• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

reklama
kasiek Maja rzeczywiście nie jest szczuplutka ale póki co mnie to nie martwi. Pieluchy mamy nadal 3 i myślę że jeszcze w nich pochodzi dlugo:tak: A ciuszki.. no rzeczywiście 62 niektóre są małe ale niektóre 68 ma za wielkie. także to zależy od firmy. H&M nosi 62 i ma dobre:-)
andrzelika tak wiem o tych woreczkach, mam już takie kupione:tak:

My wróciliśmy ze spacerku, jemy obiad i jedziemy do teściów. Dziś w nocy o 2 mój D. tak kichnął że Maja biedna obudziła sie z płaczem- wystraszyła sie. Nie umiała się uspokoić- cycuś jej pomógł. Potem już piła co 3 godziny... mam nadzieję ze dziś będzie ladnie spać całą noc...
Mnie D. zaraził katarem i leczę się domowymi sposobami- wzięłam 1 rutinoscorbin bo podobno wolno i piję herbatę z sokiem malinowym...
Sorrki ze tylko o sobie ale musze już lecieć- Maja wzywa;-)
Milego dnia laseczki!!!

Hej kochane !!
Mój mały pobił dziś rekord spania w dzień 4 i pół godziny wyszliśmy na spacer o 12.20 i wróciliśmy o 14.20 ( była bardzo ładna pogoda świeciło słoneczko i +6) myślałam że to będzie dość a spał do 16.45 i jak wstał obalił butle 150 ml.
Zaczęłam mu zmieniać mleko na Bebiko z Nan bo mam wrażenie, że po Nan mu się bardziej ulewało zobaczymy czy będzie ok.Wczoraj po bebiko ani razu mi nie ulał.
Czy któraś z was używa bebiko i jeśli tak to jaką jest wasza opinia??

Co do szczepionek, to u nas w przychodni też są do kupienia. Ja zrobiłam w grudniu research aptek u mnie w okolicy, w DOZ i w VENA-VITA. I powiem wam, że jak narazie najtańsze leki i szczepionki są właśnie w Vena-Vita: Apteka internetowa, Tanie leki przez Internet bez recepty, Tania wysyłkowa apteka On Line . Nie wiem, gdzie są porozmieszczane oddziały tej apteki, ja odbieram je w aptece w Krk (bo tam mamy znajomych, którzy nam w ramach odwiedzin przywożą paczki). Warto jednak podzwonić po aptekach u siebie i popyta o ceny, bo ja spotkałam się z rozbieżnością cenową PREVENAR 13 od 253,97 do 315 zł. Kolosalna różnica. My byliśmy na szczepieniu 17 stycznia i następne początkiem marca i drugi raz impreza za 380pln :cool:

margo u nas telewizor jes włączony cały czas i chyba małej nie przeszkadza. Jest po prostu przyzwyczajona od początku:-) No niestety, jak się ma jeden pokój do dyspozycji to tak jest, ze pełni funkcję sypialni, salonu, biura i pokoju dziecięcego;-)

Mnie tez ciągle boli kręgosłup i kolana! Z tymo kolanami to jakis koszmar. Zaczęły boleć w ciąży i tak do teraz. Czasami to nie mogę zgiać nóg z bólu i mam problem z chodzeniem po schodach:baffled:

onanana nie martw się na zapas, moze trafi Ci sie bezbolesne ząbkowanie i Majeczka dalej będzie tak pięknie spać:-)
Mam nadzieję, ze Majeczce nic nie jest. Daj znać po wizycie u lekarza!

Mikado ale Tobie chodzi o smoczek uspokajacz czy do butelki?

Kati ja szczepiłam na rota.

Katerinka jesli szczepiłaś już Engerixem to pozostaje Ci 5w1, bo 6w1 zawiera szczepinkę na WZWB.
U mnie w przychodni jest możliwość wyboru - albo kupujemy szczepionki u nich, albo dostajemy recepte i sami kupujemy. My kupujemy w przychodni, bo nie chcemy jeździć po aptekach za szczepionkami. Tak jest nam wygodniej. A jak porównywałam ceny z przychodni z DOZ to są podobne. Za Prevenar13 płaciliśmy 300zł, a za Rotarix 330zł. Na Engerix bralismy receptę, bo w przychodni mają tylko Euvax.

My szczepimy szczepionkami z przychodni, nawet nie wiem jakie nazwy i jakie ceny :no: ale nie mam ani czasu ani chęci aby szukać i zamawiać na necie :tak: mały leń!

margana ja w następnym tygodniu idę do lekarza bo z moimi kolanami coś niedobrego się dzieję, ja karmię MM więc mam nadzieję, że mi coś na wzmocnienie stawów przepisze, bo inaczej będzie kiepsko

hej mamuśki u mnie dzień babciowo dziadkowy kwitki rozdane :-)córka zrobiła dziadkom niespodziankę :tak:
KATERINKA ja ma 6 w 1 infanrix hexa o ile dobrze pamiętam 230zł paragon otrzymałam :-) szczepionka kupiona w przychodni
ALMa raz dałam bebiko i było oki ale ludzie chyba chwalą mam teraz nan ale karmię piersią i MM sporadycznie daje - myślę nad hipp w poniedziałek dietetyczka po przeanalizowaniu składu doradzi co lepsze nan czy hipp
ANEK co to jest za szczepienie prevenar bo nie słyszałam o nim jakieś lepsze? u nas do kupienia?

MARGANA może katerinka zaszczepic hexa 6w1 mimo że szczepiłam engerixem bo ja tak szczepiłam dlatego że ta i ta szczepionka jest glaxo czyli wzwbbędzie to sam c w hexie i engerixie tak poradziła mi położna tylko dostaniesz więcej dawek
WINKI super z tym basenem podziwiam za odwagę ja nie pokażę się w kostiumie bo źle czuję się w swoim cielsku boję się przeziębić cycuchy bo nadal karmię cycem ale koło wiosny też się wybiorę
nawiasem pisząc PIĘKNE FOTKI MACIE !!! ;-) ILE WAŻY Twoja pociecha bo jest taka filigranowa , moja córka wygląda na pączusia ma nogi michelinki '' hi hi
pozdrawiam Was kochane :eek:
ps jaki był powód szczepienia bądz nie szczepienia przez Was na rota?

reklama
hej mamuśki:-)
Coś mnie wzięło kurde, jakieś przeziębienie... mam nadzieję że Majka się nie zarazi...
Coś jej się poprzestawiało i dziś wstała na jedzenie o 3 a potem o 7... Może ta wczorajsza noc (obudzenie jej przez kichnięcie mojego D.) tak ją rozregulowała... Mam nadzieję że wróci do starych nawyków;-)
Idę myć głowę i buty wyszorować- muszę zawieźć do szewca bo mi sie ślizgają jak nienormalne:-( I dreptam teraz w takich starych jak świat, które w dodatku mi przeciekają. W obcasach mi się nie chce chodzić;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry