reklama

Listopad 2009

Weri nie martw się, mnie też tak boli i to od dawna. Mój lekarz też twierdzi, że to jest zupełnie normalne i że wiele kobiet ma takie odczucia. Zresztą mnie badał i szyjkę mam w porządku. Po prostu tam się robi ciężko.
dzieki! to tobie musi byc dopiero ciezko;-) gratuluje blizniakow sama chcialam blizniaczki urodzilabym raz i z glowy (chce miec tylko 2 dzieci hi hi):-p zycze wam zdrowka z blizniakami troszke trudniej w ciazy chodzic chyba co nie?

reklama
witajcie ja dzisiaj mialam dziwne bole rano jakby w srodku w pochwie gleboko zmartwilam sie moze to ta szyjka macicy czy co? mowilam poloznej dzisiaj ale ona mowi ze to normalne ze bedzie bolec bo dzidzia rosnie nie wiem wystraszylam sie na szczescie niedlugo lece do polski pojde do swojego ginekologa jest super mam nadzieje ze wszystko mi wyjasni i dobrze zbada:happy:
Weri mnie też czasem tam boli! czasem zakuje , ale własnie ponoć to nic złego! ginka badała mnie we wtorek i z szyjką wszystko mi gra, więc się nie martw kochana!

wzięłam no spe bo działa rozkurczowo, a miałam przytwardnięty brzuch w górnej części. No spa działa na mięśnie, które w jamie brzusznej się znajdują... Wiem właśnie że niektórzy gin no spe podają żeby skurczów macicy nie było... Tylko że ja czegokolwiek nie wezmę, to potem mam wyrzuty... Ale bałam się, ze żołądek zacznie uciskać resztę, bo tam teraz ciasno przecież...

Weri na razie nie jest ciężko, ale co chwilę mnie coś tam boli - zdaniem lekarza macica bardzo szybko się rozciąga i stąd te dolegliwości. Dla mnie bliźniaczki to spełnienie marzeń, bo lekarze mówili mi, że mam minimalne szanse na zajście w ciążę :-(
Tylko taka hurtowa ciąża oznacza większe zagrożenie dla dzieci (wady wrodzone itd), większe ryzyko chorób ciążowych typu cukrzyca, gestaza, cholestaza, już nie mówiąc o poronieniu... Straszne rzeczy, ale mam nadzieję, że jakoś wytrwamy i zostanę w końcu szczęśliwą mamą :-) O niczym innym nie marzę i chociaż będę się bała do samego rozwiązania, to myślę tylko pozytywnie!

Gratuluje dobrych wieści po wizytach u ginów:-)!!!
Witam nowe koleżanki:-)

rozpisałyście się strasznie, a tylko dwa dni mnie nie było.

A ja nie wiem czy dzidzie poczułam, ale porównałabym to do skurczu, szczypania lub prądu, 3 razy takie coś czułam w okolicy pępka. A tak w ogóle to pępek ostatnio mam płytki, jeszcze z 2 może 3 tygodnie i z głębokiej dziury, którą miałam przed ciążą zrobi mi się ślimaczek :tak:
Jak w okolicy pępka, to musialo byc juz TO!! Ja wczoraj tuz pod pepkiem i dzis rano, jak trzymałam reke na brzuchu, to tak sie dzidza wsunęła pod dłon jakby chciał poczuc i wystawał mi troche brzuszek w tym jednym miejscu :) Cudne uczucie:-):-D

Tak, znam ten problem - w sierpniu też idziemy na ślub a ja nadal nie mam pojęcia gdzie dostać sukienkę. wcześniej nie kupowałam bo trudno było/jest przewidzieć ile jeszcze urosnę... Na dodatek wymyśliłam sobie jak ma mniej więcej wyglądać i za cholerę nigdzie takiej nie mogę znaleźć. Chciałabym żeby przede wszystkim była długa do kostek (a mam 182cm wzrostu) co już jest pewnym utrudnieniem... wiązana pod biustem i najchętniej taka wiosenna w kwiaty lub plamy/smugi ale z gładkiego lejącego materiału.
Dzisiaj może w mieście popytam w sklepach z sukniami weselnymi.... chociaż szczerze wątpię żebym tam dostała sukienkę ciążową....

mary a w h&m patrzyłaś? u nas w Anglii mają takie śliczne - tak jak opisujesz. myślę, że skoro sieć ta sama, to może i asortyment? albo poszukaj na internecie :) ja znalazłam śliczne na allegro, nie dlugie, ale piękne, eleganckie ciążowe :) i tanie !!

Weri na razie nie jest ciężko, ale co chwilę mnie coś tam boli - zdaniem lekarza macica bardzo szybko się rozciąga i stąd te dolegliwości. Dla mnie bliźniaczki to spełnienie marzeń, bo lekarze mówili mi, że mam minimalne szanse na zajście w ciążę :-(
Tylko taka hurtowa ciąża oznacza większe zagrożenie dla dzieci (wady wrodzone itd), większe ryzyko chorób ciążowych typu cukrzyca, gestaza, cholestaza, już nie mówiąc o poronieniu... Straszne rzeczy, ale mam nadzieję, że jakoś wytrwamy i zostanę w końcu szczęśliwą mamą :-) O niczym innym nie marzę i chociaż będę się bała do samego rozwiązania, to myślę tylko pozytywnie!

Kochana pomyśl że zotało wam już mniej niż więcej :) - tak naprawdę 12-16 tygodni żeby wszystko było dobrze. Bliźniaki są przez naturę przystosowane do wyjścia wcześniej, mają mocniejsze płucka. I jeszcze - podobno tam gdzie Bóg zamyka drzwi - otwiera okno :).

wzięłam no spe bo działa rozkurczowo, a miałam przytwardnięty brzuch w górnej części. No spa działa na mięśnie, które w jamie brzusznej się znajdują... Wiem właśnie że niektórzy gin no spe podają żeby skurczów macicy nie było... Tylko że ja czegokolwiek nie wezmę, to potem mam wyrzuty... Ale bałam się, ze żołądek zacznie uciskać resztę, bo tam teraz ciasno przecież...

Mnie też stwardniał brzuch nad pępkiem - dzwoniłam do gin, powiedziała że to normalne, że dno macicy sie podnosi, żeby się nie martwić i że mam odpuścić na parę dni spacery z psem (mam boksera i chadzamy sobie codziennie od 5 do 10 km na piechote), nogi do góry i leżeć - co oczywiście czynię.

dzięki passingby:-)! Moja gin wyjechała na jakąś konferencję do amsterdamu i nie miałam kogo spytać:-)! Mam jeszcze pytanie. Może idiotyczne i wyjdę na głupka... Czy gdyby szyjka się rozszerzała albo byłoby z nią coś nie tak to ja bym to czuła? bo mam dziś wrażenie że jakoś rozpulchnione to wszystko dziś...:-(i się oczywiście juz zamartwiam...

reklama
...mi przysłali dzisiaj pocztą że mam za niski poziom żelaza.... i .... że mam zacząć brać tyle że ja już od ok 3 tygodni biorę żelazo:sorry: więc skoro to nie pomaga to już nie wiem...:confused2:
Ka...M
Znajoma opowiadała, że też miała problem z niedoborem żelaza w ciąży mimo że brała tabletki - okazuje się, ze to żelazo które się przyjmuje w tabletkach należy popijać czymś kwaśnym - np sokiem pomarańczowym czy grejfrutowym - wtedy podobno jest o wiele lepsze wchłanianie :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry