reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

witam.
U mnie z jedzeniem ciężko bardzo, co zjem to wieczorem i tak wymiotuje i co najdziwniejsze dla mnie że wymiotuje po owocach a nawet po herbacie owocowej, już nie wiem co mam jeść.
A ogólnie to w Polsce super pogoda mi si trafiła ale niestety jutro muszę wracać. Ale jeszcze dwa miesiące i idę już na zwolnienie, to mnie trzyma na duchu.
Wczoraj wyskoczyłam na zakupy ciążowe ludzie jakie te rzeczy drogie, za spodnie z 9fashion zapłąciłam 169zł, a inne z materiała 110zł no ale cóż chciało sie to teraz sie ma...i trzeba ponosić wszelkie koszta z tym związane hihi.
ZIELONO MI ciągle jesteśmy z Tobą

reklama
a dziewczyny czy są jakieś tabletki na zmniejszenie wymiotów???
Zajrzałam, więc się wtrącę ;-)
Moje koleżanki brały torecan (na receptę), jednak w ulotce jest info o przeciwskazaniach w ciąży :dry: Ja za kilka dni dostanę od przyjaciółki z zagranicy nausefe - w Polsce niedostępne, specjalne dla ciężarnych. Ale wiem, że jest na rynku jeszcze coś, chyba diphergan, jednak o tym trzeba porozmawiać z ginem.

mozesz zawsze pojsc do apteki i zapytac, moze cos sie znajdzie dla ciezarnych, a jak nie to trzeba do lekarza smigac.

co do ubran ciazowych to ja zaopatrzam sie w taniej odziezy, czasami mozna znalezc cos ciekawego, a i mam na tyle dobrze ze moja siostra jest krawcowa, wiec zawsze w czyms pomoze:-)

a co do tych nieszczesnych zwolnien to u mnie jest podobnie, tyle ze ja jestem ubezpiecziona w KRUS, i moj lekarz powiedzial ze nie moze mi wystawic zwolnienia na cala ciaze bo KRUS to zakwestionuje, paranoja jakas

Witam:-)
Tajchi na którymś wątku( teraz nie pamiętam gdzie:zawstydzona/y:) czytałam o leku homeopatycznym na nudności i wymioty gastricumel, albo coś podobnego.
Co do ubrań ciążowych mnie też powaliły ceny dżinsów zwłaszcza, że jakość tych, które oglądałam taka sobie:baffled:Na szczęście mam kilka par biodrówek w które włażę bez problemu:-D

a dziewczyny czy są jakieś tabletki na zmniejszenie wymiotów???
Musze iść do lekarza czy tak w aptece mogłabym kupić?
Dzięki

cześć!
Mi mój lekarz zapisał Diphergan (jest tylko na receptę) podobno działa :). Mi bardzo pomogła zielona herbata. Dużo lepiej się po niej czułam.
Trzymaj się!

Również witam wszystkie listopadowe mamusie. :-)Ja jeszcze dokładnie nie znam daty porodu ale bede znała juz jutro gdyż będe miała pierwsze usg nie moge sie już doczekać.:-D A NAJBARDZIEJ NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ KOŃCA MDŁOŚCI MAM JUŻ DOSYĆ. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE.

reklama
Czesc dziewczynki
biggrin.gif
Juz jestem po malej nieobecnosci.

Dziekuje NIK_I za pamiec ;-)
Nie bylo mnie przez ostatnie dni......bo najpierw w piatek bylismy u moich rodzicow - Kuba skonczyl roczek i u nich robilismy mala imprezke. A potem w sobote zostawilismy malegoz dziadkami a my z M pojechalismy do W-wy na wesele.
Niestety u mnie od soboty meeeeeega rzyganie
mad.gif
, myslalam najpierw ze sie czyms zatrulam.....ale juz sama nie wiem czy to nie jednak ciazowe
sorry2.gif
Choc dziwne ze dopiero teraz sie tak nasililo. W sobote wymiotowalam 5 razy
realmad2.gif
....w tym 3 podczas podrozy :baffled: Przez to czulam sie strasznie osłabiona, a od wewnatrz jakby mnie ktos skrecil...Na jedzenie patrzec nie moglam - wiec tyle z wesela :sorry2: i tak sukces wytrzymalam tam do 2 w nocy.

Mdlosci i wymioty nadal - co wezme leki to wszystko wyrzygam - napewno bardzo dzialaja :baffled: Strasznie mnie od tego wszystkiego zoladek boli :-(Sorrki za szczegoly
A najgorsze jest to ze M musi dzis sluzbowo jechac znowu do W-wy na 3 dni :angry::wściekła/y:

Przeczytalam co naskrobalyscie, ale tyle tego ze nie dam rady odniesc sie do Waszych postow.
Widze ze na tapecie temat tycia.....ja w poprzedniej ciazy przytylam 12 kg - niby nie za duzo, ale do poprzedniej wagi nie udalo mi sie wrocic :sorry2:
A teraz spodnie tez robis sie ciasnawe.....mysle ze to w duzej mierze zasluga duphastonu (czytalam ze moze tak dzialac).....bo brzucho napecznial jak balon....:dry:
A na mdlosci i wymioty przestalo cokolwiek dzialac....akupresura juz nie dziala, zaden imbir....nic kompletnie.....:sorry2:

Do góry