reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

My też byliśmy na spacerku, pomimo przeziębienia całej rodzinki - ale lekarka pediatra zaleciła, to chodzimy. Mały cały spacer przespał.
Co do gondoli - całe szczęście kupiłam emmaljungę a tam jest spora gondola i jeszcze na jakiś czas starczy :-)
A co do bekania to nie mam pojęcia kiedy przestać odbijac.

pozdrawiam
Clue

reklama
Ja gondoli pozbyłam sie juz jakiś czas temu, nawet pozwalam Sebastianowi przez kilka minut oglądac świat z pozycji półleżącej . W nocy jak nie zasne i przenosze małego do łóżeczka to odbija a jak zasnę przy karmieniu to nie odbija. Piękna pogode mieliśmy dzisiaj i na spacerze byliśmy dwa razy po prawie trzy godziny. Ahhh uwielbiam słoneczko :-D

Icedal pozazdrościłam Ci długiego spacerku i pieknej pogody i u nas też dzisiaj było słoneczko:-). Wybralismy się na wycieczkę - mamy blisko miejscowość uzdrowiskową Rymanów Zdrój - lasek, alejki i Szymek spał 3 godz., nawet nie przeszkadzało przekładanie z fotelika do wózka. Jak będzie taka pogoda to koniec z gondolą, bo jak się przebudzi to płacze może jak będzie coś więcej widział niż niebo to da się pospacerować bez spania. Teraz zawsze czekam, żeby minęło chociaż godzinę od drzemki, żeby chciał w wózku spać, bo inaczej syrena się włącza - chyba mu ciasno i za gorąco, chociaz zakładam tylko body, spodnie ogrodniczki i kurtkę i przykrywam kocem bez spiwora. Jesienne dzieci chyba wolą chłód.

a u nas słońce przedziera się przez chmury, ale prognozy nie są za dobre ma padać, zresztą tak jak wczoraj i nici z spacerku :no:
Filip od kilku dni strasznie marudny jest nie wiem czy przez ząbki chociaż nic narazie nie widać, wszystko pacha do buziola a jak się nad nim pochyle to i mój nos jest całkiem smaczny :laugh2:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Hmmm... zastanawiam się czy nasza gondola taka wielka czy młody mały, ale my się mieścimy bezproblemu;-) myślę że spokojnie wystarczy do 6 miesiąca nam został tylko miesiąc a i pewnie dłużej będzie dobra:tak:
czytałam regularnie tylko jakoś nie było o czym pisać...
pozdrawiam mamuśki:-)

Ja mam gondolo-fotelik z założenia mniejszy niż klasyczna gondola. Ania ma mało miejsca, ale wydaje się być zadowolona, po prostu ma tam przytulnie:-)
Myślę, że do spacerówki przesiądziemy się w maju. Rozkłada się na płasko, więc teraz też nie było by problemu, ale jeszcze za chłodno.

Witam dziewczyny
Rodzinka juz z rana wyjechala z powrotem do kraju.mam jeszcze oczy czerwone od placzu,tak zal mi sie zrobilo ze zostajemy sami,wszyscy sie poplakalismy nawez taki twardziel jak moj tata.Lalo w niedziele a wiec pogoda nie za fajna tym bardziej ze w sobote bylo przepieknie.Mialam okazje poobserwowac moja corcie,jej reakcje na tyle obcych twarzy i juz pierwszego dnia dala taki popis ze dlugo dlugo zanosila sie takim placzem ,raczki jej sie az trzesly,spocila sie ,nie moglismy jej uspokoic,fakt ze byla niedospana.:confused2:Na zmiane tulilismy wykonczeni.A juz nastepnego dnia inne dziecko,smiala sie do wszystkich,wyciagala raczki do twarzy jak sie ktos nad nia pochylil,wesolutka slowem.Dziadkowie ja wybawili,zachwyceni kazdym jej poczynaniem.No i w same chrzciny w domu tez marudna byla jak usypialismy ja niby oczy zamkniete a placze.
Tyle wrazen miala.A teraz znowu pusto w domu.I odliczam teraz dni do Wielkanocy bo teraz my sie wybieramy do Polski.Pozdrawiam

reklama
:-) Filip śpi na balkonie, udało mi sie go tam uśpić mam teraz chwilę dla siebie :tak::tak:idę coś poczytać bo za niedługo to się całkiem cofnę w rozwoju ... :eek:

Do góry