• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

No właśnie z tym mieszkaniem to są pozytywy i negatywy. My tutaj mamy niecałe 50m2, na kolejny pokój nie ma mowy, a do salonu się nie chcemy przenieść, czyli będzie nasza sypialnia razem z tymczasowym pokojem dziecinnym. Trochę słabo, ale nie ma u nas innej opcji. Na początek fajnie, bo lepiej jak maluch blisko, ale jednak pojawienie się dzidzi zaburza trochę prywatność i intymność naszej sypialni, czego ja bym chciała uniknąć.
tamto mieszkanie jest zdecydowanie większe, fakt, że chciałabym tam mieszkać, zwłaszcza, że nie trzeba by się martwić o miejsce w garażu podziemnym czy piwnicę, bo wszystko to samo - ten sam blok inna klatka. Łatwa przeprowadzka i tyle.
Ale ja z teściową nie mam super relacji, lubi się wtrącać, wszystko po swojemu ogarniać, na wszystko ma jakiś pomysł i chociaż robi to w 100% w dobrej wierze, bo nie ma w niej raczej złośliwości, mnie to trochę zaczyna męczyć. A potem zaczną się wspólne obiadki, wspólne zakupy... ehh.
Niby też fajnie, bo opieka przy małym się przyda a tak ktoś zostanie nawet na godzinkę, jak trzeba na zakupy skoczyć, ale mimo wszystko to trochę blisko i boję się, że w tym przypadku intymności nie będzie już wcale tylko same wizyty.

reklama
Hej ranne ptaszyny! Rzeczywiście nadrukowałyście :-)
Ponko z Twoich poprzednich postów wynika, że masz dość ekspansywną teściową, jeśli będzie mieszkać w klatce obok, to na pewno nie ułatwi Wam życia. Niestety taka jest prawda, jak mówi stare porzekadło, parafrazując, że dobra teściowa to ta mieszkająca w bezpiecznej odległości, najlepiej w innym mieście. Rozumiem, że myślisz o pomocy przy dziecku, ale jeśli ona wykazuje już taką inicjatywę, to ja podchodziłabym do tego z bardzo dużą rezerwą.

ponko - może to zapalenie pęcherza moczowego, objawy bywają takie jak opisujesz. Robiłaś badanie moczu?

A co do mieszkania, na pewno przydałoby Wam się większe, ale teściową też trzeba przemyśleć. Trzeba zaopatrzyć się w kartkę i długopis i wypisać plusy i minusy :) Powodzenia

Na Śląsku dziś piękna pogoda, zaliczyłam dziś już meble w agacie - tyle jest wszystkiego, a tak naprawdę nie ma w czym wybrać. Ech.

Miłego dnia dziewczynki, odezwę się wieczorem.

winki jak świetnie że moglaś zapoznać się ze swoim małym Alexem ;-) a pozniej USG w 3D to bedzie najpiekniejsza pamiatka :tak:

ewa wracajcie do zdrowia! :tak:

agutek udanego remontu zycze. Nas to czeka po wakacjach, ech! A jak patrze na mieszkanie to nie mam zupelnie pomyslu gdzie co postawic zeby bylo wiecej miejsca :dry:

gola tez bylam juz dzis na poczcie bo paczke z kaftanikami i rekawiczkami niedrapkami :tak: u nas zero kolejki na szczescie, za to wczoraj na InPost kolejka sięgała z 15 osob :sorry2:

juliet udanej imprezy zycze! :-) ja mam dzis wypad z kolezankami do \Galerii i licze ze zatrzymamy sie na moje ulubione lody - nigdy nie przechodze obojetnie obok tej lodziarni :-D

ponko a to czasem nie jakas infekcja pęcherza? Mnie gin ostatnio powiedzial ze jak czuje bóle typu skurczowego (obojetnie jakich narzadow) to zeby od razu brac Nospe. Moze zapytaj o to swojego gina, bo to bezpieczne a rozkurczowe.

Ja bym brala wieksze mieszkanie bez zastanowienia :tak: Oczywiscie nie bedzie fajnie jesli tesciowa zacznie sie wtracac, ale moze uda Wam sie jakos jej wyjasnic ze potrzebujecie prywatnosci dla Waszej trójki.
Tak czy inaczej dziecko odbiera duzo prywatnosci... z tego co ja pamietam przez pierwwsze 2-3 msc spalam w tych samych godzinach co Maciek (łącznie z drzemkami) wiec dla męża nie było mnie wcale. Co prawda Maciek z nami śpi do tej pory w pokoju, ale dla mnie to rozwiazanie idealne - bo nadal musze wstawac do niego w nocy i nie chcialoby mi gonic do drugiego pokoju, a jesli chodzi o intymnosc.... To gdy spi nam w niczym nie przeszkadza :tak: Dzieci spia mocnym snem. Inna sprawa to to ze ja jestem padnieta na maxa po 21, wiec nie jest latwo o chęć na przytulanki.

normalnie przez deszcz ugrzęzłam w biedronce, dobrze że tylko na 5 min, ale takiej ulewy dawno u nas nie było, dobrze że popadało, choć studzienki nie zdążały odbierać wody, która napadał zaledwie w 5 minut.a wracając po tych kałużach czułam się jak Jezus który umie po jeziorze kroczyć:)

Nie jestem pewna czy to TO, ale dziś, właściwie przed momentem, poczułam w podbrzuszu takie dwa puknięcia pod rząd a potem pojedyncze. Chyba to nie jelita, nigdy mi tak nie podskakiwały :) Czyżby ?? :-D

Nie jestem pewna czy to TO, ale dziś, właściwie przed momentem, poczułam w podbrzuszu takie dwa puknięcia pod rząd a potem pojedyncze. Chyba to nie jelita, nigdy mi tak nie podskakiwały :) Czyżby ?? :-D
kurcze ja dzis miałam podobnie w podbrzuszu takie dwa bąbelki powietrza jakby poszły z puknięciem na jelita za nisko wiec może może .. :) ale poczekam z oceną jak mocniej poczuje ;))))

No właśnie z tym mieszkaniem to są pozytywy i negatywy. My tutaj mamy niecałe 50m2, na kolejny pokój nie ma mowy, a do salonu się nie chcemy przenieść, czyli będzie nasza sypialnia razem z tymczasowym pokojem dziecinnym. Trochę słabo, ale nie ma u nas innej opcji. Na początek fajnie, bo lepiej jak maluch blisko, ale jednak pojawienie się dzidzi zaburza trochę prywatność i intymność naszej sypialni, czego ja bym chciała uniknąć.
tamto mieszkanie jest zdecydowanie większe, fakt, że chciałabym tam mieszkać, zwłaszcza, że nie trzeba by się martwić o miejsce w garażu podziemnym czy piwnicę, bo wszystko to samo - ten sam blok inna klatka. Ł

wieksze mieszkanie fajowo obok teściowa średnio ja mam swoją obok i lipa bo jak ona robi w ogrodzie ja się bycze to mi głupio pózniej nadaje mężowi że trzeba wziąść się za ogród i takie tam , ale może choć będą przydatne przy dzieciach ?? i pytanie czy nie będzie Wam wypominała że kupiłam to mieszkanie i takie tam - ale przeanalizuj dokładnie bo może takiej okazji nie będzie :) owocnego myślenia ;)))
atwa przeprowadzka i tyle.

Kati właśnie czułam, że to okolice macicy, bo jelita mam teraz zdecydowanie wyżej i były to dwa szybkie puknięcia, także dużo wskazuje na Maleństwo :-)

reklama
Kati właśnie czułam, że to okolice macicy, bo jelita mam teraz zdecydowanie wyżej i były to dwa szybkie puknięcia, także dużo wskazuje na Maleństwo :-)
ja miałam identycznie ale to się pojawiło jak mialam chwilę spokoju odpoczynku , będe wylapywać dalej jak znów poczuje to chyba to ''to'' jakby w zbiorniku wody pękał balonik powietrza hi hi ale jaja ciekawe kiedy się to znowu pojawi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry