci. Jak mam go na gorze w kolysce o 20 to jak zasypia to nie slysze ze marudzi gdy mu smoczek wypada i sie rozbudza. Jak ja ide spac okolo polnocy to on sie wlasnie budzi na butle i potem juz wkladam go do kolyski na noc;-)

Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos. Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas jest bardzo cenne__startuje w starszakach wiec nie bede konkurencja

czyli każda z nas ma te same problemy z bekaniem.:-)
Ale może któras wie do którego miesiąca trzeba podnosić małego i klepac go po pleckach aby mu się odbiło,bo ja nie mam pojęcia, troszke sie boje kłaśc małego do łóżeczka jak mu sie nie odbiję za dużo sie naczytałam o zachłyśnięciach i bezdechu.:no:

reklama
Witam
My też wyjęliśmy gondolę, wożę Filipa w samym wózku bo ledwo się biedaczek mieścił choć ogromna wydawała mi się ta gondola :baffled:. Dzisiaj było piękne słońce więc spacer 2 godzinny był:-), oby już taka pogoda została bo i ja i Młody bardzo zadowolony z takiego spacerku :tak:
Pozdrawiam

Do góry